W Lekarzewicach, jest hodowla psów. Prowadzi ją pani L....,...

W Lekarzewicach, jest hodowla psów. Prowadzi ją pani L...., reklamuje się cudownie. "Pieski zaszczepione, zdrowe, odrobaczone i wychowane w domowych warunkach". Kupiłam u tej kobiety malutkiego yorka. Zostałam okłamana jeśli chodzi o wiek psa, mój maluszek miał mieć niby 7 tygodni, okazało się, że ma ledwo skończone 5tyg. W dodatku psinka miała być odrobaczana 3 razy. Piesek nie był odrobaczony w ogóle. Za 650zł, kobieta sprzedała mi pieska chorego na parwowirozę i świerzbowca, co się okazało, przy drugiej wizycie w lecznicy, gdy mieliśmy termin na szczepienie i gdy pieska zaczął męczyć wirus. Pojawiły się wymioty, cuchnąca biegunka, brak apetytu, brak chęci do czegokolwiek. Po ciężkich 5 dniach choroby, wielu lekach, kroplówkach i fachowej opiece w lecznicy, mój Dolarek wczoraj późnym wieczorem zmarł. Chorobę przywiózł od niej. Tam pieski są źle traktowane. Mieszkają w blaszanym a'la domku, za kratą, gdzie w lato mają upał a w zimę zbyt zimno. Ostrzegam, nie kupujcie u niej piesków, jeśli nie chcecie, by Wasi mali przyjaciele cierpieli, a Wy razem z nimi..

53 komentarze

peja

[']

2 0
ID:31385

koci kasztan

to trzeba se było świnkę morską kupić. Wygląda tak samo, a kosztuje dużo mniej :)

4 15
ID:31386

piesio

Psy kupuje się tylko w hodowlach zarejestrowanych w zkwp. Pies pownen otrzymać metryczkę.
Wszystkie inne to pseudohodowle sprzedające psy nie do końca ustalonej rasy. Chodzi tylko o zysk, więc rodzice szczeniaków nie mają rodowodów (za drogie), szczeniaki sprzedaje się jak najwcześniej (oszczędność na jedzeniu) , i nie szczepi się przeciw chorobom (znów oszczędność).
A z to wszystki płaci nieświadomy nabywca psa.

13 2
ID:31387

świnka Peppa

A czego ty oczekiwałaś za 650zł? Przecież w cenie psa zawarte jest wszystko: szczepienia, odrobaczania, pożywienie, weterynarz (opieka nad ciężarną suką chociażby), no i zarobek hodowcy. Wiadomo, że przy takiej kwocie gdzieś owa pani musiała zaoszczędzić. Najłatwiej na weterynarzu.
"Mieszkają w blaszanym a'la domku, za kratą, gdzie w lato mają upał a w zimę zbyt zimno" - widząc coś takiego powinnaś zawiadomić TOZ a nie płacić setki złotych temu potworowi. Pomyśl sobie jak to o tobie świadczy. Ja nie napisze tego, bo moderator by tego nie przepuścił. Ludzie tacy jak ty są współwinni cierpieniom Bogu ducha winnych zwierząt. Bo póki jest popyt na "jork czy cziłałyi za kilka stów", póty tacy pseudohodowcy będą kontynuować swój proceder. Ciebie mi wcale nie żal. Trzeba było uratować kundelka ze schroniska, a nie lansować się na dziunię z yorkiem.
Ludzie, błagam, ogarnijcie się wreszcie!

15 3
ID:31392

dzonny_killer

z tego wiemy, że Peppa nie jest dziunią z yorkiem... zatem jest sensowną świnką... (oczywiście nie to miałem na myśli)... w pełni się z Peppą zgadzam... to jakby Pytanie kupowała buty za 30zł i miała pretensje do wszystkich wkoło, że po 3 latach jej się rozlazły... :p

4 2
ID:31394

zbuntowany_kaloryfer

Peppa, ale nie musisz tak ostro "dowalać" dziewczynie, której jest smutno po śmierci psiaka...
Inna sprawa, że jeżeli jest się świadkiem złego traktowania zwierząt, to powinno się to zgłaszać do TOZ. Same przestrogi na Portalu nie wystarczą. Działacze TOZ całkiem dynamicznie i sprawnie działają - pozwolę tu sobie przypomnieć sprawę pewnego rolnika (zdaje się, że TVN Uwaga! o tym zdarzeniu kilka miesięcy temu zapodał), który w koszmarnych warunkach trzymał niemal na śmierć zagłodzone konie. Konie uratowano, wieśniak ma sprawę, a przy okazji cała Polska widziała jego wredną mordę;)
Oczywiście do adoptowania psiaków ze schroniska również zachęcam. Sam mam dwa sierściuchy stamtąd;)). Dwa wziąłem - trzy w ciągu ostatnich lat zawiozłem. Ranne, znalezione przy drodze, które jakiś potrącił i zostawił. No i teraz - celem ochrony tapicerki - zawsze mam w bagażniku kawał folii i duży koc. Specjalnie na takie okazje.
Na koniec zaś rzeknę tak: kary za złe traktowanie i maltretowanie zwierząt są w Polsce zdecydowanie za niskie. Ba! One są wręcz groteskowe, śmieszne. Bo czy jest w porządku, że za zakatowanie na śmierć psa (lub uwiązanie go do torów - pamiętacie..?) można na upartego dostać zbliżony wyrok co za kradzież jakiejś pierdy w Tesco..? Dla mnie to bardzo nie w porządku.

10 0
ID:31399

zbuntowany_kaloryfer

Patrycja, byłbym zapomniał - masz gigantycznego plusa za "zmarł". Gdyby w mojej obecności o moim zwierzaku ktoś powiedział, że "zdechł"... uuuu, byłoby prawdopodobnie cholernie nieprzyjemnie. Zresztą jak o członku rodziny można powiedzieć, że "zdechł"?

5 5
ID:31402

dzonny_killer

dziwią mnie wszelacy obrońcy życia, którzy w swojej zapalczywości zapominają o zwierzętach... dlaczego Kościół Katolicki nie stworzy kółka obrońców życia psów (ot np.)... i kolejna rzecz, która mnie dziwi... skoro jest tak wielu prawdziwych sympatyków, obronców, miłośników zwierzaków, to faktycznie dlaczego kary za znęcanie się nad nimi są tak niskie i do tego prawie nie orzekane???

święte racje Kaloryferku!!!

3 2
ID:31417

Patrycja

może dla Ciebie to 'lansowanie się na dziunię z yorkiem", dla mnie utrata psa, który walczył i chciał wygrać z chorobą. Nie zamierzam z Tobą dyskutować, bo widać co o kim tu świadczy.

2 5
ID:31426

świnka Peppa

Dziewczyno, kupiłaś chorą kupkę nieszczęścia z jakiego blaszaka i masz czelność się jeszcze odzywać. Powiedz czego ty się spodziewałaś? Słów otuchy? Gdyby to ode mnie zależało, to tacy jak ty by jeszcze za własną głupotę konsekwencje prawne ponosili. Bo psy będą rozmnażane w takich warunkach, w konsekwencji konać w męczarniach, póki będzie na nie popyt. Zdaję sobie sprawę, że moje ględzenie nic tu nie zmieni, bo dla wielu to przecież "tylko pies". Mam jednak nadzieję, że dostałaś nauczkę na całe życie i będziesz starała się edukować najbliższe otoczenie.

6 4
ID:31430

mm

Patrycjo tak na przyszłość - zapytaj o opinie forumowiczów na pewno każdy się wypowie. Ja mieszkam niedaleko owej Pani co sprzedaje psy i od razu odmówiła bym Ci kupna u tej Pani, człowieka cofa na sam widok tego domu itd....Ale współczuję bo szkoda psiaka....

4 0
ID:31436

dzonny_killer

także w tym przypadku im mniej za psa oznacza tym gorzej dla niego... :p innymi słowy kupiłaś kota w worku... :p

2 0
ID:31442

Paulina

Nie rozumiem wogóle komentarzy " świnka Peppa "
dlaczego obwiniasz "Patrycję" za to że została oszukana ?
! Kupiła nie wiedząc chorego pieska który bardzo cierpial potem niestety zmarł. Nie dosyć że go straciła to jeszcze na marne wydała 650 zł
a to chyba małe pieniądze nie są! + pieniądze wydane na leczenie go ...
Ja słyszałam wiele o tej pani bardzo złych rzeczy ... Ona nie ma serca jest typową handlarą dla której liczą sie tylko pieniądze a nie psy i ich uczucia !!!
Napisałaś że gdyby to od ciebie zależało to by poniosla "konsekwencje prawne "
ale za co za to że została oszukana ;|
dziewczyno ty ty chyba nie masz serca ... i zastanów się czasami co piszesz. ;]

2 7
ID:31443

dzonny_killer

dziewczyny... zasadniczo ta debata nie ma najmniejszego sensu... był pies i go nie ma... ktoś jest temu winien... Patrycję można posądzić o skąpstwo lub niewiedzę... fakt faktem, że dokonała nieprzyemyślanego zakupu...

ale problemem zasadniczym jest owa pani - oszustka i dręczycielka, jak wynika z opisow... i teraz o ile Patrycja nic nie zrobi, nie podejmnie kroków prawnych przeciwko oszustce, o tyle ten konkretny problem będzie dłuuugo istniał!!!

4 0
ID:31448

świnka Peppa

Paulinko droga. Mylisz pojęcia. Ta pani nie została oszukana. Oszustwo byłoby wtedy, gdyby pies miał papiery, które okazałyby się fałszywe. I tak, uważam, że konsekwencje prawne powinny ponosić zarówno osoby "handlujące" jak i osoby, które na taki proceder pozwalają, czyli kupujące. Kilka takich "konsekwencji" i może ludzie by się nauczyli. Pani kupiła psa narodzonego i żyjącego w bardzo złych warunkach. Moim zdaniem "widziały gały co brały". Pies to odpowiedzialność, to żyjące stworzenie. Zakup psa (czy każdego innego zwierzęcia) powinien być poprzedzony jakimś wywiadem środowiskowym chociażby.
I jeszcze jedno. Czy kiedykolwiek zastanawialiście się co tacy ludzie jak ta handlara robią z niesprzedanymi psiakami? Ty nie rozumiesz moich komentarzy, ja nie wykażę nigdy odrobiny zrozumienia dla ludzkiej głupoty.

6 2
ID:31449

Patrycja

skąpstwo? Ponad tysiąc złotych z leczeniem, wyprawką i z psem, to skąpstwo? O zgrozo! Z niewiedzą się zgodzę. Nie nazwałabym pieska 'nieprzemyślanym zakupem", ponieważ ta istotka też miała uczucia, a ja mimo niecałych dwóch tygodni jego życia, cholernie się przywiązałam. A Pani "Świnka" widocznie nie ma uczyć. Handlara poniesie konsekwencje za to co zrobiła i już poniosła nie małe wczoraj.

4 3
ID:31450

ryba...

koci kasztan, bardzo rozsmieszyl mnie twoj komentarz, choc jest wcale nie na temat, bo tu nie chodzi o to co jest tansze bo jesli by Patrycja chciala swinke morska to by ja poprostu kupila.

2 2
ID:31453

ryba..

Lansowac sie na dziunie z yorkiem-smieszne kazdy sadzi wedlug siebie.uwazam ze jedynym bledem Patrycji byl niewlasciwy wybor hodowli faktem jest jednak iz zaufala kobiecie,ktora ja w beszczelny sposob oszukala odnosnie wieku pieska...jak i szczepien ...a konsekwencje prawne powinna poniesc ta owa kobieta!!!

3 3
ID:31456

Mała

Patrycjo,kupiłaś psiaka w typie yorka.Prawdziwi york byłby z zarejestrowanej hodowli jak wspomnieli moi przedmówcy.Wsparłaś pseudo i takie są rezultaty.Niestety wiem coś na ten temat ponieważ udzielam się na psich forach.Zanim znów zakupisz jakąś zwierzynę poczytaj proszę o ideii rasowy=rodowodowy...Za psiaka z papierem,niewystawowego,tzw.pet-a zapłaciłabyś-tak myślę,ponieważ nie jestem zwolenniczką tej rasy- z 1000zł.Miałabyś udokumentowane pochodzenie,pewnośc że to york,a nie np.york zmieszany z czymkolwiek,że rodzice nie są rodzeństwem itd itp
Ze swej strony doradzam-wpisz w google Adopcje York-ów.Poszukaj też na psich forach,a na bank znajdziesz psinę za darmo,której zapewnisz spokojne życie i pełną michę :)

4 1
ID:31461

świnka Peppa

Ostatnie słowo i już się zamykam, bo dla mnie to temat rzeka:
"Ponad tysiąc złotych z leczeniem, wyprawką i z psem, to skąpstwo" - za tysiąc złotych miałabyś pięknego, zdrowego yorka z hodowli. Niewystawowego, być może 4-5 miesięcznego, ale chyba nie o wystawy tu chodziło - z tego co wiem hodowcy psy niesprzedane oddają naprawdę za symboliczne kwoty. Oczywiście symbolicznie w stosunku do nakładów. Bo lepiej znaleźć psu dobry dom, tracąc na tym nawet. Zakładam, że w przypadku Patrycji z tych 650 zł, tak min. 300 miało być czystym zyskiem dla handlary. Inaczej proceder byłby nieopłacalny.
"A Pani "Świnka" widocznie nie ma uczyć" - pani świnka ma uczyć (bo w tym kierunku się wykształciła) i ma uczucia (jestem tak zabójczo inteligentna, że domyślam się, iż była to literówka) - przeokrutnie żal mi zmarłego psa, a także wszystkich innych od tej baby i jej podobnych padalców, którzy te stworzenia traktują jak towar, bardzo dochodowy. Niestety nie żal mi Patrycji. Jej nic nie bolało, nie ona konała w mękach. No nie żal mi i już. Wybaczcie. Świadczy to o moim braku uczuć? Tak jak pisałam, mam nadzieję, że Patrycja będzie w swoim otoczeniu rozpowszechniała swoją historię, przestrzegając przed takim sposobem nabywania jakichkolwiek zwierząt.
"jedynym bledem Patrycji byl niewlasciwy wybor hodowli" - to nie są hodowle. To rozmnażalnie. Nie obrażajcie hodowców, którzy często całe życie poświęcają psom. Ludzie krzyczą, że rodowód, czy metryczka to fanaberia. A powiedzcie sami, gdyby psy bez papierów nie były rozmnażane to ile z tych żyjątek siedziałoby za kratami schronisk? 10% tego co obecnie? Myślę, że nawet mniej. Ale co ja, baba nieposiadająca nawet chomika, mogę wiedzieć, prawda?

2 2
ID:31462

lisekx

mylisz sie swinka peppa mowiac ze patrycje nic nie bolalo bo napewno strasznie nad tym ubolewala i nadal ubolewa, i nie chodzi tu o wydana kase za psa ale o niego samego ,i nie sadze zeby patrycja weszla tu w oczekiwaniu np..na zrozumienie, ale po to zeby ostrzec innych ludzi zeby nie popelnili takie bledu jaki popelnila ona z niewiedzy a ,swinka peppa jak dla mnie ma zbyt wysokie mniemanie o sobie .

1 4
ID:31471

Basia

Dajcie spokój dziewczynie! Nie każdego stać na psiaka za 1000 zł - ja sama mam labradorka kupionego z nibyhodowli za 500 zł i wyrósł mi piękny jak z obrazka i w 100% zdrowy. Warunki u tamtej pani były ok i wszystkim ją polecam. Także nie mierzcie wszystkich hodowców jedną miarą. Co do obecnego przypadku, to dobrze, że Patrycja wydarła z rak tej strasznej baby chociaż jednego psiaka. Przynajmniej przez te kilka tygodni u niej doznał miłości od człowieka. Pomyślmy lepiej, co zrobić z tym problemem!

1 6
ID:31514

mm

Poniosła konsekwencje..... :) to ta bemka co była niedawno u niej :):):)

2 0
ID:31591

Paulinka

wie ktoś może jakie konsekwencje poniosła ? : )

1 0
ID:31597

Karolina Kowalczyk

Wczoraj byłam po pieska Shih Tzu w tej hodowli w Lekarzewicach. Drugi dom za przystankiem idąc od kościoła. UWAGA!!! Pani ta pod numerem telefonu 533010624 ogłasza psy w różnych cenach niby z rodowodem od 500 do 1200 tego samego psa i jeszcze ludzi w błąd wprowadza. Pojechałam po szczeniaka i się okazuje że faktycznie stoją blaszane garaże nie ma możliwości obejrzenia rodzeństwa, a co więcej to teraz posłuchajcie... Kazała poczekać żeby nie wchodzić wyniosła pieska który też był tam gdzie te garaże, miał pożółknięte łapki więc chyba chodził w swoich odchodach, śmierdziało tam niemiłosiernie. Okazało się że pani się pomyliło co do koloru i zamiast trikolor był czarno-biały, ale to nic. W rodowodzie który rzekomo jeszcze nie przyszedł szybko się pojawił i tam wpisany trikolor. Jak chciałam zobaczyć tatuaż to stwierdziła że będzie widoczny później bo jest jeszcze strupek po czym okazało się że został niby tatuowany dzień wcześniej (bardzo szybko ten rodowód przyszedł co nie?) No więc chciałam zobaczyć matkę piesków i dopiero był zonk. Matka pod Poznaniem i stwierdziła że pieski są na zasadzie wymiany no wie pani jak stwierdziła że ona im karmę posyła... Skąd ten piesek, jakie pochodzenie ma ... najgorsze że był bardzo przestraszony i w ogóle nie wstawał a o pomerdaniu ogonkiem to można było zapomnieć. Wkurzona całą sytuacją powiedziałam wyszłam a mój kolega rozmawiał w trakcie ze stróżem i on powiedział że tam jest 70-ąt psów. W takich garażach tak mało miejsca i zimno zimą.... Postanowiłam zgłosić tą hodowlę do TOZ-u. Jak będę wiedziała co w tym kierunku zrobiono to Wam napiszę.

5 0
ID:46245

Karolina Kowalczyk

Rozmawiałam z TOZem i okazuje się że wobec tej hodowli sprawa ciągnie się od marca jest pełno donosów na właściciela, czekamy na interwencję w tej sprawie.

4 0
ID:46320

lula

Hodowla zamknięta. Psy są do adopcji - Straż dla Zwierząt.

5 0
ID:51010

Aga

Pies z prawdziwym rodowodem FCI,nie kosztuje 600 zł tylko , minimum 1600. Pseudohodowcy ,wymyslili sobie własne rodowody,drukowane karteczki w domu ,którymi nabijają ludzi w butelkę. W internecie są piękne zdjęcia,zadbanych psów,a w rzeczywistości rozmnaża się ze sobą rodzeństwo i psy mają wiele chorób genetycznych. fabryka psów tej Pani została rozbita

2 0
ID:51380

KS

dziękuję bardzo za interwencję straży długo to trwało ale mam nadzieję że ta pani poniesie konsekwencje za to co robiła. Niestety mam już pieska i nie moge drugiego wziąć ale mam nadzieje że znajdą ciepły i kochający dom dla siebie u innych ludzi. Jeszcze raz dziękuję za tą interwencję.

2 0
ID:51631

Ww

Podczas interwencji zabrano psy z Lekarzewic. Czy jestescie pewni ze to jedynie miejsce gdzie przebywały psy?
O ile mi wiadomo to nie.

3 0
ID:51842

pixel

może i podczas interwencji psy zabrano, ale SA NOWE! TA KOBIETA SIĘ NIE OPAMIETA DOPÓTY, DOPOKI NIE PONIESIE KONSEKWENCJI KARNYCH ZA ZNECANIE SIĘ NAD ZWIERZĘTAMI!!!!!!!!!!!!!!

2 3
ID:52480

gość-68290

Hodowla dalej funkcjonuje. Kupiłam tam psa W PEŁNI NIEŚWIADOMA TEGO ŻE JEST TO PSEUDOHODOWLA całę szczęście jest "zdrowy" Patrycja mogę prosić o jakikolwiek kontakt ?

2 1
ID:68673

gość-68290

@~Karolina Kowalczyk: mogę prosić o kontakt ?

3 0
ID:68674

gość-56089

Też kupiłem west w lekarzewicach i jest zdrowy jak narazie ma 3 miesiące a hodowla w pełni działa

0 2
ID:72008

gość-55891

Hej drodzy forumowicze. Kilka osób polecało mi tą panią na innych forach, ale czytając tutaj opisy już nie jestem tam raczej zainteresowany zakupem. Pomóżcie mi znaleźć psa rasowego z rodowodem do 2500zl maltańczyka miniaturkę z prawdziwej hodowli. Jestem z Torunia więc w województwie kujawsko pomorskim, albo napiszcie jak można sprawdzić która hodowla jest w 1000 procentach ok. Pozdrawiam.

3 0
ID:72024

gość-30986

Witajcie bardzo prosze o szybka odpowiedz o jakiej nazwie jest ta hodowla czy chodzi o bell'amore? Tylko taka pokazuje mi sie w poblizu, znajduje sie ona w miejscowosci brześć kujawski 9km od Lekarzewic

2 0
ID:72916

gość-13685

Prawdopodobnie teraz nazywa sie bell amore jak ja kupywalam psa w 2012 to nazywali sie amore mio... o Pani Lidii byl material w tv jak odbieraja jej zaniedbane psy, ktore przetrzymuje w klatkach w odchodach...

4 0
ID:73204

gość-67719

Ja tam u tej pani też kupiłam teriera za ponad tysiąc zł. Baba oszustką i naciągaczka. Majątek na leczenie mojego psiaka wysałam

3 0
ID:73301

gość-67719

@~gość-30986: tak to hodowla Bell, amore

2 0
ID:73302

gość-64129

Witam,czy ta hodowla o której Pansrwo piszą to Bell amore z Włocławka???

3 1
ID:73703

gość-29720

Tak, potwierdzam sprzedala nam pieska z chorobami, jego leczenie pochłania fortune, doumenty były sfałszowane a pieski trzymane w blaszaku bylo tylko slychac jak szczekaja... co możemy teraz zrobić?
Cały czas sie oglasza na olx wystarczy wpisac bell amore, nawet zdjecia te same..

5 0
ID:74168

gość-26762

Witam wszystkich ja też zostałem oszukany przez tą panią kupiłem pieska dla teściowej i teraz tylko chodzi po weterynarzach i wydaje pieniądze na leczenie pieska. A tu jest dowód jak pieski mają tam dobrze...

7 0
ID:74169

gość-26762

2 2
ID:74170

gość-65527

@~gość-29720: Ja proponuję zrobić skany wszystkich dokumentów i powiadomić Straż dla Zwierząt ja tak zrobiłem bo mnie też oszukała

6 0
ID:74173

gość-27250

mam pytanko czy ta hodowla dalej dziala bo widzialem ogloszenia no olx

3 0
ID:76888

gość-47120

Ja odradzam hodowlę Bianco Rossa z okolic Częstochowy. Nieuczciwi, bezczelni ludzie. Nie kupiłem w końcu od nich psa.

5 0
ID:76958

gość-69364

@~gość-64129: ja mam Westa odebrac w niedziele moj tel 790401646

0 0
ID:78898

gość-14393

Witam! Z całą stanowczością odradzam wszystkim tę hodowlę! PSEUDO HOLOWLĘ Bell ..... !!!!!!!!!!!!! W skrócie przedstawię swoją historię... dnia 3.01.2019r zakupiliśmy od pani Lidii suczkę rasy West Highlan White Terrier za 1600 zł, rodowód, metryczka itd... wszystko wydawało się w porządku . Suczka trzymana była wrazk z innymi psami w nieocieplonych blaszakach gdzie z pewnością nie miały warunków ze względu na ujemną temperature... suczka była śmierdząca i brudna, bardzo chuda... gdy psina przebywałą u nas już jakiś czas zauważyliśmy że jest nauczona zjadać swoje odchody... ale przejdźmy do sedna sprawy, pani pseudo prezes jest OSZUSTKĄ! pies okazał się mieszańcem, rodowód jest lewy tak jak wszystko inne. Cała ta hodowla to LIPA nic więcej. Kupić psa od tej Pani to czysta strata pieniędzy, lepiej adoptować kundelka ze schroniska. Wyjdzie na to samo.

0 0
ID:79405

gość-14393

@~gość-29720: Ja również kupiłąm pieska od tej pani. Westa z rodowodem za 1600 zł
Suczka okazała się mieszańcem a wszystkie dokumenty są lewe.

0 0
ID:79406

gość-81369

Witam, Skoro to psełdo hodowla to czemu nadal działa? Pani daje metryczkę , pokazała nawet matkę, fakt matka nie wyglądała zbyt dobrze. Co teraz powinno się zrobić? Nie ma tej hodowli zarejestrowanej w Zkwp. To jakas maskara.

0 0
ID:80165

gość-57820

@~gość-47120: Ja kupiłam psa yorka w piątek wieczorem, a w we wtorek w południe niestety już go nie było. Zarażony parwowiroza.... Płacz dzieci i mój... Nie polecam Bianco Rossa

0 0
ID:80560

gość-40679

@~gość-47120: Nie polecam Bianco Rossa. Piesek po 3 dniach niestety nie przeżył.. Zarażony parwowiroza... Masakra

0 0
ID:80561

gość-50934

Psełdo hodowla lewe papiery oszuści i tyle

0 0
ID:83784

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA