Oglądałem sobie wywiad z (p)osłem Lencem - z torunia... gość wypowiada się o naszym mieście, choć nie ma o nim bladego pojęcia... jest pyszny i dumny... interesuje go wyłącznie jego własny, prywatny i zasmarkany interes... czyżby bał się, że głosy toruniaków nie wystarczą mu, aby ponownie pobierał niemałe poselskie pieniążki??? mam nadzieję, że Włocławianie nie nabiorą się obcych... Włocławianie ostatnio nabrali się na pałuckiego, ale on jest chociaż "naszym - włocławskim" .... nie potrzeba nam "zła" eksportowanego...
apeluję do wszystkich... podczas wyborów niech każdy z nas będzie przede wszystkim patriotą lokalnym! niech każdy zagłosuje na partię, którą uważa za najlepszą, ale i niech przede wszystkim zagłosuje na ludzi z Włocławka... niech to będą platfusy z Włocławka, niech to będą pisiory z Włocławka, niech to będą komuszki, ale również wyłącznie z Włocławka... nie marnujmy głosów na OBCYCH!!! i może głosujmy na końcówki list... zaskoczmy pewnych siebie, nic do tej pory nie robiących liderów list... wybierzmy kogoś nowego!!!