A ile Donek z Palikotem naobiecywało w zakresie jak...

A ile Donek z Palikotem naobiecywało w zakresie jak niżej.
http://www.strefabiznesu.pomorska.pl/artykul/krukowiak-brzesc-kujawski-ucieka-nam-do-niemiec-tam-jest-latwiej-prowadzic-biznes-59262.html

8 komentarzy

mazurki

wcześniej "obiecywało Kaczyńskie z Lepperem", później będzie "obiecywało" Kaczyńskie z Napieralskim !

3 1
ID:30272

ben Jakov

Wolność, proszę Waszej Szujowatości, polega m.in na tym, że człowiek sam kształtuje swój los.

1 2
ID:30274

max

Czy w tej Polsce nie ma jednego madrego który by podjał madra decyzje w tej sprawie, to woła o pomste do nieba, ogladałem ten program w tv i stało sie tak jak mowil przedsiebiorca ze przeniesie sie do Niemiec, czy komus na tym zalezy, gdyby ci urzedasy nie dostali wypłaty za jakis miesiac bo nie ma wplywow z podatków to wowczas mysleli by co zrobic a tak to im zwisa czy przedsiebiorca jest czy nie, co zrobia pracownicy /chyba 200osób/ gdzie znajda prace 90procent pojdzie na zasilek - OT POLSKA GOSPODARNOSC

3 0
ID:30277

Zyga

Miasto włocławek to wielkie bagno. Jestem w 56 roku życia, dwa lata bez
pracy, rok bez prawa do zasiłku, brak pieniędzy na kawałek chleba, a PUP
po zapytaniu się o pracę patrzy jak na umysłowo chorego,i pewnie winny za
powstałą sytuację jestem ja.

3 2
ID:30278

dzonny_killer

Zyga jak sobie wyrobisz czerwoną legitkę i wypijesz brudzia z preziem, to może coś się dla Ciebie wówczas po znajomości znajdzie... :p

0 0
ID:30305

Mistrz cietej riposty

Tak tu juz w tej naszej polsce jest... niestety
Na zachodzie europy w firmy ktore maja perspektywy maja lzej, samorzady i Panstwo stara sie im pomoc aby te mogly potem wspomagac panstwo (prosty rachunek - panstwo pomoze, firma sie rozwinie jesli sie rozwinie to zatrudnia ludzi a jak zatrudnia ludzi przez co spada bezrobocie (wskaznik bezrobocia spada a wplywy z podatkow rosna - i wszyscy sa zadowoleni)
W polsce ma sie to jednak o wiele inaczej - uczciwi powoli gina a przetrwaja tylko ci ktorych stac aby dokladac do interesu (Naiwnych) , cwaniaczkow ktorzy kombinuja wychwytujac luki w prawie i tych ktorzy okradaja pracownikow.
Nie dziwie sie ze niektore firmy przesiedlaja sie za granice polski.
Mase polakow otworzylo firmy np. w Wielkiej Brytanii ale dzialaja na terenie Polski, bo tak jest lepiej.
Sam probowalem z wlasna dzialalnoscia gospodarcza we Wloclawku i jeszcze nie wykazalem zadnych zyskow a juz musialem ponosic koszta, nikogo nie interesowalo ze ja zaczynam. Zaczynajac Dzialalnosc gospodarcza w naszym kraju stajesz sie:
1 - Dla miasta - utrapieniem
2 - Dla ZUSu - dojna krowa
3 - Dla Urzedu Skarbowego - 1+2 i dodatkowo podejrzanym o wszystko chlopcem do bicia

Na zachodzie czlowiek ktory ma pomysl na firme ale nie dysponuje zapleczem finansowym panstwo pomaga.

Dla przykladu - znajomy otworzyl firme w Anglii i na start dostal zwolnienie na 6 miesiecy z podatku niezaleznie jak wielkie zyski jego firma osiagnie, bank dal mu kredyt na zakup sprzetu, reklame i rozwiniecie dzialalnosci na tak smieszny procent ze rece opadaja bo w polsce nawet kredyty hipoteczne sa 2 razy wyzej oprocentowane.

Szujo - niezgodze sie tylko z jednym - Pijesz do Don "wilcza Twarz" Tusko i jego Kompanii, ale nie oszukujmy sie - cala ta chołota jest taka sama, Tusk, Kaczynski, Napieralskie czy inni co siedza przy korycie - szczekaja na siebie przed kamerami a jak swiatla gasna to sie po plecach klepia.

3 0
ID:30308

szuja

@Mistrz cietej riposty
Z całą odpowiedzialnością podzielam twoje zdanie jeśli chodzi o wyż.wym. i dodam PJN

3 3
ID:30319

dzonny_killer

nawet i ja się zgodzę z wami... :p

0 0
ID:30360

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA