Wczoraj w TVK znający się na wszystkim, a przez to zapewne...

Wczoraj w TVK znający się na wszystkim, a przez to zapewne na niczym radny Bieńkowski wypowiadał się w kwestii miejsca zamieszkania i związanego z tym kandydowania do RM p. Chmielewskiego. Radny Bieńkowski raczył zauważyć, że to nie czasy komuny i każdy może mieć ile chce mieszkań, domów itd. Do tego momentu wszystko się zgadza panie radny, ale miejsce zameldowania na pobyt stały można mieć jedno i stamtąd można startować w wyborach samorządowych a według pańskiego rozumowania można by startować równocześnie we Włocławku i np w Fabiankach. A tak przy okazji czy to prawda, że Pańska partyjna koleżanka radna Szczepańska jest na stałe zameldowana w Szpetalu Górnym i tym samym złamała prawo startując w wyborach do RM we Włocławku ?
Na koniec dobra rada. Jak Pan już tak wszystko krytykuje to może warto by wyjść z jakąś swoją alternatywną propozycją bo nic Pan nie wnosi konstruktywnego od siebie, a jak dotychczas zapracował Pan sobie tylko i to w swoim środowisku na określenie pieniacza

12 komentarzy

ben Jakov

Widać "Kobra", że sierotką po Marksie w żalu nieotuloną jesteś. Mieszkanie, czy dom, to taki sam towar, jak masło, szklanki czy rowery...

5 3
ID:31726

home

dla mnie Bieńkowski prędzej czy później wyląduje w SLD

4 4
ID:31728

violetta

To jak jest naprawdę z radną Szczepańską? Kilka lat temu wyprowadziła się z Włocławka.Czy powinna startować z naszego miasta? Proszę o odp. Pozdrawiam

2 0
ID:31729

pkw

Od sprawdzania adresu zameldowania jest PKW czerowona Kobro. Zameldowanie Chmielewskiego i Szczepanskiej musialo byc we Wloclawku i tyle.
A Bienkowski racje ma, bo moge miec pare mieszkan, domow i dzialek.

3 2
ID:31730

Benek

Byc moze i wyladuje ale nie po to jak wiekszosc dla pieniedzy ale po to zeby realizowac cele, ktore chce osiagnac. Mozna mu zarzucic to i owo ale ma jakies idee i zasady i krotko mowiac co widac nie idzie na uklady pieniazekglosik.

1 5
ID:31731

pagon

Niech Bienkowski laduje w SLD to moze nie unikniemy wariantu norweskiego we wloclawku

2 4
ID:31735

XFACTOR

do PKW niestety nie masz racji.... wg ordynacji wyborczej nie jest ważne miejsce zameldowania, ale miejsce stałego przebywania... a to zasadnicza różnica, której jak sie okazuje nie rozumie także pan Bieńkowski. No i radni maja problem... Bye Bye Panie Chmielewski....

2 2
ID:31753

dzonny_killer

jeśli radny Bieńkowski wymyśli sobie, aby przejść do karminowych pieniaczy, to osobiście (OBIECUJĘ) powiem mu w twarz, że jest FLANELCIĄ, że upodobni się kilku innych spadochroniarzy będących przed nim, których żarliwie krytykował za to... nie wierzę, że będzie aż takim hipokrytą... wówczas dopiero byłby skończony!

Panie Bieńkowski... ja tam w pana wierzę...

aha, a ordynacja wyborcza wyraźnie mówi o "ustalaniu faktu stałego zamieszkania"... trochę znajomości lektury!!!

2 1
ID:31762

dzonny_killer

cenzura wycięła mi fragment... ale myślę, że dowcip mi puszczą... nieco aluzyjny... dla inteligentnych... :p
jedzie małżeństwo pociągiem
mąż do żony FLANELCIU podaj mi proszę kanapkę
FLANELCIU podaj mi proszę napój
pasażer- ,który słuchał nie wytrzymal i pyta:
od jakiego imienia to zdrobnienie "FLANELCIA" ?
a szanowna małżonka na to :
w domu to mąż mi mówi: ty SZMATO!

dziękuję za uwagę :p

1 1
ID:31771

XFactor

no właśnie dzonny_kiler " faktu stałego zamieszkania" a to nie to samo co zameldowanie.... ordynacja mówi wyraźnie do ustalenia prawa wybieralności ocenia się fakt stałego zamieszkania i odsyła do kodeksu cywilnego... a tam jest jasno powiedziane... bye, bye Panie Chmielewski

1 1
ID:31772

dzonny_killer

ok, wszystko się zgadza... no może poza jednym xfactorku... nie wiem konkretnie o co pijesz do chmiela, który startował z zazamcza i ja jako mieszkaniec owej dzielnicy nader często gościa widziałem w jednym z wieżowców, gdzie ów zamieszkuje... czy stale? tego nie wiem, bo pod drzwiami mu nie siedziałem, ale na gościa raczej nie wyglądał... :p

1 1
ID:31774

bam

ale się w komentarzach posypała ostatnio czerwona propaganda
taki macie sposób na społeczeństwo? komentarze? żenada

zamiast czepiac sie opozycji (czy to na szczeblu centralnym, czy samorządowym), która nie ma na nic wpływu, zajmijmy się lepiej złodziejami przy korycie, to oni rządzą i od nich, a nie od opozycji, wszystko zależy

2 1
ID:31806

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA