Jaśnie pan hrabia,baron,ksiażę chciałoby się zapytać...

Jaśnie pan hrabia,baron,ksiażę chciałoby się zapytać widąc w CW postać Czcigodnego Pana W....... Emanacja sygnetu na palcu ręki trzymającej mikrofon i oprowadzajacego widzów po Włocławku znanego manszarda włocławskiego bardzo cyklusia zainteresowała.
No cóż nie każdy może należeć do znamienitych rodów.
Bo nie podejżewam,by ów sygnet był tylko zwyczajną -snobistyczną oznaką nowobogackich mieszczuchów.
Być może w którymś z programów Pan W...... przedstawi swój rodowód i ujawni tajemnice pochodzenia owej błyskotki na palcu.
Niestety cykluś nie może poszczycic sie swoim pochodzeniem.Jest b0wiem tylko potomkiem szlachciórów zagrodowych,którego babka pochodziła z kujawskiego Chodcza.
A zatem jak mawiał pewien pułkownik z JW 3136-zakutym kujawskim ł....

6 komentarzy

Marek

Popieram autora posta .Osobiście chciałbym dowiedzieć się jakim wykształceniem legitymuje się ta osoba lansująca się na jakby nie było znawcę sztuki i historyka -regionalistę. Myślę,że ktoś udzieli mi dpowiedzi.Pozdrawiam.

3 2
ID:28446

janka kowalska

przygotowanie zawodowe, kilka podejsc do zalozenia prywaty, ulubiona branza to parkieciarstwo i niechec do pracy. tak szanujaca sie stacja tv winna posiadac lepiej przygotowana ekipe. pan w. moze uczyc sie od pana wonsa z tv kujawy. oj biedny wloclawek w ktorym o kulturze i przeszlosci mowia ludzie pokroju pana w,

3 2
ID:28453

ben Jakov

Jeśli myślimy to tym samym panu na "W", to z wykształcenia jest on stolarzem (bezstronnie przyznaję, że potrafiącym świetnie odnawiać antyki), w swoim czasie młody zdolny socjalista z młodzieżowego związku zjednoczonego, później, zgodnie z duchem czasu, działacz wielu partii, co by na fali być. Szlachectwo rodem z podhalańskiego chłopa pańszczyźnianego. A sygnet po to, żeby dostojniej wyglądać...

4 2
ID:28455

wadera

@zegarmistrz
Pamiętasz te k u r a n t y w Wieńcu Zdroju jak ekipa remontowała sanatorium.Och ty.

1 3
ID:28456

cykluś

Czcigony ben Jakov -wielki szacunek za adekwatne do osoby określenia.
Czyżby ów Pan w ramach odnawiania starych mebli potrafił położyć naturalna (nie syntetyczna ) politur na naturalnym szelaku indyjskim rozpuszczonym w spirytusie -a to jest wielka sztuka aby nie przypalić drewna i nie spartolić politury ?
Pozdrawiam

1 0
ID:28462

wieśniak

Chyba trochę się czepiacie tego Pana "W". Wyczuwam lekką nutkę zazdrości że gość występuje w tv. Przecież nie aspiruje on (o ile mi wiadomo) do stanowiska kustosza naszego muzeum gdzie odpowiednie wykształcenie byłoby potrzebne (chociaż nie wiem czy aby na pewno konieczne we Włocławku, znając miejscową specyfikę). Jest historykiem-amatorem w dodatku jak się na tym forum dowiedziałem znającym się na renowacji mebli a więc dziedzinie pokrewnej i nie jako wymuszającej jakąś znajomość historii, zwłaszcza historii sztuki. Prowadzi własny biznes, więc o co chodzi? Kto z zabierających głos w tej sprawie, no poza @cyklusiem, pracuje w swoim wyuczonym zawodzie? A że gość się trochą lansuje i pozuje lekko na snoba to już inna bajka. A już najbardziej "podoba" mi się ta wiwisekcja dotycząca jego pochodzenia, poglądów i przynależności. Po prostu super!!!(?)

3 4
ID:28473

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA