Czy to prawda ,że administrator cmentarza KOMUNALNEGO...

Czy to prawda ,że administrator cmentarza KOMUNALNEGO wymyślił dopłatę do ,pogrzebu za dźwięk dzwonu cmentarnego ? jeśli tak to już mamy Mrożka pełną gębą we włocławeskim wydaniu ....Mamy najdroższe pochówki w regionie ,a tu jeszcze miałby być taki absurd ?

5 komentarzy

wolf

Takie coś istnieje już od ładnych kilkudziesięciu lat.,nazywa się to podzwonne.Pamiętam taką pozycję na fakturze, gdy w latach osiemdziesiątych miał miejsce pogrzeb mojej cioci.

3 0
ID:28410

cykluś

Pogrzebowe,pokładne,podzwonne - p....... to wszystko.
Przechodzę na judaim.W tym obrządku żadne dzwony są niepotrzebne.

3 1
ID:28419

zbuntowany_kaloryfer

Szanowna Pytanie - pogrzeby mają swój urok. Ciekawe są, a szczególnie interesujące są zachowania ludzi biorących w nich udział. Piszę to niezależnie od zarzucania mi przez Czcigodnego Szuję (właściwie nie wiem czemu) bycia grabarzem. Skąd Mu to przyszło do głowy...? No cóż, natura bywa okrutna.

3 0
ID:28424

Stacha

Za dzwonek trzeba zapłacić 48zł -nie ma różnicy w opłatach czy urna czy trumna- jedna cena.Trzeba mieć kasę aby wszystko zapłacić a ZUS daje tylko 4.tys.Czy to jest normalne?

3 1
ID:28430

Pytanie

Ja nie kwestionuję niczyich zapatrywań na ,,uroki ''pogrzebów ,ale staram się wykazać złodziejskie praktyki samorządu względem podatników ,którym za płacone podatki pochówek na KOMUNALNYM cmentarzu należy się jak ,,psu zupa'' BO PODATNIK JUŻ ZA TO ZAPŁACIŁ . A przy pochówku okradana jest jego rodzina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo samorząd tak ,,uchwalił'' ?

5 1
ID:28431

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA