Polska energetyka jest jak ,,listek na wietrze'' przy byle...

Polska energetyka jest jak ,,listek na wietrze'' przy byle podmuchu tysiące gospodarstw ma przerwy w dostawach prądu ,ale prezesi mtrzymaja się ....stołków nieźle i te 30tyś na rękę netto co miesiąc odbierają, a my odbiorcy mamy sami odczytywać i sami płacić ....najdrożej w Europie za kilowatogodzinę ,bo jak nie to nam odetną ---monopol polityczny ...czy złodziejstwo ?

6 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Szanowna Pytanie, wracam do ew. upieczenia przez Ciebie pysznej gęsi. Piszesz o podsłuchach, prezesach, europejskich cenach zamiast się po prostu zakrzątnąć w kuchni i wziąć za tę gęś;)))

1 1
ID:28532

Pytanie

Do zbuntowany - a Ty preferujesz koszerne jedzonko czy normalne -polskie ,bez nadmiaru czosnku ,cebuli i gęsiego tłuszczyku ,a od ,,podsłuchowywania'' są lepsi niż ja .Tylko oni podsluchują właśnie takich prezesów energetyki , a nie zwykłych ,,wyborców'' -Nie wiesz o tym ?

1 1
ID:28537

zbuntowany_kaloryfer

Szanowna Pytanie - czosnku zdecydowanie nie preferuję, podobnie jak cebuli. Nie jadam również tłustego mięsa. Nawet od szynki odcinam te białe kawałki. Podsłuchiwać też nie podsłuchuję... pochodzę ze Śródmieścia, a tam tego typu zachowania są dość jednoznacznie oceniane... Kończą się zazwyczaj Wp********;)

3 1
ID:28546

Pytanie

A miało być -bez wulgaryzmów -wstyd ...

1 0
ID:28565

Zofia

Mieszkam we Francji. Do gotowania uzywam kuchni elektrycznej, mam wszystkie urzadzenia i place co 2gi miesiac za energie od 50 do 60 . Pobudowalam sie w Polsce. Przebywam w moim domku tylko 3 miesiace w roku i place za energie wiecej anizeli we Francji. Rachunki nieczytelne, kilka linii, nie wiem o co chodzi i od kazdej linii WAT. To jest absurd. We Francji jest wyrazne realne zuzycie energii, cena, wartosc i od tego WAT. A tak mowiono, ze ja bedzie konkurencja to energia bedzie tansza. Gdzie jest ta konkurencja ? Na szczescie we Francji transport kolejowy, miejski, wiekszosc zeglugi i oczywiscie energetyka jest panstwowa. Nie ma tego spolkowania jak w Polsce. Sa tez dostawcy prywatni ale Francuzi inteligentnie bronia serwisu publicznego.

2 0
ID:28633

Pytanie

Zofio -w tym kraju jak coś jest normalne to natychmiast musi zostać zniszczone -normalność politykierów denerwuje - nie jesteś jedyna z takimi doświadczeniami . Pomału zaczynam rozumieć dlaczego doszło do rozbiorów Polski !!!!!!!!!!

1 0
ID:28641

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA