Witam Szanownych internautów i...

Witam Szanownych internautów i redakcję.
http://www.wloclawek.info.pl/wiadomosci,regulamin,8,1.html

Chciałbym rozwinąć temat nowego regulaminu wloclawek.info.pl

Redakcjo na wstępie spytam co według was znaczy "społecznie niewłaściwy"?
Co znaczy :"powszechnie uważane za moralnie naganne"?

Uważam że wasz regulamin jest dopiero teraz wyraźny i wymowny.Tylko to co pokazuje regulamin jest bliższe tzw.mediom komercyjnym a nie publicznym mediom niezależnym.
Czy nie uważacie że teraz nie będzie można nic skrytykować?
Nawet gdy ma się rację.Nawet gdy to prawda?Chcecie w takim świecie żyć?Będziemy mogli powiedzieć tylko "TAK" bo słowo "NIE" będzie zakazane i niestosowne......
Według mnie cenzura posuwa się za daleko...ale to tylko moje własne osobiste zdanie do którego mam prawo.
Chciałbym spytać co Państwo użytkownicy uważają o nowym regulaminie i jego wpływie na rzetelność opisywania sytuacji we Włocławku.
Pozdrawiam
Włocławek 25.03.2011 15:56

12 komentarzy

aaa

better ty wez juz zakoncz pisac. szanowna redakcjo prosze go zbanowac a nie truje i truje ciagle to samo. zbanujcie go chlopie zaloz sobie portal a z tego sobie juz idz. wiecdej porblemow niz pozytku

2 4
ID:28001

dzonny_killer

ja uważam, że nie ma czegoś takiego jak wolne i niezależne media... jeśli się mylę to wskaż mi takowe Szanowny Panie Lepszy... Ten portal zapewne w dużej mierze żyje z reklam, więc popatrz sobie czyje reklamy są umieszczane, gdzie, a wiele sensownych wniosków będziesz mógł wyciągnąć... Wydaje mi się, że Szanowna Redakcja i tak na wiele pozwala (szczególnie w krytyce rządzącego we Włocławku karminu), choć i ja miałem pewne zgrzyty z nimi... Cieszę się z nowego regulaminu, choć kilka spraw o które zabiegałem nie zostały uwzględnione (trudno). Ponadto Panie Lepszy... zawsze można odpowiednimi (mniej lub bardziej zakamuflowanymi) aluzjami pisać... ;-)

A jak chcesz więcej wolności słowa, to pisz np. na innych forach, a na innych zapomnij o pojęciu "krytyka" wobec czerwonych :p, a o jeszcze innym się nie wypowiadam, bo nie korzystam :p

3 5
ID:28003

Oczytany

Brawo mister!! Popieram w całej rozciągłości. Tak trzymać i nie popuszczać.

4 1
ID:28007

mr.betterknow

Panie Dzonny dzięki za odpowiedź.Podsunąłeś mi dobry pomysł nie przypadkiem.
Swoją drogą na wszystko jest sposób.

Panie Oczytany dziękuje za wsparcie,na pewno nie popuszczę.

Pani/e AAA trochę więcej ambicji proszę.Wiem że prawda boli.Ale jak Pan już się wypowiada to proszę poświęcić więcej czasu poświęcić przemyśleniu tego co Pan piszę.

Pozdrawiam

Włocławek 26.03.2011 10:18

3 3
ID:28028

zbuntowany_kaloryfer

Mr. B.
Odniosę się do fragmentu Twojej wypowiedzi, cyt. "Redakcjo na wstępie spytam co według was znaczy "społecznie niewłaściwy"?
Co znaczy :"powszechnie uważane za moralnie naganne"?"
Otóż podam Ci przykłady, żeby było obrazowo i jednoznacznie - a jednocześnie żeby rozwiać wszelkie Twoje wątpliwości.
Więc za zdanie społecznie niewłaściwe można by uznać np. zdania:
"Sprawia mi przyjemność, że bezrobotnej rodzinie XY odcięli prąd i wodę zimą, i że ich bachory siedzą po ciemku - mam nadzieję, że płaczą z zimna. To miłe."
Natomiast za zdania moralnie (i społecznie rzecz jasna też) naganne można by uznać zdania:
"Sprawia mi przyjemność widok maltretowanego, bezbronnego człowieka. Obserwowałem to z balkonu i czułem się cudownie. Gdy pomyślałem, że może umierał w szpitalu przez wiele godzin - czułem wręcz ekstazę."
Kumasz już Mr. B., co to znaczy "społecznie niewłaściwe bądź moralnie naganne"?

4 4
ID:28043

mr.betterknow

Zbuntowany nie rób z siebie polonisty i socjologa bo to było pytanie retoryczne mówiące o tym że granica słowa "społecznie niewłaściwy" jest bardzo elastyczna

Dla mieszkańców okradanie nas przez polityków będzie "społecznie niewłaściwe".

Dla polityków krytyka ludu jest "społecznie niewłaściwa".

Dla jednych jakiekolwiek krzywdzenie człowieka będzie naganne moralnie.

Dla innych odmowa pojechania na wojnę będzie naganna moralnie.

Na koniec napiszę że by móc ocenić co jest powszechnie naganne i społecznie niewłaściwe trzeba by najpierw spytać właśnie społeczeństwa.Ale skoro krytyka jest "społecznie niewłaściwa" to media komercyjne i politycy będą nam na siłę wciskać wartości moralne których sami nie mają.

Widzisz Szanowny Kaloryferku...jeśli napiszesz zdanie:

"Sprawia mi przyjemność, że bezrobotnej rodzinie XY odcięli prąd i wodę zimą, i że ich bachory siedzą po ciemku - mam nadzieję, że płaczą z zimna. To miłe"
To nikt go nie ocenzuruje.

Ale jeśli napisał byś że ta rodzina siedzi bez prądu bo ich oszukał np.prezydent to uwierz że to było by już ocenzurowane.

Pozdrawiam

Włocławek 27.03.2011 12:28

3 3
ID:28092

dzonny_killer

jeśli miałbyś jakiekolwiek dowody i napisał, że je posiadasz to sądzę, że Szanowna Redakcja puściłaby to zdanie... nie róbmy z nich potworów ;-)

1 4
ID:28095

seniorka

raaaaany! a ten znowu swoje. żałosne to jest już, serio.

człowieku weź zawiń się z tej strony bo irytujesz, drażnisz, a przede wszystkim zaśmiecasz forum. Nie jesteś sam tutaj! Próbujesz po raz kolejny wywołać dyskusje o tym samym tylko pod inną przykrywką. Jak ci tak nie pasuje to wypad na cwl np. Droga Redakcjo, uprzejmie was prosże o nieodpisywanie temu komuś po raz kolejny. Rzygać się już chce od tego jego stękania. Ciągle tylko się próbujesz gościu przyczepić do kogoś i do czegoś.

Zajmij może się czymś pożytecznym, co? Na razie tylko jątrzysz, to już nawet zabawne nie jest. Co chwile trafiam tu na tym forum na twoje niezadowolenie, utyskiwanie i narzekanie na wloclawek.info. Nie podoba się regulamin? Trudno koleś, Twój problem. Nie pasi strona? Wypad. Proste.

2 5
ID:28098

wadera

@seniorka
To ,że padzoch coś tam,coś tam ale po tobie się nie spodziewałam a zwłaszcza ,że taką opinię o sobie to na forum przedstawiałaś ,że myślałam ,ze jeszcze cnotka. I jeszcze te litery polskie ,też mi nie pasują do tego nicka.

4 0
ID:28108

mr.betterknow

Nie trzeba mieć w sobie agresji i nienawiści by dokuczliwie godzić prawdą w oczy.
To oznacza że na szczęście prawda ma dalej swoja moc.
Pozdrawiam Serdecznie Wszystkich.
Nawet tych którzy jeszcze mnie nie rozumieją i nie akceptują.
Powodzenia dla ludzi dobrej woli.

Włocławek 27.03.2011 16:34

3 1
ID:28109

seniorka

???
nie wiem o co chodzi waderze, to ze jestem tu nowa, nie znaczy ze mozna sie na mnie wyzywac! wypraszam sobie. A forum jest po to,żeby wymieniac się poglądami. Nie zawsze są one wygodne. Takie czasy...

2 3
ID:28110

pytanie

seniorka od kiedy to jesteś nowa ? Raczej cie chwilowo nie było.Wadera ma rację.Chyba ,że skorzystałaś z nicka osoby wcześniej piszącej .Takie są konsekwencje nie rejestrowania się.

0 0
ID:28113

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA