Czy program w ,,naszej '' regionalnej telewizji o...

Czy program w ,,naszej '' regionalnej telewizji o kulturystach ,,wchłaniajacych'' świnskie żarcie to nie kryptoreklama ? Widać jeszcze zbyt mało młodych ludzi umiera na raka , a tych świadomych jest coraz więcej i sprzedaż świńskiego żarcia może spada , więc trzeba ,,wskazać młodym drogę na tamten świat '' ?

13 komentarzy

odpowiedz

kulturystyka jest bardzo szlachetnym sportem, którego głównym celem jest dbanie o własne ciało i harmonijne rozwijanie mięśni. Jeżeli ktoś jest głupi i chce sie nadmuchać w 2 miesiące jakimś syfem to jego problem.
Suplementacja jest obecna w każdym sporcie, nie tylko w kulturystyce. Nie ma dziś już sportu bez suplementacji, w jakim świecie ty żyjesz? Wszystko trzeba używać z głową i w odpowiednich dawkach.

a w programie o którym mówisz, nie było słowa o odżywkach. troche obiektywizmu.
pozdrawiam

6 0
ID:30769

Pytanie

To znaczy ,że sklepiki sprzedające ,,świńskie żarcie'' są na prawach aptek gdzie istnieje odpowiedzialność prawna za sprzedawany towar ? Czy może są to ,,lekarstwa '' bez skutków ubocznych dla młodego organizmu ?Dotąd nie widać publikacji autoryzowanych przez lekarzy specjalistów zalecających młodym to świńskie żarcie'' jako dla nich wskazane .Mało tego wielu lekarzy wskazuje to ,,żarcie'' jako przyczynę groźnych chorób układu pokarmowego i chłonnego ,więc kto ma rację sprzedawca bez matury ,czy lekarz ?

1 2
ID:30779

odpowiedz

powtarzasz się i robisz syf na forum, kontynuuj se te swoją krucjatę tam gdzie ostatnio i nie rób tu bałaganu:

http://www.wloclawek.info.pl/wloclawianie_pisza,comments,6509.html

trza było sterydów nie żreć. widocznie chłopak ma bardzo słabe autorytety, albo brak mu zainteresowania rodziców. skoro sięgnął po sterydy (a na 99% tak było) to ma coś z głową, a nie z wątrobą.

1 1
ID:30784

Pytanie

Jeśli Ciebie ta ,,krucjata'' nie dotyczy to dlaczego Cię tak drażni ? Jak po prostu pytam i mam nadzieję ,że młodzież to przeczyta , pomyśli i wyciągnie stosowne dla swojego zdrowia wnioski .A w przyszłości unknie losu tego młodego czlowieka ,ktorego cierpienie widzę na codzień . A czasu cofnąć się nie da ,zdrowie człowiek dostaje tylko raz i młodzież powinna o tym pamiętać zanim sięgnie po ,niestety ,,świńskie żarcie ''(bo tam są składniki podawane świniom ,czy to sie komu podoba czy nie ) by mieć więcej mięśni bez wysiłku fizycznego .

1 2
ID:30786

kulturysta prawdziwy

UPRZEDZAM !!! Prędzej czy póżniej po tej paszy od której się puchnie , poważne skutki uboczne się pojawią .

2 0
ID:30789

Pytanie

By zachowac obiektywizm -niech ktoś ze zwolenników tej ,,paszy dla świń'' przytoczy chc jedna opinie lekarzy gdzie byłoby wyraźnie napisane ,że ta PASZA jest dla molodego organizmu nieszkodliwa .A ja odsyłam Was do czasoposm medycznych wychodzących w Anglii , USA gdzie lekarze piszą ,że dla młodego organizmu jest to KUMULUJACA SIĘ W MIEŚNIACH TRUCIZNA .Czy tam też prowadzą ,,krucjate '' ,czu ostrzegaja młodych ludzi ?

1 0
ID:30791

leszek

Mój dobry znajomy też zażywał to świństwo zwane odżywką . Po roku nabrał masy i wyglądał jak napompowany brolier . Teraz już nie ćwiczy , paszy nie bierze , ta jego masa pseudo mięśni gdzieś odparowała a pozostała chora wątroba i żołądek .

2 0
ID:30805

hahaah

zmień jeszcze 3 razy nick i wpisz komentarze o chorych nerkach i wątrobie ;) jeżeli "leszka" kolega po roku był napompowany to sterydy brał i tyle

0 1
ID:30811

Animal

Nie należy ostrzegać młodzieży tylko się najpierw samemu dokształcić, zgłębić temat i wesprzeć ją. Prawda jest taka, że wszystko jest dla ludzi tylko z głową. Ja sam kiedyś miałem problem z braniem odżywek bo rodzice się obawiali, że to trucizna. Ale oni zasięgnęli języka u innych sportowców, lekarzy i przede wszystkim lekarzy którzy się tym zajmują, a nie "znawców" zdrowego tryby życia z brzuchami o obwodzie małej planetoidy. Ludzie wykształceni, w tym lekarze którzy sami trenują powiedzieli co wolno w zależności od wieku, grupy krwi itd. i podkreślili, że jest to uzupełnienie diety przy ciężkim treningu, a nie zastępstwo diety czy magiczny proszek na rośnięcie mięśni bez wysiłku. Od 7 lat zażywam jakieś odżywki w zależności od treningu i potrzeb. Zawsze robię to z głową, wybieram sprawdzone firmy i poświęciłem wiele czasu na dokształcenie się (można powiedzieć, że z chemii) z zakresu suplementacji aby nie brać świństw bo takie zdarzają się tak samo jak w przypadku leków, często przepisywanych przez lekarzy. Nigdy nie przesadzałem z ilością, zawsze priorytetem była dieta. Badania mam dobre, nic mi nie dolega. Problemem nie jest korzystanie z suplementacji, a brak używania mózgu w tym co się robi. Pozdrawiam i polecam skorzystać z opinii lekarza sportowego bo zwykli lekarze są zazwyczaj bardzo źle nastawieni do odżywek w imię zasady i potrafią opowiadać rzeczy takie jak "tam koksu dosypują". I jeszcze tak na marginesie to prawda jest taka, że w dzisiejszym świecie nic nie jest zdrowe i tylko zdrowy rozsądek może nam obniżyć ryzyko przykrości zdrowotnych.
Pozdrawiam.

0 1
ID:30823

Pytanie

Animal -chcesz powiedziec ,że ,,zwykli lekarze '' mają inne wykształcenie od tych ,,sportowych '' ? Że uczą się fizjologii ,,innych ''organizmów ludzkich ? Ja piszę głównie o spustoszeniu jake robi to ,,świńskie żarcie'' w organizmach młodych naiwnych ludzi pod wpływem proagandy sprzedawców bez matury opowiadających głupoty o nieszkodliuwosci tej ,,paszy'' .A skoro jak piszesz ,,nic niejest zdrowe'' ,to znaczy ,że młody organizm na starcie ma się dodatkowo zatruć ? Opinia lekarzy specjalistów z Konstancina jest ze wszech miar prawdziwa bo poparta WIELOKROTNYMI BADANIAMI ....a nie seplenieniem sprzedawcy bez matury ,który sprzedaje towar niewiadomego pochodzenia bez żadnej odpowiedzialności -chyba się z tym zgodzisz, , czy to co napisał Leszek też jest bezpodstawne ? Takich przykładów jest na pęczki -,,oni się teraz leczą i żałują ...swojej naiwności ...by nie napisać - GŁUPOTY . Dziekuję wszyskim za zainteresowanie tym tematem .

1 0
ID:30837

Animal

Pytanie - tak mają troszkę inne wykształcenie. No chyba, że według Ciebie każdy lekarz to lekarz bo jeśli tak to sugeruje iść do psychiatry na wycięcie wyrostka robaczkowego ;-) Co do sprzedawców to owszem większość jest niedouczona, tak na marginesie nie wrzucaj wszystkich do jednego wora bo nie każdy jest bez matury, ale są i tacy którzy wiedzą sporo. Fakt więcej jest tych d.... i tu trafiamy do sedna mojego poprzedniego postu którego chyba nie doczytałaś/doczytałeś. Tak są świństwa. Tak bardzo młody organizm może nabawić się w wielu skutków ubocznych. Ale jak pisałem za wszytko trzeba brać się z głową. Chyba się zgodzisz ze mną, że przy wszystkim powinno się używać głowy, a jak taki młodzik jej nie ma to powinni ją mieć rodzice. Nie chcę tu wygłaszać hymnów pochwalnych na temat suplementacji ale to co robisz to demonizowanie jej. Pragnę zauważyć, że sporo odżywek można kupić w aptekach a i może Ty z jakiejś korzystasz nie wiedząc o tym bo choćby centrum jest suplementem diety. Jak najbardziej popieram aby osoby młody były pod jakąś opieką gdy idą na siłownię lub chcą "przypakować". Wiele razy widziałem jak kończą młode szalony głowy. Też kiedyś taką byłem ale miałem to szczęście, że ktoś mądry się mną zaopiekował. Więc może walkę o zdrowie młodych osób zacznijmy od uświadamiania i rozmowy. Idąc obecnym tropem, nie twierdze oczywiście iż taka jest Twoja intencja ale nasz naród ma skłonność do przesady, za chwilę popchniemy młodzież w kierunku tycia przed telewizorem bo na siłowni to koks, a i w innym sporcie biorą anaboliki ;-) pozdrawiam.

1 0
ID:30866

Pytanie

Animal ,nie kwestionuje wszystkich Twoich argumentów ,ale ....skoro ,,przez to przeszedłeś'' to wiesz jak młody człowiek jest podatny na wpływ otoczenia (niekoniecznie rozsądnego) ,a wystarczy ,ze trafi na ,, bezrozumnych mięśniaków'' ,którzy zagrają na jego ambicji i...już po nim . Właśnie dlatego uważam ,że sprzedaż,, świńskiego żarcia'' prowadzona przez nieuków bez matury powinna być zakazana .Podobnie było z dopalaczami do czasu gdy..... okazało się ,że są w nich silne narkotyki uzależniające .Jak w tak podstępnym rynku młody człowiek ma używać głowy ? Jak można wierzyć w napisy na etykietach ? A tak na koniec -sam doskonale Wiesz , że tylko czysty wysiłek fizyczny(bez ,,koksu'') prowadzi do zdrowia i tężyzny fizycznej na długie lata -prawda?

0 0
ID:30877

Animal

Tak masz rację, że młody człowiek jest podatny na presję otoczenia ale tutaj kłania się rodzina, rodzice, autorytet, który powinni mieć. Tu jest problem! Zobacz alkohol jest od 18 lat a młodzież i tak go pije. W związku z tym czy powinniśmy wprowadzić prohibicje? To jest nie tak w tym kraju i w naszej mentalności, że ilekroć jakiś młody człowiek zrobi sobie krzywdę to zwala się to na telewizję, internet, radio i co tam jeszcze. Jak już pisałem ja miałem wsparcie rodziców i nigdy nie szedłem za tłumem. Co do samych odżywek to też już pisałem, że podstawa to dieta i trening, ale czasem trzeba się wspomóc. Choćby glukozaminą, którą lekarze przepisują na problemy ze stawami nie tylko sportowcom.

0 0
ID:30908

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA