Dnia 31.08.2011 roku zaparkowałem swój pojazd przed...

Dnia 31.08.2011 roku zaparkowałem swój pojazd przed Zakładem Ubezpieczeń we Włocławku na ulicy Płockiej. Po wyjściu z urzędu straż miejska chciała mi wystawić mandat za parkowanie w niedozwolonym miejscu. Uważałem, że jest to bezzasadne i odmówiłem przyjęcia mandatu. Ze względu na brak zameldowania w kraju nie mogłem podać stałego adresu,natomiast podałem adres korespondencyjny.Ale dla starznika było to niewystarczajace poniewaz nie zna prawa i nie wie ze adres korespondencyjny wystarzczy.Gdy powiedziałem ze mu nie zapłace mandatu zmuszał mnie abym wszedł do klatki znajdującej się na tyle samochodu funkcjonariuszy. Odmówiłem tego ponieważ nie wiedziałem w jakim celu mam to zrobić. Wtedy staraznik rzucił się na mnie jak na przestepc i próbował mnie siłą wsadzić do klatki. Obezwładnił mnie rzucając na siatkę, następnie wyciągnął kajdanki i założył mi je. Wraz z drugim kolegą z siłą rzucili mnie na beton ,a następnie wrzucili mnie do klatki. Byłem w szoku, zupełnie nie wiedziałem co się dzieje. Byłem spokojny i nie stawiałem oporu. Po zamknięciu mnie w klatce funkcjonariusz próbował jeszcze użyć gazu, co w ogóle jest dla mnie nie zrozumiałe, poinformował mnie, ze albo place mandat w wysokości 100 zł albo wywozi mnie na „dołek”. Zapłaciłem mandat.To jest karygodne piszcie jesli mieliscie takie przypadki ja sprawe kieruje do sądu...

8 komentarzy

antydziałkowiec

Czy tu chodzi o wyczyny Straży Wiejskiej we Wieśławku ?

5 0
ID:32573

....

Powiem tylko tyle : Już Niedługo To Się Zmieni POgadamy Na Jesieni!!!

2 6
ID:32578

karol777

Jedź do siedziby i złóż skargę. Masz kwit mandatu to powinno być tam imię i nazwisko strażnika. Przed ZUS o ile się nie mylę jest monitoring, więc chyba nie będzie problemu z ustaleniem okoliczności zajścia. Powodzenia.

7 1
ID:32583

Olo

Od chwili kiedy od strony Wisły ustawiono tam znak -zakaz parkowania SM czatuje tam i wlepia mandaty.Tylko ,że parkowanie nawet wbrew zakazowi nie stwarza żadnego zagrożenia na tej ulicy, strażnikom zaproponował bym spacer z centrum do ZUS na Płockiej i kontrolowanie tego co dzieje się po drodze , a pieniądze które tracą na paliwo przeznaczyć na bilety dla rencistów i emerytów ,którzy muszą z centrum dojechać na ul.Płocką.

6 0
ID:32584

~~dorota~~

proponuje aby policja zajeła się teraz nakładaniem mandatów na właścicieli piesków nie posprzątanych kup z trawnika, a strażnicy miejscy niech stoją i czatują na nie poprawnych kierowców.

2 1
ID:32589

dzonny_killer

@olo... skoro jest znak zakazujący, to trzeba być ...., aby postawić tam auto i jeszcze bezczelnie się czepiać, że "dostałem mandat"... wszystkim "wieśniakom" niepotrafiącym parkować winni zakładać blokady i rypać surowe mandaty!!!

@dorota... to jest oczywiste, ale już nudne... ile można ten temat wałkowac?

@kowalski... twa opowieść brzmi nieco mało wiarygodnie... może podkoloryzowałeś? może wszystkiego nie napisałeś? jeśli jednak było jak piszesz, to po co wylewasz żale na forum zamiast się tym normanie zająć??? @karol777 podsunął ci ścieżkę... :p

3 3
ID:32594

pracownik

ładna bajka ,napisz prawdę jak było bo kłamiesz ,podziękuj żonie za to ze ciebie uciszała ,podaj sprawę do sądu będę świadkiem wraz z żoną bo przyglądałem się tej akcji .Popraw swoją pisownie i zastanów się i nie ośmieszaj się pozdrawiam

4 0
ID:32606

radca pawny

jezeli jest wstawiony znak zakaz zatrzymywania to nie mozesz sobie stwierdzic ze funkcjonariusz chcial ci wypisac mandat nie uzasadniony i to on decyduje o formie kary a nie ty. przepisy mowia jasno jakie sa kary dla osob bez meldunku na terenie RP a ty mozesz zadecydowac jaka forme sobie wybierasz dostales mandat i sprawa jest zakoncona masz 7 dni na odwolanie sie do Sadu od mandatu.Jak sie odwolasz Sad rozpatrzy czy bylo wykroczenie czy nie WIec decyzja Sadu bedzie w tym przypadku jedna jestes winny mandat jest prawomocny poniewaz jest znak zakazu zatrzymywania i to wszystko nie wygrasz z nimi uwierz mi

0 0
ID:32641

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA