W Polsce ma miejsce sądowej dławienie wolności słowa!!!...

W Polsce ma miejsce sądowej dławienie wolności słowa!!! Nie jesteśmy krajem demokratycznym. Ciesz się późny wnuku. Trzecia Rzeczypospolita sięgnęła bruku. Komuna wróciła:(

8 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Zgodzę się, że trochę rozmijamy się z demokracją. I z szeroko pojętą demokracją na dokładkę. Konstytucja gwarantuje mi np. że mam prawo pić alkohol w ilościach nieograniczonych. To legalna substancja w Polsce i innych krajach UE. Jeżeli mam ochotę tarzać się we własnych odchodach po spożyciu alkoholu..? Mam prawo. To moje hobby i lubię uskuteczniać takie rzeczy. Z jakiej racji, jakim prawem ktoś ma mi tego zabronić? A może mam ochotę tarzać się twarzą w kałuży? Mam prawo, i won ode mnie.

1 8
ID:32419

dzonny_killer

Ty to masz hobby ;-)

2 3
ID:32421

kat

@zbuntowany_kaloryfer:
Ta demokracja to chyba nie koniecznie na tym polega, wiele osób uważa samowolę za równoważną z demokracją i niestety w tym wypadku okrutnie sie mylą. W społeczeństwie demokratycznym też obowiązują zasady zachowania, których należy przestrzegać i nie może to oznaczać ograniczenia wolności...

4 2
ID:32422

szuja

Znowu brał! Ten to ma zdrowie. Kochanowski.

5 1
ID:32426

andrzej5419

przyznam Ci rację ta demokracja na tym nie polega żadnej samowoli to niszczy ale prawdziwe prawo równe dla wszystkich bez furtek wyjścia o których tylko nieliczni wiedzą i korzystają bo tylko nasi parlamentarzyści mają najwieksze przywileje i coraz więcej je rozszerzają dla swoich celów zauważcie ile nowych lub nowelizowanych ustaw i nic lepiej tylko bardziej skomplikowane robi się życie

7 1
ID:32427

Wloclawiak

Tak wybierajcie dalej jak do tej pory: Zbonikowski, Kopaczewska Palucki a bedzie jak bylo i nic sie nie zmieni.

4 1
ID:32433

j24

@zbuntowany_kaloryfer: a kto Ci broni? Tylko rób to u siebie na podwórku, bo inni też mają swoje prawa. Ja natomiast jestem estetą :D

2 0
ID:32482

opinia

trzeba stąd wiać!

1 1
ID:32497

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA