To najlepsze podsumowanie konferencji posła Zbonikowskiego. poprawne... do bólu. Przede wszystkim ortograficznie.
Kriss: "Panie Zbonikowski ja bym tak na wstepie sie zapytal jak sie miewa wasz wielki mentor i ojciec R..... Zdaje sie Pan tez cos tam wygadywal ze wyemitowanie obligacji to straszny pomysl i niby najgorszy. Czemu? ja uwazam ze lepszy niz kredyt. Nastawienie Pana i Pana radnych z klubu ( plus wielka przyjazn z kolegami WWS ) do tego pomyslu pokazuja jacy z was wielcy patrioci i zapalency o rozwoj miasta i jego interesy. Mam dla Pana 2 propozycje tak na obudzenie. Proponuje zapoznac sie z takimi pomyslami jak park przemyslowy czy inkubator przedsiebiorczosci, inwestycje drogowe plus inwestycje zwiazane z rewitalizacja na ktore otrzymalismy dofinansowanie z UE to moze przestaniesz Pan tak sie bulwersowac. Moje osobiste zdanie jest takie ze sa to bardzo ciekawe pomysly i inwestycje, mysle ze w jakis sposob odmienia Wloclawek i to na lepsze a nie na gorsze tak jak Pan twierdzi i na pewno odbija sie korzystnym echem tymbardziej ze maja wsparcie ze zrodel zewnetrznych w tym z Unii. Z tego co wiem i co zauwazylem to Pan i radni jak do tej pory nie wymyslili nic nowego ani nie wpadli na zaden ciekawy pomysl wiec skoro sami nie wiecie co z tym fantem zrobic i nie macie zadnych perspektyw na rozwoj Wloclawka to moze dacie dzialac komus kto je ma, a jak wymyslicie cos madrego to dajcie znac. Po drugie proponuje zrobic maraton po calej Polsce i miastach ktore zdecydowaly sie na ten krok na przyklad podroz do Bydgoszczy ( ktora obligacje juz dawno wyemitowala ) droga S10 i troche pozwiedzania parkow przemyslowych i innych obiektow podobnych do tych ktore maja powstac u nas to na wlasne oczy zobaczy Pan ze mozna i ze jest inaczej, rowniej i wogole i jak bardzo Pan sie myli. Mniejwiecej od lipca tego roku zaczely sie dziac dziwne rzeczy na sesjach poczawszy od blokowania pomyslu budowy basenu na Slodowie za pieniadze prywatnego inwestora az po blokowanie wyemitowania obligacji plus powstania spolki poreczen kredytowych w ramach inkubatora. Wszystko to dzialo sie pod cichym przyzwoleniem PO co sie tylko negatywnie odbilo na ich wizerunku i bylo zle. Natomiast glosowanie nad budzetem pokazalo ze wkoncu doszli do wniosku ze niewarto tego robic i budzet zostal przyjety juz!!!!! przy pierwszym podejsciu. Oczywiscie PiS byl przeciw bo po co nie, nasza niby wloclawska Wspolnota wstrzymala sie przy glosowaniu. Mam nadzieje ze jest to poczatek zmiany jakosci pracy radnych PO na lepsze ,,Ku Wisle" a nie w kierunku Machnacza czy WORD-a ale czas pokaze czy to bylo chwilowe czy raczej staly tred. Wiec decyzja o przyjeciu tego budzetu nie wynikala raczej jak Pan tu ujal robienia z siebie,,Przyd******....." tylko uwazam byla jak najbardziej rozsadna A Pana wyrazenie tylko pokazuje jak Pan jest gleboko sflustrowany ze sie nieudalo sknocic i ze z waszego blokowania wyszla lipa bo przeciez rozwoj wam nie na reke bo wybory przegracie. Jezeli chodzi o naszych poslow PO to tez nie uwazam ze dali z siebie wszystko zas sam pomysl przejecia Anwilu oceniam jako klapa najwidoczniej w przypadku ,,pozarcia" i padniecia Anwilu wola przejsc na emeryture i niedobrze im na stolkach. Dziwie sie ze jest Pan urazony ze niby ktos Pana nie zaprasza bo ja jeszcze pamietam jak Pan nie mial czasu na to zeby byc na pierwszym spotkaniu tylko radnego Pan podeslal, szkoda ze wtedy tak Panu sie nie palilo. Z drugiej strony nikt Panu nie zabrania przyjsc i nie jest Pan ksieciem ze specjalne zaproszenie trzeba wysylac. Jakby Pan chcial to by poprostu przyszedl i byl. Reasumujac z tym patriotyzmem to jest jak z tymi kibicami sa pseudokibice i kibice, sa patrioci i pseudopatrioci jedni oprocz tego ze mowia prubuja jeszcze cos zrobic i podejmuja jakies dzialania i nie boja sie odwaznych pomyslow, zycze zeby Pan kiedys do nich dolaczyl..."
P.S. polskie znaki uzyskujemy wciskając alt, polską pisownię - korzystając ze słownika ortograficznego.