W niektórych parafiach (np. św. Jana) dzieci "nie z...

W niektórych parafiach (np. św. Jana) dzieci "nie z małżeństwa" chrzci się po mszy św. To bardzo dziwne a wręcz skandaliczne! Dla Papieża a więc najważniejszej osoby w widzialnym kościele zarodek to już człowiek, o którego godność kościół się upomina a dla zwykłych parafialnych klechów urodzone małe dziecko to bez godności jak trędowatego po mszy chrzczą. Księże Biskupie Ty tu dowodzisz i zrób z tym porządek bo nie 20 % a 5% wiernych będzie w parafiach na mszy. Jaki to autorytet i posłuch może mieć ktoś, kto się tak zachowuje. Takie zachowanie To kradzież KAPŁAŃSTWA!!! Jak ktoś nie umie kochać bliźniego na wzór Chrystusa nie powinien być księdzem! A Biskup nie powinien dać mu święceń!!!

12 komentarzy

peja

Prawo Kanoniczne wymienia warunki wymagane do ważności jak i godziwości chrztu dziecka.

4 9
ID:29165

Myśl !!!

Obudź się wreszcie, przeczytaj sobie Biblię, może wreszcie zrozumiesz, że to aktorzy i sekciarze, że ta religia nie ma nic wspólnego z Polską.

13 3
ID:29166

kara

w kościele św.Stanisława jest tak że dzieci z pełnych rodzin są chrzczone w pierwszą niedziele a te jak to księża z tej parafii mówią z grzechu chrzczą w trzecią sobotę miesiąca i to po 18 ja też tego nie rozumie bo wszystkie dzieci są boga a i zdarza się że nawet potrafią odmówić przystąpienia dzieciom niepełnosprawnym do komunii świętej twierdząc że te dzieci bóg opuścił i je pokarał

6 2
ID:29167

ben Jakov

Mimo wszystko widzę pewien postęp; przed II wojną chrzcząc dzieci nie pochodzące z małżeństwa, księża nadawali tym dzieciom bardzo udziwnione imiona (nie mieszczące się z kanonie powszechnie przyjętych imion), co by takie dziecko już na całe życie było naznaczone.

3 4
ID:29168

Ada

Z jakiego grzechu ? Dla mnie kazda religia to wielka sekta. Nasza religia jest sekta, ktora wycwanila sie i jest przy wladzy i dyktuje swoje prawo naiwniakom. Jestm z urodzenia katoliczka, jestem ochrzczona, mam komunie i bierzmowanie; Religia katolicka ostatnio za duzo mnie kosztuje. Oplacam z moich podatkow swiecenia, pogrzeby "wielkich" i inne dostojne uroczystosci katolickie, bez ktorych osobiscie moge obyc sie.

7 2
ID:29170

seniorkaFC

Wlos jezy sie na glowie od tych"rewelacji" Jesli mnie takie cos by dotyczylo to udusilabym ich wlasnymi rekami! O matko kochana to grozba karalna jest! I co teraz>>>>?Ludzie! Nie pozwolcie sie tak traktowac ! Zbojkotujcie taki kosciol! W co w koncu wierzycie? W ksiedza czy BOGA???

2 0
ID:29175

szuja

Co za pierdoły.Nie podoba się ,to nie chrzcij albo przestrzegaj przykazań.Zdaje się ,że siadacie do pokerka a nie znacie podstawowych reguł tej gry.Straszna ciemnota zapanowała w narodzie polskim.Zrobi sobie dzieciora na lewo i chce być traktowana jak prawdziwa chrześcijanka i katoliczka. No nie!Do czego to już doszło.Lepiej 5%wiernych i szanujących reguły, niż 40% hołoty,która i tak padnie na kolana.Hahaha

4 9
ID:29176

Pytanie

A jak to ma się do przekazanej nauki Chrystusa , jak to się ma do kanonów wiary chrześcijańskiej ,ale tej z czasów Chrystusa ? On też dzielił ludzi na gorszych i lepszych ?

1 1
ID:29180

skrzat

i tak i tak bedziecie latac do kosciolka ,na tace dawac kolende przyjmowac za pogrzeb,slub iinne sakramenty placic no bo "co ludzie powiedza" wiec po co to oburzenie wszak parafianin znaczy "ciemny ,ciemnota" tak o nas mysla i zawsze i na wieki wiekow......

2 0
ID:29181

Zyga

Szuja -naucz się poprawnej mowy polskiej, bo zdaje mi się, że,,dzieciora"
to ty posiadasz.

1 2
ID:29185

Katolik

Puknij się w głowę. Czy dziecko obchodzi czy poczęło się z miłości małżeńskiej czy nawet w skrajnie patologicznej rodzinie bez wartości? Co tu mają przykazania do powiedzenia. Podobno to czy dziecko przyjdzie na świat to zależy od Boga. Więc chyba Bóg nie rozróżnia "lepszych" i "gorszych" dzieci. To nie rodzicom udziela się chrztu tylko dziecku, dlaczego w tak podły dla dziecka sposób!? Klechy to klechy, a Ty sobie bądź w tych 5%, którymi rządzi bezmyślnych kilkadziesiąt tysięcy księży. Powodzenia!!!

3 1
ID:29190

szuja

@zyga czy ty wiesz co to fryga ? Myślenie nie jest twoim atutem.

0 0
ID:29250

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA