Z przykrością stwierdzam że , mieszkańcy naszego...

Z przykrością stwierdzam że , mieszkańcy naszego pięknego miasta nie umią się bawic . Nachalją sie tego piwska sikają do wisły . Na koncercie Lady Pank lub Sydneya stali jak te mumie i patrzyli się w jeden punkt . OMG takie iprezy są do tego aby się bawić
a nie stać w miejscu jak kołek .
Potem się dziwicie czemu do włocka nikt nie przyjedzie
lub nie ma festynów bo żaden zespół nie chce przyjechać
ponieważ ludzie sie nie bawią.
Jak by było disco=polo to by byli uradowani.

20 komentarzy

soltys

A czego sie spodziewasz kiedy wladze miasta robia imprezy pod piwo. Tak traktuja to miasto . Nikt nie pojdzie na dni wloclawka , ktore w zalozenia maja byc impreza niskich lotow.

10 2
ID:30873

dzonny_killer

chyba, że ludzi niskich lotów... ci sami, którzy tę władzę wybrali... :p i wszystko pięknie się zapętla... :p

9 4
ID:30876

Ja

"Mieszkaniec" zespoły przyjadą jak się zapłaci. Im to lata czy ludzie się bawią, czy nie. Ale co do reszty to się zgadzam.

6 1
ID:30878

szuja

@dzony
A ty jaich lotów jesteś.Proszę napisz co byś zorganizował na dni Włocławka jakbyś nie daj Boże preziem został.Niech forum pozna na jakiej wysokości latasz.

3 5
ID:30881

wloclawianka_-_zosia

Włocławianie bawią się przy takiej muzyce jaką lubią,a co w tym złego ze to disco polo?
Nie pasuje ci ~Mieszkaniec dlatego,że nie lubia takiej muzyki jak ty?
o gustach się nie dyskutuje,a sam piszesz że disco polo by ich uradowało.
Wolny wybór,nareszcie!

4 5
ID:30890

zbuntowany_kaloryfer

Wczoraj praktycznie cały dzień jeździłem po mieście. No i sobie dobrze pooglądałem "rękodzieło" uczestników (najprawdopodobniej) Dni Włocławka. Na większości ulic poprzewracane kosze. A na Żabiej ktoś urwał i rozbił podświetlany szyld pod jednym ze sklepów. Jak się bawić to na całego... szkoda słów. Czy w naszym mieście wszystko musi być wbetonowane w grunt? A najlepiej jeszcze jakby było opancerzone;))

6 1
ID:30893

zbuntowany_kaloryfer

Aha, mam więc pytanie - ma ktoś jakiś sensowny pomysł na zlikwidowanie plagi przewracanych koszy ulicznych? Może jakieś kilkuosobowe patrole obywatelskie? Wtedy każdy patrol pilnowałby ulicy, przy której zamieszkuje. To i może mniej by było i innych przestępstw i wykroczeń. Patrole mogłyby być całonocne, z cyklicznie zmieniającą się załogą - dajmy na to co 2 godziny. Może wtedy nasze ulice byłyby spokojniejsze...

2 3
ID:30895

Mniodek

Nie ómią się bawić ,ale potrfiom siem nachlać.

1 0
ID:30897

wloclawianka_-_zosia

Mam chodzić po ulicach i pilnować koszy?
A policja,straż miejska będzie za co pobierać pensję co miesiąc?
Ma ktoś kark nadstawiać za kosz?

To chory pomysł

5 1
ID:30900

dzonny_killer

wybacz Szujo, ale nie zdradzę moich pomysłów, bo postkomuniści mają doskonały warsztat plagiatowy... a oni nie dość, że podbierają dobre pomysły, to jeszcze dzięki swej niekompetencji potrafią je spartolić... :p

3 4
ID:30901

zbuntowany_kaloryfer

Zosiu droga... straże obywatelskie doskonale sprawdzają się np. w USA. I nie chodzi tylko o "pilnowanie koszy". Spójrz na to szerzej: mniej kradzieży, włamań i napadów. Dzięki temu rośnie poczucie bezpieczeństwa obywateli. Oczywiście musiałoby to być jakoś unormowane - zatem przydałoby się przygotowanie przez Sejm ustawy o straży obywatelskiej, tak żeby jasno było określone jej prawa i status prawny był jasny.
No ale jak każdy powie (tak jak Ty), że "nie będzie nadstawiać karku"... może zmienisz zdanie jak pewnego dnia wejdą Ci do domu i wyniosą na Twoich oczach co będą chcieli. Czego Ci oczywiście nie życzę.
Nadal twierdzę, że rozważenie pomysłu powoływania straży obywatelskich jest warte uwagi.

4 3
ID:30904

wloclawianka_-_zosia

Drogi zbuntowany.... rozwiń zatem swoją wizję
W jakie środki bezpieczeństwa (oczywiście dla nich samych) wyposażyłbyś obywateli?
Jakie środki przymusu dałbyś takim obywatelom,bo jakos musza oddziaływać na menela który łapie za śmietnik i nie boi się obywatela wyglądu?
Szkoliłbyś tych obywateli,czy tak z łapanki i szczerych chęci ich wybierzesz jak leci?

Itd........opowiedz chetnie rozważę,czy sfinansuję te wszystkie dobra z moich i obywateli podatków,czy wolę dać się okraść czy może lepiej kraty załozę,ochronę zamówię....
Dalej twierdzę,że ani ja ani nikt z moich bliskich karku za śmietnik nadstawiał nie bedzie,cudzych (czytaj twojego) domu pilnować tez nie będziemy.
Od tego są inne służby a następnych utrzymywać nie chcemy

7 2
ID:30905

zbuntowany_kaloryfer

Zosiu miła... pisząc o straży obywatelskiej miałem na myśli ochronę naszych ulic, domów przez samych obywateli. W związku z tym koszty byłyby znikome. Po prostu mieszkańcy pilnowaliby swojej okolicy. Niepotrzebne umundurowanie, broń czy auta. Sam fakt, że łazi w te i z powrotem ekipa facetów-mieszkańców podziałałby na wandali i potencjalnych przestępców odstraszająco.

2 2
ID:30911

Stacha-

Najlepiej niech wróci ZOMO a SM zlikwidować bo tylko biorą kasę - nic nie widzą
i nie słyszą.

1 3
ID:30917

dzonny_killer

na drobnicę owszem to wystarczy, na grubszą rybę to i municypialni trąbią odwrót... :p

4 2
ID:30919

zbuntowany_kaloryfer

Dzonny, ale to właśnie "drobnica" przeszkadza normalnym obywatelom żyć. Nic nie mam do obrabiających banki (oczywiście o ile nie pociąga to za sobą ofiar w ludziach) czy kradzieży ze Skarbówki. Nikt nie płacze z tego powodu. Odrażające jest okradzenie kobitki, która ma tylko zasiłek z opieki.... to jest potworne i za to powinni ścigać.

4 0
ID:30921

zxxc

A ten jak młodzieżowo tańczył..

3 0
ID:30926

zbuntowany_kaloryfer

Najwyraźniej "pomogła" mu kombinacja wiatru i grawitacji;))))))))))

3 1
ID:30927

dzonny_killer

zxxc - szacun... dla tego gigusia również :p

2 1
ID:30930

zxxc

@dzonny_killer: znajomy podesłał, akurat bardzo pasuje do tematu :) ja w trakcie tego festynu bylem ponad setkę km stąd i mogę zaryzykować stwierdzenie, że chyba nic nie straciłem :)

3 0
ID:30933

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA