Jestem długoletnim członkiem Włocławskiej spółdzielni...

Jestem długoletnim członkiem Włocławskiej spółdzielni mieszkaniowej. Od dłuższego czasu
obserwuję poczynania władz naszej spółdzielni. Z przykrością muszę stwierdzić, że nasze pieniądze
wydawane są w sposób nieracjonalny. Władze naszej spółdzielni są bardzo rozrzutne jeżeli chodzi o
ich wydawanie.Jeden z ostatnich przetargów który się odbył prosi o pomstę do nieba. (dotyczy budowy garażu).
Na ich budowę wydano około 50 tyś. więcej niż powinno nas to kosztować, bo taka różnica była między najtańszą firmą,
a firmą która będzie je budowała. Przetarg wygrała jedna z
Włocławskich firm która była o taką kwotę droższa od najtańszej i działa dla nas dopiero od zeszłego roku (a była 4 z kolei w przetargu.) Panie prezesie co pan na to, przecież tą różnicę moglibyśmy wydać na remonty dachów, instalacji czy chodników. Apeluję do wszystkich członków naszej spółdzielni aby nie byli obojętni na tak nieracjonalne gospodarowanie naszymi pieniążkami, przecież to my za to płacimy. Mam podejrzenie, że jest to
jakieś 'kolesiostwo' i nadaje się to do szerszego nagłośnienia. Ciekaw jestem jak będą odbywały się
kolejne przetargi. Czy w podobny sposób. I to my za to zapłacimy poprzez podwyżkę funduszu remontowego. Pozdrawiam.

4 komentarze

Pytanie

Włocławianko , akiedy ostatno byłaś na ,,walnym'' ? Kiedy widziałaś radę nadzorcza złozonną z byłych PZPR i MO , kiedy zaprotestowałś kiedy pracownicy WSM głosowali uchwały ?

1 1
ID:28010

wacek

Te tanie firmy ocieplały mój blok po 35 latach. Teraz dzięki nim wiem jak wygląda grzyb na ścianie i suficie. Dziękuję włocławianko za troskę o nasz portfel.

1 0
ID:28042

Violetta

A może prezes spółdzielni wyjasni nam, członkom sp-ni, dlaczego wybrał drozsza firmę? Kto zapłaci, z czyjej kieszeni bedzie te 50 tys?

0 0
ID:28045

Włocławianin

No nareszcie ktoś w WSM poszedl po rozum do głowy i dostrzegł, ze te " NAJTAŃSZE " firmy w konsekwencj okazują się NAJDROŻSZYMI z uwagi na swoja partacką robotę i konieczność licznych poprawek. Co z tego, ze wygrywa NAJTAŃSZA, ktora w rzeczywistości nie ma stalych pracowników i robi łapanki ludzi z ulicy pod każdą robotę a potem mamy to co mamy i klniemy patrząc na tych pseudo fachowców. BRAWO DLA ZARZĄDU I RN i oby nie zabraklo Wam odwagi w czyszczeniu tej " stajni Audiasza"

1 0
ID:28131

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA