Sądzę, że warto by przemyśleć raz jeszcze ustawienie...

Sądzę, że warto by przemyśleć raz jeszcze ustawienie świateł na skrzyżowaniu Chopina - Wronia. Skręcając z Chopina w prawo w ul. Wronia, najpierw zapala się strzałka do skrętu w prawo a następnie około 3-4 sekundy po niej zapala się zielone dla pieszych.jest to niebezpieczne, gdyż samochody zdążą ruszyć i w tym samym czasie piesi wchodzą na przejście. Uważam, że powinno być odwrotnie, najpierw zielone dla pieszych, następnie strzałka dla pojazdów. Jak wiadomo wszyscy patrzą na światła i oczekują na zielone, jest to chwila nieuwagi, która może skończyć się nieciekawie.

4 komentarze

kolego

zielona strzalka nie pozwala na calkowite ruszenie. musisz zatrzymac pojazd przed skrzyzowaniem i o ile jest to bezpieczne mozesz ruszyc powoli i ostroznie to nie indie ze jezdzisz jak chcesz a jak sie nie podoba przesiadz sie na jednoslad wtedy jezdzisz jak chcesz gdzie chcesz i kiedy chcesz pozdrawiam!

0 0
ID:28375

obserwator's

Przeczytaj raz jeszcze. Bo chyba nie rozumiesz o co chodzi.
Moze jednak wyjasnie:
stoje autem na skrzyżowaniu (chopina) mam zamiar skrecic w prawo w ul.wronia. Zapala sie strzalka pozwalajaca na ostrożne ruszenie. Wlaczam bieg, powoli ruszam. W tym momecie piesi, stojacy przy przejsciu patrza na sygnalizator, zapala sie zielone (po około 3 sekundach od zapalenia strzałki dla ''mnie''). Właśnie w tym momencie pojawia sie niebezpieczeństwo spotkania na przejsciu dla pieszych. Wina bedzie oczywiscie po stronie kierowcy. A mi chodzi jedynie o zwrócenie uwagi na mozliwosc pojawienia sie w/w sytuacji.
Są różni kierowcy i różni piesi. Twój przytyk o Indiach jest nie na miejscu.

0 0
ID:28389

kolego

po co ma ktos cos przestawiac po pierwsze najlepiej niech zablokuja wszystkie ulice we wloclawku po drugie polak madry po szkodzie rozjedzie ktos kogos i dopiero to sie zmieni wloclawekinfo to nie jest mzd musisz zlozyc apelacje do strazy pozarnej najlepiej bedzie

1 0
ID:28404

zbuntowany_kaloryfer

Przeklęty CWL prawie mnie przejechał. Oko za oko qwa - kochajmy się jak bracia, ale liczmy jak Żydzi.

2 0
ID:28439

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA