Obserwując los syna mojej koleżanki(2letnie leczenie po...

Obserwując los syna mojej koleżanki(2letnie leczenie po ,,karmie na przyrost mięśni)apeluję do rodziców -nie pozwólcie swoim pociechom nabrać się na głupią reklamę i idiotyczne wykłady pseudoinsturtorów z siłowni .Jedzenie ,,swińskiego żarcia '' w młodym wieku(bo tam sa składniki podawane świniom)powoduje nieodwracalne szkody w organizmie.Czy lepiej być zdrowym ,czy umięśnionym, chwilowo silnym ale na długie lata chorym, za własne pieniądze?

15 komentarzy

mah

bzdura. przez ostatnie 15 lat z przerwami trenowałem z 8. zjadłem w czasie okresu treningowego z 15 kg gainera, ogrom białka, 2 razy kreatynę (monohydrat i cell pump), na grubo brałem aminokwasy, wspomagałem się oczywiści carbo. Wszystko to można kupić w każdym tego tupu sklepie.

i uwierz mi moja droga - nic mnie nie bolało, nic mi nie wysiadło. czułem się nawet lepiej, mój organizm potrzebował wysiłku. Poza tym nie mam ani jednego rozstępu, nie wyglądam jak kloc, mało tego - wyglądam zupełnie normalnie, przeciętnie. Praktycznie nic nie widać.
Albo kupował jakiś syf cholera wie skąd, albo po prostu brał sterydy. Odżywki rozmaitego rodzaju jadłem przez długie okresy i jedynym minusem było rozwolnienie/zatwardzenie (i potwornie śmierdzące bąki). trening siłowy bez wspomagania odżywkami (bo na dietę top rzadko kogo stac) jest niebezpieczny dla organizmu i mozna nie jedzac odzywek zrobic sobie krzywde!

spytaj syna koleżanki co brał - pewnie mu wątroba wysiadła od metanabolu, albo jajka sie skurczyły od zastrzyków....koks jest dla idiotów. Chłopak nie mówi całej prawdy i tyle. Przecież nie przyzna się ze brał zastrzyki, nie znam takiego co by się przyznał ( a ich zmutowany wygląd nieproporcjonalnych mięsni mówi sam za siebie)

10 6
ID:30480

negocjator...

pewnie testował na sobie jakieś ruskie specyfiki na przyrost mięśni !

6 2
ID:30483

Pytanie

Do mah- co w takim razie sprzedawane jest na stoiskach sportowych np w Realu , na Delfinie i w innych tego typu sklepach , bez odpowiedzialności za następstwa w przyszłości .Dlaczego lekarze z Konstancina(po wykonaniu szeregu badań) właśnie to ,,świnskie żarcie '' wskazali jako przyczyę problemów ze śluzówką ,wątrobą i węzłami chłonnymi u tego młodego człowieka ? Każdy organizm jest inny , szczególnie podatne są organizmy młodych dorastających ludzi -to też opinia tych lekarzy ... i kto ma rację lekarz ,czy wytatuowany sprzedawca ...bez matury ?

5 5
ID:30485

mah

to są właśnie odżywki. gość mógł: grubo przesadzić z dawkami, nie stosować się do zaleceń, może dodatkowo coś do tego brał (koks wpływa właśnie na wątrobe, sledzione...), może źle dobrał odżywki, może kupił "samoróbkę" (zdarzają się oszuści), może za wczesnie zaczął brac te specyfiki (ile ma lat?), może nie dostosował diety, może przegiął ze wszystkim....

a może po prostu to 1/1000 przypadek, gdzie faktycznie mu zaszkodziło. znam setki ćwiczących co żrą "świńskie żarcie" i nikomu nic sie nbie stało. żyją, mają dzieci, piją itp itd

ee, a co mają węzły chłonne do shake'a czyli mleka z proszkiem? daje ze łeb uciąć, że shaki z np. maca są duzo bardziej niezdrowe niz te dla sportowców...

pozdrawiam i zycze powrotu chłopaka do zdrowia

8 3
ID:30486

Pytanie

mah- rozsądnie analizujesz, tylko zwróć uwagę ile tych ,,może '' jest w Twojej analizie .Czy każdy młody człowiek tak ten temat analizuje ?-wątpliwe , presja kolegów i wytatułowanych sprzedawców bez matury robi swoje .Gdyby było inaczej , niepotrzbny by był Monar , i poradnie odwukowe ,ale dziekuję za pozdrowienia -przekażę i Tobie też życzę dużo zdrowia .

1 5
ID:30490

kulturysta prawdziwy

Pasza zrobi swoje prędzej czy póżniej . Bierzesz pasze i ćwiczysz to puchniesz , odkładasz pasze woda schodzi z ciebie i wracasz do normalnej budowy , ci pseudo siłacze { kulturyści) kiedyś to odczują . Ja nie biorę jestem wysportowanym , silnym i zbudowanym mężczyzną bez paszy .

3 3
ID:30503

Pytanie

Kulturysto -wielki szacunek -tylko napisz proszę jak to się stał o ,że nikt z tych wytatułowanych sprzedawców bez matury i żaden pseudoinstruktor nie namieszał Ci tą chorą propagandą w głowie .Może Twoja logika postępowania uratuje innych przed skutkami tego ŚWIŃSKIEGO ŻARCIA .

0 0
ID:30530

tiaa

przepraszam bardzo ale nikt nikogo do brania niczego nie zachęca ! mah zadał dobre pytanie ile ma lat ? 15 ? 14? na niektórych opakowaniach jest napisane że nie wolno stosować ponieżej 21 roku życia inne od 18, jak się nieczyta opakowań a bierze tak jak się od kogoś usłyszało to i syropem na kaszel można sobie organizm zniszczyć, a czasy paszy dla świń już dawno się skończyly. Najbardziej popularna kreatyna (dodam że występuje naturalnie w organizmie my dostarczamy tylko większą ilość) stosowana w nadmiarze lub przez zbyt długi okres może powodować skutki uboczne związane z nerkami ale to wszystko jest opisane na KAŻDYM opakowaniu są tam takie same informacje jak na ulotce przy lekarstwach. Dodatkowo w takich sklepach niezawsze pracują wytatuowaniu panowie bez matury. Pracują zarówno panowie jak i panie którzy są wykształceni z maturą i sport to nie tlyko ich hobby ale i pasja. Są to ludzie po odpowiedznich szkołach kursach i z maturą ;) Śmieszą mnie te stereotypy ;)

2 1
ID:30559

Pytanie

Tiaa - napisz proszę w jaki sposób ci ,,niewytatyowani pasjonaci''odpowiadają za to co sprzedają i jaka jest pewność ,że ta karma dla trzody chlewnej'' pakowana ,,za stodołą'' ,lub przemycana zawiera to co jest napisane na anonimowych ulotkach ? Nie porównój paszy dla zwierząt do leków , czy bardziej miarodajna jest opinia lekarzy -specjalistów czy ....dilerów którym zależy tylko na zysku , bo za zdrowie kupujących to świństwo nie odpowiadają?

0 0
ID:30590

zxxc

@~Pytanie: z całym szacunkiem ale wyginasz rzeczywistość do swojej teorii.

Nie zaprzeczam, że źle stosując dostępne środki można sobie zrobić krzywdę. Co innego stosując substancje, które dostępne oficjalnie nie są. A gówniarz u lekarza nie powie ze brał coś nielegalnego, tylko ze brał to legalne.

Wszyscy kłamią - różni się tylko skala i materia.

4 2
ID:30592

Pytanie

Zxxc- przepraszam ,że to tak wyglada ,ale przyznasz ,że obecnie nad ,,świńskim żarciem'' nie ma żadnej kontroli ,a jesli ma to bezposredni wpływ na zdrowie ,a może i życie młodych nieświadomych zagrożeń ludzi to tym bardziej trzeba ten temat naglaśniać .W celu osobistego sprawdzenia została przeprowadzona rozmowa z jednym z wytatułowanych sprzedawcow w sklepiku przy ul Chopina . takie głupoty jakie ten człowiek (młody) opowiadał o zaletach tego,, świńskiego żarcia'' muszą budzić przerażenie .Czy mało jeszcze mamy RAKÓW najrózniejszych odmian ? Czy młodzi ludzie muszą truć się nieświadomie i potem leczyć do końca życia an koszt społeczeństwa , przez takich dilerów bez matury ?

1 0
ID:30599

tiaa

prosze zrozum że większość sprzedawanych tam rzeczy w tych pięknych "worach po paszy" to zwykłe białka w proszku są to np białka z jajek, albo tak pięknie nazwane carbo czyli nic innego jak węglowodany czyli róznego rodzaju cukry, są to naturalne składniki tyle że sproszkowane i daje się je do diety bo organizm ma zapotrzebowanie na określoną ilość kalori a człowiek zwyczajnie nie jest w stanie tyle zjeść albo niema warunków w szkole w pracy na przygotowanie zwykłego posilku to jest tak jak np z mlekiem dla dzieci jest w proszku kupisz w sklepie a niepowiesz że niewiadomo co w środku albo że to pasza a ten piękny środek na przyrost masy to kreatyna która jak już pisałem naturalnie występuje w organizmie tlyko dostarczamy jej większą ilość określoną od masy ciała itd i ma skutki uboczne w przypadku nieprzestrzegania zaleceń ale to jak z kawą ;)

a proszę powiedz mi kto się przyzna dobrowolnie że brał coś nielegalnego ? No chyba że lekarz go nastraszy że jak się nieprzyzna co brał to jego ptaszek nie wróci to pełni sprawności ;)

1 0
ID:30624

tiaa

dodam jeszcze że np białko jest prdukowane w polsce przez zakłady mleczarskie także radzę ci sprawdzi które to firmy i niekupować od nich serów serków mleka itp ;)

1 0
ID:30625

Pytanie

Jeszcze raz pytam (tiaa) jaką można mieć pewność ,że to co jest napisane na opakowaniu to jest w środku ,skoro badania lekarskie wskazuja ,że niekoniecznie ? Skoro te ,,pasze dla wieprzków'' ''nie podlegaja żadnej kontroli ?

0 1
ID:30631

wloclawek.info.pl

jesteś żałosna, wiesz?
wyobraź sobie, że jestem praktycznie cały wytatuowany, a skońćzyłem 2 kierunki studiów, wiesz?
i bede sie dziabał dalej, bo to lubie, jak tamten twój znajomy lubi koks
a ty lecisz po stereotypach nie mając pojęcia o niczym
zegnam

2 0
ID:30785

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA