Niech mi teraz ktoś coś złego napisze o lekarzach.Proszę...

Niech mi teraz ktoś coś złego napisze o lekarzach.Proszę tak się przejmują losem chorych ,ze pracując ponad swoje siły umierają razem z nimi przy stole operacyjnym.To jest poświęcenie.Ataki Ziobro powinien się ze wstydu pod ziemie zapaść .Prawda kaloryferku?
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/opole/lekarz-zmarl-na-dyzurze-pracowal-piec-dob,1,4806192,region-wiadomosc.html

9 komentarzy

Jest

Jest, oni pojechali na wycieczke o dwa dni krotsza a my nie pojedziemy wogole.

0 0
ID:31829

Aras

Nie wzruszyła mnie twoja historia kolego. Lekarz pracował na kontrakcie więc od niego zależało ile pracy bierze na siebie. Chciał zarabiać więcej niż dużo, więc pracował więcej. Bardziej martwi mnie los tych którzy umierają przepracowując się bo nie mają wyjścia niż tych którzy giną nie mając takiej konieczności...Swoją drogą jeszcze nie czytałem o podobnym przypadku w mniej "szanowanym" zawodzie np. robotnik budowlany, szwaczka itp. - pewnie nikogo nie bulwersują takie sytuacje, są mniej medialne. Kto by chciał czytać o śmierci zwykłej pracownicy szwalni, która musi tyrać po 12 godzin na dobę, sześć albo siedem dni w tygodniu. Lekarz, który zarabia dużo i bierze nadgodziny bez opamiętania, chyba raczej nie kierujący się dobrem pacjenta, bo trudno o koncentrację po czterech dobach w pracy to idealny materiał na bohatera - męczennika, tylko że ja tego nie kupuję...

4 0
ID:31831

Daniel

Tak pracują, ze mojej siostrze pan doktor nie wyjął łożyska po porodzie, w efekcie dziewczyna prawie zmarła. Niech nie mówią, ze im źle, sami wybrali taki zawód to teraz niech pracują a nie tylko udają....

4 0
ID:31834

szuja

Ciekawe co @dzonny sądzi,a???????/

1 4
ID:31836

kat

Całe środowisko lekarskie jest chore. Nie ma się co dziwić że lekarz odbębniający ktoryś z kolei dużur nocny nie ma siły dowlec sie do izby przyjęć i robi wielką łaskę, że wstanie z łóżka do chorego przywiezionego przez karetkę pogotowia. Pazerność w tym zawodzie stała się zasadą. Lekarze biorą po 2-3 etaty i pracują w kilku miejscach w jednym czasie. Nie spotkałem lekarza, ktory zaczynałby prace w przychodni punktualnie albo siedzial do końca dużuru przyjęć. Oni sa tak "zapracowani" że nie ma możliwości żeby byli w stanie dobrze wykonywać swoja pracę. Stare wygi obsadzają po kilka "fuszek", a to w szpitalu, pogotowiu czy przychodniach nie dopuszczajac młodych lekarzy po studiach do pracy. Powinien byc zakaz zatrudniania lekarzy na wiecej jak jednym etacie bo to jest zagrożeniem dla nas a nie dla nich...

3 1
ID:31840

dzonny_killer

na szczęście nie chodzę do lekarzy... :p i nie jestem po aplikacji sądowniczej :p

ponadto: nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni :p hahaha

1 3
ID:31842

szuja

@dzonny
za to co napisałeś, też będziesz sądzony.

1 5
ID:31846

Ad vocem

Nie no trzeba byc glupcem lub hipo(potamem)kryta zeby nie widziec ile przypadkow zlych (tam zlych tragicznych) lekarzy mamy. A to pewnie czubek gory lodowej. Mam nadzieje ze w koncu jeden z nich usmierci dziecko znanej waznej osoby i wtedy sie poziom podniesie. Niech to bedzie dziecko np. biskupa. A nie sorry biskup nie ma dzieci. No to np. dziecko prezydenta.

1 0
ID:31935

dzonny_killer

biskup do księży: my już nie doczekamy zniesienia celibatu... ale nasze dzieci i owszem :p

0 0
ID:31942

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA