Oglądałem sobie wywiad z (p)osłem Lencem - z torunia......

Oglądałem sobie wywiad z (p)osłem Lencem - z torunia... gość wypowiada się o naszym mieście, choć nie ma o nim bladego pojęcia... jest pyszny i dumny... interesuje go wyłącznie jego własny, prywatny i zasmarkany interes... czyżby bał się, że głosy toruniaków nie wystarczą mu, aby ponownie pobierał niemałe poselskie pieniążki??? mam nadzieję, że Włocławianie nie nabiorą się obcych... Włocławianie ostatnio nabrali się na pałuckiego, ale on jest chociaż "naszym - włocławskim" .... nie potrzeba nam "zła" eksportowanego...

apeluję do wszystkich... podczas wyborów niech każdy z nas będzie przede wszystkim patriotą lokalnym! niech każdy zagłosuje na partię, którą uważa za najlepszą, ale i niech przede wszystkim zagłosuje na ludzi z Włocławka... niech to będą platfusy z Włocławka, niech to będą pisiory z Włocławka, niech to będą komuszki, ale również wyłącznie z Włocławka... nie marnujmy głosów na OBCYCH!!! i może głosujmy na końcówki list... zaskoczmy pewnych siebie, nic do tej pory nie robiących liderów list... wybierzmy kogoś nowego!!!

3 komentarze

TV-widzer

Co jak co ale poziom wypowiedzi jest inny niz wloclawskich "elyt". Nie ma zadecia Kuku, nijakosci Kopaceli, pasywnosci Wojtkowskiego i golfa Persona. Widac, ze ma wiedze i obycie.
Mozna miec do niego zastrzezenia ale widac, ze jest to inna klasa.
Co do glosowania na nieznanych, wazne zeby nie glosowac na "zelek czesanych" nijakich pseudointeligentow w okularkach w skrocie mowiac. Image to nie wszystko, pamietajmy, ze liderzy tez sobie kuku nie zrobia i kwiatu partyjnego na listy nie daja. O ile wogole mozna mowic o "kwiecie" w naszych partyjkach.
A na kogo Panie Dzonny mamy oddac glos? Bo ja tam nie widze nic wartego mojego krzyzyka.
Torun zawsze nad dymal, wiec moze teraz dajmy sie dymac bez posrednikow. Przyjemnosc ta sama ale to juz nie orgia w trojkacie tylko zwiazek "face to face" a raczej "ass to face" :-).
Mozemy tez wzorem naszych przodkow wytknac tylek czerwonym, w koncu jako wloclawianie to lubimy od lat i praktykujemy.

1 2
ID:31356

Pytanie

Tak, zgodnie z filozofią,, kargulowo -pawliakową''-lepszy ,,swój wróg znany ,,niz obcy nieznany .....na tej zasadzie komuna we Włocławku kwitnie od .......no powiedzmy wielu lat ! A pałace socjaslistów i komunistów zadziwiają podobieństwem do tych z których wlascicielami oni dawniej ,,walczyli '' -ciekawostka, co ?

4 0
ID:31369

dzonny_killer

tv-widzerze... powiedz co "wiedza i obycie" ma w przyszłości dać Włocławkowi? Myślisz, że będzie się bardziej starał dla Włocławian, aniżeli dla swoich krzyżakow? Napisałeś czego gość nie ma po jednej jego wypowiedzi... jako widz powinieneś wiedzieć w jaki sposób przeprowadza się i wcześniej przygotowuje takie wywiady... mnie gość nie przekonał, a wręcz przeciwnie... Niech sobie okręca wokół palców ziomków toruńskich, a od Włocławka mu wara!

Oczywiście, że liderzy list zrobią wszystko, aby listy zapełnić nijakością, która nie zagrozi ich reelekcji... ale tak naprawdę wyłacznie od nas zależy czy damy się ogłupić, czy dokonamy mądrych wyborów... W ostateczności i tak lepiej iść i oddać głos nieważny, niż po prostu olać sprawę...

Nie wiem na kogo oddać głos, gdyż listy nie zostały jeszcze opublikowane... Z pogłosek dochodzących również nie widzę wartościowych kandydatów na żadnej z list... i co by nie powiedzieć, za nic nie dam się "wydymać" toruniakom, z jakiej by partii nie byli...

Podsumowując: obcym oraz czerwonym, a w szczególności zadufanym, zakłamanym, wyrachowanym, egoistycznym, interesownym, chciwym, pazernym i zachłannym qqłkom mówię NIE!!!

1 0
ID:31383

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA