chciałabym wiedzieć czy jak pies zdechł to czy można go...

chciałabym wiedzieć czy jak pies zdechł to czy można go zakopać w ogródku czy też nie , bo słyszałam że można zapłacić karę jak Policja się dowie.
pozdrawiam

12 komentarzy

janino

w tym kraju nic nie mozna i jeszcze dlugo nie bedzie mozna pozdrawiam

2 2
ID:29216

Nie można

nie mozna

2 2
ID:29218

szuja

Zakop i już i nie pisz pierdołów na forum.Przecież nie ma z tym u nas co zrobić.

5 0
ID:29226

zbuntowany_kaloryfer

Oczywiście, że można. Już dwa psy pochowałem w ogrodzie. Bo gdzie niby miałbym je pochować..??

4 1
ID:29228

Pytanie

W dzikim kraju bezdomny może umrzeć w śmietniku ,,bezkarnie'' ,ale zakopanie w SWOIM ogródku zdechłego WŁASNEGO psa może być karalne ? Dokąd ten ,,dziki kraj'' zmierza?

5 0
ID:29231

seniorkaFC

Opamietajcie sie i nie plujcie tak na wlasny kraj! Proponuje pisac "dzikcy" poslowie ustanawiajacy prawo to blizej prawdy> Troche to smutne ze elementarnego poczucia patriotyzmu za grosz nie maja niektorzy..Ciezko zyje sie w tym gaszczu glupawych przepisow ale jacy wyborcy taki parlament a Polska to poprostu nasz dom tylko gospodarz nawala....

1 0
ID:29242

wlad 30

dziki kraj to praca pokolen a w szczegolnosci Ci ostani na codzien ten proces poglebija bo to rzady bez rzadow bez morale i etyki ciagna aby ciagnac udaja ze rzadza i tak jakos to bedzie -to podstawowa wytyczna aby do jutra.

2 0
ID:29243

Pytanie

Seniorko nie sądzisz ,że nazywając ,,dzikimi '' ,,naszych'' posłów obrażamy tych prawdziwych ,,dzikich '' których uczciwość jest nieporównywalna do naszych ,,Rosołów', Zdzichów, Zbychów'' ,którzy kierują się zasadami ,, łap co sie da i spiepszaj'' ?

1 0
ID:29245

szuja

@seniorkaFC
A co ma tu dopowiedzenia wyborca?Pomyśl kobieto.Tak wybory zostały skonstruowane,że wybory do Sejmu w PRL to mały Pikuś a teraz to Pan Pikuś czy jak wolisz poseł z partyjnego nadania.

0 0
ID:29247

normal

nie bardzo rozumiem twoje sformułowanie że "pies zdechł"?pytanie dlaczego?niedawno byłem zmuszony uspić po długiej chorobie i jak sie okazało bez nadziei na wyleczenie i zewzględu na jego cierpienie mojego psiaczka.Był z nami 13 lat i nie wyobrażam sobie dla niego innego miejca na pochówek niz własny ogród.Tyle ze w tym przypadku przyczyna smierci była jasna.A jesli twoja psia jak sam napisałaś zdechła np. nagle z niewiadomych przyczyn no dla swojego własnego dobra raczej taki pochówek bym odradzał i wskazany by był kontakt z lekarzem weterynari i dalsze postepowanie według jego zalecenia.

0 0
ID:29252

zbuntowany_kaloryfer

Gwoli wyjaśnienia - w kontekście tego, co napisał normal: pierwszy mój pies odszedł z powodu gronkowca złocistego, a drugi miał raka mózgu i niestety z wielkim bólem musieliśmy go uśpić. Więc nie było przeciwwskazań do pochowania ich w ogrodzie.
Poza tym nigdy nie napisałbym o moim psie, że "zdechł". U mnie psy to niemal członkowie rodziny.
Dodam jeszcze, że kiedyś, dość już dawno temu byłem na Bulwarach świadkiem następującej sceny: otóż płacząca mamuśka niesie nieżywego psa w reklamówce (na pewno był to pies, bo ogon wyraźnie wystawał z reklamówki), a towarzyszy jej dwójka płaczących dzieciaków - takich 4-5 lat na oko. Kondukt ten zszedł nad samą wodę, mamuśka rozbujała reklamówkę i cisnęła w nurt. Tak oto owa rodzina pożegnała pupila. Niemal jak w Kalkucie; Z tą drobną różnicą, że do Gangesu wrzucają szczątki nadpalone;)

1 0
ID:29288

szuja

@kaloryfer
Fakt, na czym jak na czym, ale na pochówkach to się znasz i jak już pisałem nie musisz być taki skromny.

0 0
ID:29298

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA