Ale super ta telewizja CW..., same nowe twarze w debatach i...

Ale super ta telewizja CW..., same nowe twarze w debatach i rozmowach, hehe. Stocki, Kołodziej, Borowiak, Chmielewski, Dębczyński, Stelmasik, Bieńkowski... aha i Kierzkowski, Horonziak i jego żona, no i od nowa, hehe..... Super po prostu super. CW... już jest lepsza w swojej monotonii od TV i Radia Rydzyka, gratulacje dla całej redakcji CW2.., pozdrawiam

18 komentarzy

Pytanie

Tęsknisz do ....KUKUKUKU......

4 3
ID:28889

w.t.f.

a w TVKciągle Kuźniewicz na zmianę z Kukuckim , Pałuckim i Budzeniusz
równowaga musi być, jedne media są komuchów a drugie solidaruszków

boli ze prawica ma swoje media? ano, ja wiem ze krytyka rządzących boli, no ale jak się rządzi to tak jest. ludzie nie są głupi, widzą...

11 5
ID:28891

świnka Peppa

Stockiego mogłabym słuchać godzinami. Uwielbiam tego człowieka. Marnuje się w pisie, bo niestety partia ta kojarzy mi się głównie z takimi "dziwnostkami" jak J. Kaczyński czy śp Gosiewski. Na całą resztę reaguję alergicznie. Zwłaszcza na "gęganie" Arkadiusza H. czy bezsensowne wypowiedzi myśliwego czy tam leśniczego Henryka K.

12 5
ID:28893

dzonny_killer

jeden lubi córkę, drugi teściową... jak komuś się kujawy, cw24, tvp1, tvn, trwam czy cokolwiek innego nie podoba, to niech sobie program zmieni, a nie głupoty wypisuje... @w.t.f. masz rację... a QQrydzianka jakoś ma wiele wspólnego z qqckim :p i zapewne jest przedłużeniem "męskości" jednego z karminowych, których krytyka boli niesamowicie, a nie są w stanie jej obalić :p

10 3
ID:28895

świnka Peppa

A, no i jeszcze nie wiem w jakim celu zatrudnili tego pana piosenkarza karuzelowego, lokalnego celebrytę Andrzeja K. Pręży się, jakby w CNN co najmniej robił. Koszmar jakiś.

4 1
ID:28900

Włocławianiuuuniuś

Ja mam swojego ulubieńca Krzemieniewskiego. To jest facet, przy jego zrozumiałej polszczyźnie - Rej wymięka. Ale tak na poważnie, dobrze że jest TVKujawy i CW24, widać kto zauważa przekręty, a kto lubi gotować

1 0
ID:28904

LALA20

Świnka-szkoda ,że nie słuchasz DOKŁADNIE CAŁEJ OPOZYCJI ,może wtedy nie byłoby we Włocławku tego czerwonego AKTYWU partyjnego ,tego rozgardiaszu na naszych ulicach, przepuszczania pieniędzy na naszych oczach itp......Oczywiście przy naszym biernym ASYSTOWANIU. BRAK jakichkolwiek wniosków po tylu miesiącach rządzenia czerwonej gwardii .No i to się nic nie zmieni, dopóki dopóty tak będziemy biadolić na forum i nic więcej.Niestety taka prawda,szkoda.

2 2
ID:28906

Kriss

Plejada gwiazd w telewizji WC24, ktora jest czescia koalicji antyrozwojowej. Prezydent Palucki i jego doborowa druzyna zlozona z ludzi, ktorym dobro miasto lezy na sercu dawno zrezygnowal z wystapien w tej telewizji.
Inkubator i Strefa Rozwoju to sukcesy, ktorych ta koalicja nie widzi. To dzieki rzadom SLD i koalicji SD, Prezydentowi Andrzejowi Palukiemu Wloclawek rozwija sie.
Obiektywna telewizja Kulawy, ktora daje jakosc nieporownywalna do przekazu innych mediow, widzi jak Wloclawek sie rozwija, nie zmieniajmy tego. Inkubator , Strefa to miejsca gdzie miejsca pracy czekaja na Wloclawian, gdzie swiatlo wschodzi nad Wloclawkiem po rzadzach, skrzypiacych zacofaniem i stagnacja.
Inkubator , Strefa to sukcesy, ktore bola opozycje, dadza prace gronowi specjalistow.
SLD nie powinno sie znizac do poziomu medium, ktore nie widzi rozwoju wloclawka. to miejsca pracy, deptaki i miasto tetniace rzyciem.
Rzyc i rozwoj kadry to przyszlsoc Wloclawka.
Inkubator , Strefa, ciekawe co bedzie ta telewizja pokazywala za rok kiedy to Inkubator zacznie dzialac i bedzie trudniej znalezc chetnego do pracy niz prace we Wloclawku.
Prezydent Palucki i jego ekipa nie bedzie sie znizac do dyskusji w debatach w ktorych pytania nie maja sensu.. bo Wloclawek sie rozwija.

0 6
ID:28910

świnka Peppa

Lala20 - do niedawna słuchałam DOKŁADNIE CAŁEJ OPOZYCJI (nie wiem po co ten caps, ale niech będzie) i już wiem kto - w mojej opinii - mówi sensownie. Gdy osoba ta pojawia się na szklanym ekranie, wówczas nadstawiam ucha. I prawdę mówiąc przesadziłam pisząc: Na całą resztę reaguję alergicznie. Bo to nie do końca prawda. Bieńkowski, czasem Horąziakowa (ktoś by się jeszcze pewnie znalazł), to osoby, które swoimi wypowiedziami są w stanie mnie zainteresować, bo pomijając zawartość merytoryczną wypowiedzi, ważne jest to jak mówimy. Niestety nasi politycy (z prezydentem obecnym na czele, o Skrzypku nie wspominając) w ogóle nie przejmują się tym, że najzwyczajniej w świecie "faflunią się", bełkoczą czy seplenią. Mnie to męczy, mnie to odpycha.
Pozwól, że cię zacytuję: No i to się nic nie zmieni, dopóki dopóty tak będziemy biadolić na forum i nic więcej.
Ok, ja jestem chętna do zaprzestania biadolenia forumowego, tylko nie bardzo wiem co mogę zrobić. Głosuję w każdych wyborach. Co więcej mogę? Pytam serio, bo nie wiem. Jak mogę wpłynąć na poprawę losów naszego miasta? Mnie wręcz fizycznie boli, gdy widzę,jak wiele złych decyzji jest podejmowanych (jedna z ostatnich uderzyła we mnie bezpośrednio - wizja bezrobocia w moim zawodzie, w którym naprawdę jestem dobra wydłużyła się do hmmm, nieskończoności (?), oby krócej), gdy mam świadomość, że wiele pieniędzy idzie w błoto, władza za nic dostaję krocie. Ja jestem gotowa do naprawy świata,. Tylko jak to zrobic?

0 1
ID:28911

SLDSD

Ale wlasciwie kto z koalicji SLDSD mialby byc w mediach. W 90% sa to "raczki do glosowania". Czy slyszeliscie moze cos samodzielnego z ich ust? Mozecie zacytowac jakies zdanie innego typu niz "popieramy", "komisja zatwierdzila", "zglaszam wniosek o zakonczenie dyskusji"?

Wlasciwie tylko Kukucki mowi cos do mediow, czasem Hupalo i jest w pelni skonsultowane z Paluckim. Reszta, nawet nie moge poziomu ocenic bo po czym? Po tym jak raczke trzyma w gorze?

Inna sprawa, aby wsytepowac w mediach trzeab wykazac sie pewnym refleksem. oczytaniem, zasobem slownictwa i wiedzy , nie mowie, ze kazdej dziedzinie na poziomie ekspert ale jednak dosyc szerokiej. Zeby rozmawiac w kontekscie miasta nalezy wczytywac sie w dokumentacje , uchwaly a nie tylko tepo glosowac.

Rola opozycji jest inna ale jak dla mnie jest w niej na dzien dzisiejszy pare dobrze zapowiadajacych sie osob: Stocki, Szczepanska, Borowiak, Bienkowski, Krzemieniewski (he he to byl zart).. Jakby nie patrzec osoby, ktore pewnie , ze sie ucza ale robia postepy i pewnie gdyby ich wystawic do debaty z SLDSD mogliby byc ciezkimi przeciwnikami.

Oczywiscie sa tez osoby trudne do zaakceptowania: Horonziak i zona, po pierwsze chorogiewki po drugie niekonczace sie tyrady.

A wlasciwie to czekam na debaty moze byc w TVKujawy Skrzypek-Krzemiewski-Osinski-Stelmasik. To by byla jazda.

1 1
ID:28912

karolina33

Jakoś nikt nie ogląda tej wc a wszyscy wiedzą i piszą co w niej leci. Dziwne jakieś to:)

1 1
ID:28914

dzonny_killer

Szanowna Peppo... dobre pytanie. Postaram się podać Ci i może innym dobrą odpowiedź. Jest to dobra i prosta ściągawka. Wiem, że się powtarzam, ale może w końcu ktoś nieco bardziej władny się tym zainteresuje... może ktoś z opozycji?

Przeprowadźmy referendum odwoławcze!

W sprawach odwołania prezydenta miasta przed upływem kadencji rozstrzyga się wyłącznie w drodze referendum przeprowadzonego na wniosek mieszkańców. Referendum w sprawie odwołania prezydenta miasta może być przeprowadzone także z inicjatywy rady gminy, ale prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne, aniżeli komuszki pozbędą się swego dobrodzieja. Wniosek mieszkańców może zostać złożony po upływie 10 miesięcy od dnia wyboru organu i nie później niż na 8 miesięcy przed zakończeniem jego kadencji.

Z inicjatywą przeprowadzenia referendum na wniosek mieszkańców wystąpić może m.in. grupa co najmniej 15 obywateli uprawnionych do głosowania. Teraz będzie dobre... Inicjator referendum powiadamia na piśmie prezydenta miasta o zamiarze wystąpienia z inicjatywą przeprowadzenia referendum. Powiadomienie musi zawierać nazwiska, imiona, adresy zamieszkania oraz numery ewidencyjne PESEL wszystkich członków grupy oraz wskazanie osoby będącej jej pełnomocnikiem... Ponadto, co jest logiczne, określenie sprawy, w której ma zostać przeprowadzone referendum, czyli odwołanie właśnie przed chwilą powiadomionego prezydenta :p Prezydent musi niezwłocznie potwierdzić na piśmie otrzymanie powiadomienia. Oprócz tego powiadomić należy komisarza wyborczego.

Dalej Inicjatorzy referendum, na swój koszt, podają do wiadomości mieszkańców przedmiot zamierzonego referendum - poprzez ogłoszenie w prasie codziennej ogólnodostępnej. Musi zawierać pytanie referendum, warianty wyboru oraz uzasadnienie odwołania.

W terminie 60 dni od dnia powiadomienia inicjatorzy przeprowadzenia referendum zbierają podpisy mieszkańców uprawnionych do wybierania prezydenta, którzy chcą poprzeć inicjatywę w tej sprawie. Referendum przeprowadza się na wniosek co najmniej 10% uprawnionych do głosowania mieszkańców, czyli jakieś 9500 (mniej więcej).

Referendum w sprawie odwołania prezydenta miasta jest ważne w przypadku, gdy frekwencja będzie nie mniejsza niż 3/5 (lub jak kto woli 60%) liczby biorących udział w wyborze odwoływanego prezia, czyli w naszym przypadku 60% z 33.679 = 20.208 uprawnionych do głosowania i abyśmy wreszcie wszyscy odetchnęli z ulgą musi nas oddać prawidłowo swój głos ponad połowa z głosujących (czyli minimum 10105, co wydaje się wręcz banalne)...

No to tak w dużym skrócie... I co Ty Peppo na to?

Oczywiście później należy znów kogoś wybrać i oby nie powtórzyła się historia... powodzenia :)))

1 0
ID:28922

świnka Peppa

Wiesz Dzonny, brzmi fajnie. Ale naprawdę wierzysz, że skoro raz go ludzie wybrali i mimo, że niewiele zrobił (i to głównie gdy już kampania się zaczęła) wybrali go ponownie, to tym razem zdecydują za odwołaniem? I teraz część wypowiedzi, która zrobi ze mnie tchórza, ale muszę o tym wspomnieć. Referendum przeprowadzone,prezydent nieodwołany, dane dokładne organizatorów leżą u niego na biurku. Kto z nas weźmie odpowiedzialność za ewentualne ściągnięcie problemów na siebie i rodzinę? Pytam poważnie. Czy ktoś podjąłby takie ryzyko? Bo nie wierzę, że rozeszłoby sie po kościach. Nie przy tej władzy.

1 0
ID:28928

szuja

@ killer twoje wypowiedzi, to pobożne życzenia a tak w ogóle, to są jak twój nick, tylko atrapa ,więc sie nie wysilaj bo @świnka Pepa ma rację.

0 0
ID:28960

dzonny_killer

To, że Peppa ma rację to wiem doskonale. Gdyby było inaczej sam bym wyszedł z tą inicjatywą... Ale niestety nie mam odpowiednich środków finansowych, aby skutecznie takową akcję przeprowadzić... Tylko to mnie hamuje, o resztę się nie martwię... Może potrzebny byłby ktoś zza miedzy??? ;-)

0 0
ID:28967

szok

To ja nie wiem jak upadl komunizm, monarchizm, III rzesza i wiele innych, bo wedlug opinii powyzej jest to niemozliwe.

0 0
ID:28968

dzonny_killer

III Rzesza upadła przez zachłanność adolfa oraz zalew niemiec przez czerwoną zarazę (tu się i Polsce i Włocławkowi sporo oberwało)... monarchizm nie upadł (przynajmniej nie wszędzie)... w Polsce do jego kresu w olbrzymim stopniu przyczynili się bracia lsd, czyli Moskale i ich marionetki wśród polskiej szlachty (jakbym widział nasze władze)... komunizm również nie upadł... zarówno w Chinach, Korei Płn., Kubie czy Włocławku ma się doskonale...

2 0
ID:28981

szuja

@atrapa killera , porównania rozbabranego Włocławka do Chin to już przesada.Przeproś Chińczyków.

1 0
ID:28995

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA