Jak wszystkim wiadomo piłka ręczna we Włocławku prawie...

Jak wszystkim wiadomo piłka ręczna we Włocławku prawie umarła. Oczywiście istnieją rozgrywki międzyszkolne, ale tak naprawdę nie ma możliwości trenowania tego sportu w naszym mieście. Osobiście chciałbym przywrócić ten sport do łask Włocławian, zaczynając od stworzenia klubu dla dzieci (rocznik 99 i młodsi). Zanim jednak podejmę działania w tym kierunku chciałbym poznać opinię mieszkańców na ten temat i dowiedzieć się czy pomysł na spędzenie czasu w ten sposób byłby dla dzieci atrakcyjny? Stąd też moje pytanie do Państwa co sądzicie w tym temacie?

16 komentarzy

Olaf

Uważam ,że Hala Mistrzów i w "samochodówce" idealnie się nadają do uprawiania tej dyscypliny.Warto bardziej rozpropagować rozgrywki w tej dyscyplinie na szczeblu amatorskim niż kopanie piłki w hali.Były już próby stworzenia klubu i opłacania zajęć przez rodziców ,ale to nie przetrwało.
Przecież wśród nauczycieli WF mamy byłych zawodników i trenerów.Może radny Hupało zaangażuje się w ten temat?

0 0
ID:29568

sportowiec

Panie Piotrze! Popieram Pana inicjatywę, ale uprzedzam. Prosze nie liczyć na jakiekolwiek wsparcie ze strony władz Włocławka.
Przy okazji szacun dla panów Kukiełczyńskiego, Junga i Koby. Dwaj pierwsi oglądają dzisiejszy włocławski szczypiorniak z góry i pewnie chce im się wrócić na ziemię, żeby kogoś w d... kopnąć. Pan magister patrzy na to z bliska i pewnie kolana z płucami miejscem mu się zamienią, gdy widzi SLD-owskie"wspieranie" sportu.

2 0
ID:29569

Piotr Klemiński

Finansowanie przez rodziców nie ma sensu, każdy powinien mieć szansę trenować, a taka forma skreślała by ponad połowę dzieciaków. Co mogłoby skusić miasto przez pierwszy rok koszta są niewielkie. Dla miasta prawie śmieszne. Udostępnienie, którejś z sal, które są do tego sportu przystosowane oraz zakup piłek. Jedną czy dwie grupy mogę osobiście poprowadzić za free przez pierwszy rok zanim miasto się przekona do tego pomysłu. Tylko pytanie jest takie czy warto mi teraz inwestować w kurs instruktorski by móc poprowadzić taki zespół po roku treningu w lidze co dla dzieci byłoby największą frajdą. Niestety bez wsparcia miasta szanse na taką grę są niewielkie.

1 0
ID:29578

Pytanie

Jest w ,,szacownej'' radzie pan ,który ogłosił ,,Włoclawek miastem sportu'' ,po czym niedługo został unicestwiony Kujawiak .Kujawiaka już nie ma ,ale tacy krzykacze i ten pan nadal ,,zasiadają i pobierają'' .Tak to jest z panami i paniami ,którzy z założeń politycznych ,,znają się na wszystkim '' - od obwodnic (zalewanych przez wody gruntowe)poprzez zapory wodne po baseny i uprawę pietruszki .....za pieniądze podatników .A prawdziwi fachowcy pracują za najniższą krajową i .....wyjeżdżają za chlebem dorabiać obce kraje ...To jest Polska właśnie ....?

1 2
ID:29598

Fan

Dobry pomysł, tylko trzeba rozpocząć od szukania sponsorów, bo w urzędzie pieniążków nie ma i nie będzie. Szkoły jeśli udostępnia zaplecze to też muszą mieć coś z tego, chociaż za wyrównanie strat energii wody, sprzątaczkę. Najlepiej było by gdyby Pan znalazł chętnych uczniów z 1 szkoły i w tej szkole zrobić treningi, potem poszerzać działalność o inną młodzież. Wtedy byłby prostszy w realizacji Pana pomysł. Powodzenia.

0 0
ID:29600

kibol

Koszta wynajęcia sali dla samego klubu bądź stowarzyszenia sportowego są śmieszne bo to około 10 zł od 1,5h treningu za Halę mistrzów. Czyli zakładając że jest to jedna grupa trzy razy w tygodniu bo to dzieci to wychodzi 120 zł. Gorzej ze sprzętem. Jedna piłka nawet w cenie hurtowej to koszt około 40 zł 20 osób w grupie i jest jednorazowy wydatek 800 zł.

0 0
ID:29604

Pytanie

Czy ktoś potrafi określić ,,koszty prezesów'' w tych klubach ?

0 2
ID:29608

Piotr Kleminski

W jakich. W tym który ja chcę założyć? Póki sam to ogarnę 0. Mi chodzi o to, żeby w jakiś sposób się wypromować. Bo jak wiadomo znaleźć pracę w szkole jako wfista graniczy z cudem. Zresztą chyba każdy w tym kraju wie, że na Handballu nie idzie zarobić bynajmniej w Polsce. Skoro zawodnicy w 2 lidze zarabiają po 500 zł na miesiąc maksymalnie. Więc skąd ten pomysł-zamiłowanie do sportu i tyle.

5 0
ID:29616

KOBRA

Pomysł sam w sobie szczytny , ale jak Pan pisze o swojej autopromocji to już rodzą sie wątpliwości. Otóż jak widać nie zna Pan zupelnie tematu, a raczej porusza się Pan trochę jak przysłowiowe dziecko we mgle. Gdyby Pan bowiem śledził wydarzenia sportowe we Włocławku w szczególności związane z piłką ręczną to dotarl by Pan np do ludzi, którzy zorganizowali Final Pucharu Polski, który odbył się w Hali Mistrzów, ufundowali i uroczyście odsłonili tablicę pamiątkową poświęconą pamięci trenera i wychowawcy młodzieży Waldemara Kukielczyńskiego, nawiązali i utrzymują ścisly kontakt z Zarządem ZPR w Warszawie, czy z kierownictwem klubu Wisła Płock. Garstka tych zapaleńcow postawiła sobie za cel reaktywowanie w naszym mieście tradycji związanych z piłką ręczną i jak Pan widzi panie Piotrze nie mają parcia na szklo, nie udzielają wywiadów, a robią to w ciszy i co ważne kosekwentnie. Pan dopiero myśli o kursie instruktorskim i to w kontekście znalezienia pracy, ale życzę powodzenia i niech Pan spróbuje nawiązać kontakt z tymi pasjonatami pilki ręcznej.
Jeszcze raz życzę realizacji pańskich planów zmierzających do połączenia przyjemnego z pożytecznym

0 2
ID:29620

Piotr Klemiński

O finale PP dokładnie wiem. I to że ostatnio coś się ruszyło bo ktoś postanowił dać możliwość pogrania dzieciom tworząc ligę mini piłki ręcznej też wiem. Jeśli chodzi o kurs instruktora to i tak zapewne bd go kończył. Choć we wwk jeśli ktoś się nie ruszy to raczej na niewiele on się zda, no chyba, że podziałam sam. Co do autopromocji każdy ma jakiś cel. Chociażby taki, że sport jest dla mnie szalenie ważny i nawet jeśli nie bd pracował w szkole jako wfista to chciałbym realizować się choć w taki sposób.

2 0
ID:29633

KOBRA

Cieszy mnie pański upór i konsekwencja. Proszę w tym wytrwać, bo tylko ludzie z takimi cechami osiągają zamierzone cele. Jeśli Pan poda swój adres to już poza forum pomogę Panu skontaktować się z wielkim pasjonatem dzisiaj, a zawodnikiem w przeszłości tej właśnie dyscypliny. Jak Pan zapewne wie do pracy organicznej jest niewielu chętnych, natomiast wielu chciałoby się ogrzać w promieniach ewentualnego sukcesu dlatego na tym etapie nie potrzeba rozgłosu.
Działania nad reaktywowaniem pilki ręcznej we Włocławku trwają i są można śmiało powiedzieć bardzo zaawansowane.

1 1
ID:29649

Piotr Klemiński

kontakt do mnie mail. [email protected] albo gg 2221516

0 0
ID:29657

dzonny_killer

ta dyscyplina to zupełnie nie moja bajka, ale inicjatywa godna pochwały i wszelakiego wsparcia, choćby mentalnego... Podoba mi się szczerość w kwestii autopromocji... nie ma nic bardziej śmiesznego, jak osoba biorąca udział np. w konkursie twierdząca uparcie, że robi to wyłącznie dla zabawy...

Zapewne miasto i pała będzie miał Pańską inicjatywę baaaardzo głęboko w... poważaniu, jednak w przypadku odniesienia przez Pana i dzieciaki sukcesu (czego gorąco życzę) będzie chciał się pod to podpiąć... proszę mieć godność i honor!!!

Sportsmanie... mgr Kobę wspominam bardzo sympatycznie, a jego teksty zdobią niejedną okładkę zeszytu :p

2 0
ID:29736

Piotr Klemiński

Co do pieniędzy jest jeszcze 1 może głupi może nie sposób. Jaki jest przecież magiczny 1% podatku który można przekazywać również na kluby sportowe. Na początek to by pewnie starczyło.

1 0
ID:29791

Adam

Panie Piotrze to nie jest takie kolorowe jak by się mogło wydawać. Ja w ubiegłym roku założyłem klub w piłkę ręczną, gramy w III lidze. Bez pomocy miasta ewentualnych sponsorów dużo Pan nie zdziała. Jak by Pan miał jakieś pytania to proszę o kontakt [email protected] lub gg 2112467

www.salus.przedecz.net

0 0
ID:30439

Ada

I jak plany?

0 0
ID:32404

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA