BYlem dzis na Kapitulnej na dluzej. W tygodni nie widac tam...

BYlem dzis na Kapitulnej na dluzej. W tygodni nie widac tam robotnikow. Nawierzchnia nierowna juz teraz, studzienki albo za nisko albo za wysoko. Ten remont pomijajac juz termin wykonania to jakas parodia. Sciezki rowerowe (kostka sie "giba" miejscami, jest luzna) tragedia.
Kto za to placi i kto odbierze taka jakosc to nie wiem.
Pala nie panuje nad tym, ale zawsze jest tak samo, do przetargu zainteresowanie.przetarg podzielony, zlewka.

14 komentarzy

szuja

Przecież pisałem ,że mają asfalt frezować.Hahaha

5 8
ID:31878

dzonny_killer

ale, ale... zaraz odezwą się głosy uwielbienia dla prezydenta, bo przecież ON coś robi!!! nieważne jak, ważne że ROBI!!!

ŻENADA!!!

13 7
ID:31879

Zibi

Widać że dyletant i nieuk z Ciebie. Pojęcia nie masz jak się realizuje jakiekolwiek inwestycje. Nie wpisujcie takich pierdół, szkoda czasu i oczu na czytanie. Chciało by się szpile wsadzić ale nic w tym tępym wywodzie kupy się nie trzyma. Pokaż mi choć jedną fuszerkę w oddanych w ostatnich 5 latach inwestycji, której nie można było reklamować. Prawie wszyscy narzekali na bulwary i mamy bardzo ładne rpeprezentacyjne i nowoczesne miejsce, itp, itd.

9 14
ID:31881

dzonny_killer

hahaha Zibi... dlaczego z góry zakładasz, że jak coś się robi, to po to, aby to reklamować? jak kupujesz samochód, lodówkę, telewizor... cokolwiek, to robisz to zmyślą, że nie będzie działać, ale na szczęście możesz reklamować? bawi cię takie podejście? nie szkoda ci czasu i pieniędzy na reklamacje?

10 8
ID:31885

Do Zibiego

Twoja ocena /bulwary i mamy bardzo ładne rpeprezentacyjne i nowoczesne miejsce, itp, itd./ - to nieporozumienie i brak poczucia estetyki.
Przecież to kolejne wyrzucenie w błoto unijnej kasy.
Za takie projekty miejskie jak bulwary czy rynek to unijny komisarz powinien wstrzymać wszelkie dotacje dla Polski.

6 7
ID:31888

zbuntowany_kaloryfer

Mam jedno "ale" do bulwarów. Ławki postawiono zdecydowanie zbyt blisko siebie. Jak człowiek pójdzie tam z rodziną to zero prywatności ma.

9 4
ID:31890

tiaa

bulwary to jedna z lepszych inwestycji w tym mieście !!! popytajcie przyjezdnych jak się zachwycają ! a do kapitulnej nie mam zastrzeżeń jeżdżę tamtędy codziennie i nierówności nie czuję a ze ścieżki rowerowej również korzystałem i nic się nie gibało ;)

5 2
ID:31896

szuja

tiaa
Hahaha amoże tak byś przeszedł się pieszo po drugiej stronie ścieżki rowerowej, po chodniku dla pieszych tak z godzinę po deszczu .Zaraz będziesz mokry.

2 5
ID:31899

świnka Peppa

Śmiać mi się chcę, gdy czytam zachwyty nad Bulwarami. Na plus jest ta niby siłownia i plac zabaw (choć i tam betonu nie żałowali, tylko czekać jak dojdzie do tragedii). Dla mnie kobiety i estetki cała ta inwestycja wygląda jakby była zaprojektowana przez kogoś, kto nadal żyje w PRLu . Wszystko jest byle jakie, niedokończone. Może w latach osiemdziesiątych szał by to zrobiło. Na dzisiejsze czasy, możliwości czy nawet modę jest to po prostu kicha jak się patrzy.

3 5
ID:31900

Zibi

Nie macie żadnych argumentów tylko gadka jak z magla lub na straganie w dzień targowy. Jedyną inwestycją jaką kiedykolwiek zrobiliście to zakup glinianej doniczki lub wyłożenie kostką brukową wjazdu do garażu. Praktyka w budownictwie i innych inwestycjach infrastrukturalnych wskazuje że najważniejsze są gwarancje i możliwości reklamacyjne, niedoróbki zawsze wychodzą po 2-3 latach. Budowa drogi to nie kupno samochodu czy odkurzacza. A bulwary to z czego mogą być niby zbudowane jak nie z betonu. Ludzie, przecież tam jest totalna wilgoć i grasują bandy nierobów. Każdy beton to wytrzyma. Drewno zgnije, szkło potłuką a tworzywa sztuczne spalą i tyle co do bulwarów. Myślcie co piszecie i piszcie trochę bardziej używając, jeśli w ogóle macie inteligencji jakiegokolwiek rodzaju, nawet emocjonalnej.

4 2
ID:31902

dzonny_killer

zibi... jakoś przy ostatnich inwestycjach pałuckiego niedoróbki wychodzą praktycznie zaraz po "ukończeniu" prac... ponadto nic nie jest oddawane w terminie...

Bulwary oczywiście, że powinny być trwałe, co jednoznacznie nie oznacza, że mamy zalać wszystko betonem... powiedz nam zibi dlaczego jest tak wielka różnica pomiędzy częścią bulwarów "biskupich", a miejskimi???

Jestem w stanie zrozumieć to, że stoisz sztywno po "tamtej" stronie... masz do tego prawo, ale jak innym sugerujesz "myślenie" i brak argumentów, to sam nie postępuj podobnie - klapki na oczach i "moja prawda jest najmojsza", bo stoi po stronie prezia :p

1 2
ID:31909

szuja

Na Bulwarach nie byłem ze trzy lata ale Kapitulną chodzę prawie co dzień i już dwa razy zostałem oblany wodą z kałuż jakie powstają na asfalcie po opadach deszczowych.

1 4
ID:31911

Zibi

Dzonny, widzę że nie jesteś w stanie niczego nie akceptować co jest pozytywne. Spod Twoich palców płynie jedynie krytyka niczego nie wnosząca. Balansujesz na cienkiej granicy między emocjami i merytoryką i używasz do dyskusji komunałów, które nie mają żadnych podstaw merytorycznych. Łatwo Ciebie sprowokować pisząc pozytywnie o Pierwszym, chyba Tobie ktoś wyrządził dużą krzywdę. Zabawne jest kończenie zdań trzema kropkami - tak czynią dziewczynki na pierwszej randce... Wybacz ale kolory mnie nie interesują tylko jedynie mądre i konsekwentne działanie.

1 1
ID:31912

dzonny_killer

Zibi... przede wszystkim nie odpowiedziałeś na moje pytania... po drugie zgodzę się, że płynie ode mnie krytyka, bo na nic innego obecne parawładze nie zasługują... w odróżnieniu od innych podaję konkrety i argumenty, oczywiście opieram się również na emocjach, gdyż nie są mi obce, a poza tym łatwiej dzięki temu trafić do ludzi... nie każdy jest w stanie strawić setki tysięcy złotówek zmarnowanych przez ekipę pałuckiego... są to kwoty tak zawrotne, że dla przeciętnego Kowalskiego nie do ogarnięcia...

Prowokuje mnie głupota, niedbalstwo, nieumiejętność rządzenia i wydawania moich/naszych pieniędzy przez grupę kolesi o komunistycznych korzeniach...
Krzywda jest wyrządzana nam wszystkim, z tym że zbyt wielu jej nie jest w stanie ogarnąć, część się bulwersuje, ale nie wie co z tym zrobić, część głośno protestuje, a reszta to zadowolona rodzina i kumplusie...

Kończenie zdań trzema kropkami wg "zasad pisowni i ortografii" służy do zaznaczania, że tok mówienia, na ogół z powodu emocji, został przerwany... Czynił tak m.in. Mickiewicz. Nie wiem czy znasz "gościa", z pewnością za to masz nader częste kontakty z dziewczynkami z czata (mam nadzieję, że są pełnoletnie) :p

1 1
ID:31915

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA