Podczas obchodów rocznicy Porozumień Sierpniowych...

Podczas obchodów rocznicy Porozumień Sierpniowych prezydent
Komorowski stwierdził, że wywalczono w Polsce dobrobyt.
Jaki dobrobyt? Ja widzę masę ludzi grzebiących za resztkami
jedzenia po śmietnikach i armię ludzi bezrobotnych.
Za takie słowa,prezydent, jeżeli ma odrobinę godności
powinien ustąpić ze stanowiska.

15 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

1. Bezrobotni - tak, prawda - to poważny problem. Sporo ich, uczciwie przyznaję.
2. Grzebanie po śmietnikach za "resztkami jedzenia" - fałsz. Za resztkami jedzenia grzebią ci, którzy z powodu bycia totalnie pijanymi nie zostali wpuszczeni do jadłodajni. Gdzie normalnie dostaliby pełnowartościowy posiłek. Wszystko i na temat. Mieli wybór. Wszyscy musimy dokonywać wyborów, czasami dość wrednych.

8 2
ID:32597

dzonny_killer

a jak ja widzę niebotyczne kolejki przed nowym i starym sklepem z artykułami RTV-AGD, które do taniutkich nie należą i jak widzę praktycznie każdego wychodzącego targającego telewizor, lodówkę, pralkę etc. i jak widzę, że pod praktycznie każdym blokiem nie ma gdzie zaparkować, bo coraz więcej osob ma artykuł pierwszej potrzeby jakim jest samochód (niektorzy mają 2 i więcej) i jak widzę, że praktycznie nie ma ludzi bez telefonów komórkowych (o małolatach nie wspominając) to śmiać mi się chce z takich jakże populistycznych zarzutów @zygmunta pawlaka!!!

6 6
ID:32600

antydziałkowiec

On i jemu podobni mają dobrobyt więc intelekt podpowiada mu ,że tak mają wszyscy -to typowe zachowanie politycznego egoisty.

3 1
ID:32604

max

dzony - Ty myslisz ze to dobrobyt / samochod, telewizor, telefon kom / to na dzisiejszy czas jest normą, gdyby bylo inaczej to byli bysmy sto lat za murzynami, sa to w wielu wypadkach narzedzia pracy, Komorowski ma racje ze solidarnosc wywalczyla dobrobyt tylko zapomnial dodac ze dla solidaruszków wysoko postawionych kosztem ludzi mniej obrotnych wlasnie tych biedakow ktorzy mieli prace a oni sprzedali ich zaklady

6 2
ID:32608

antydziałkowiec

Przepraszam ,a od kiedy to 15-letnie złomy na kółkach , które stoją pod blokami (zastępując Syrenki i Trabanty) należą W UNII do artykułów luksusowych ? Od kiedy(Polak) obywatel Unii traktuje jak luksus telewizor ,pralkę lodówkę ? Czy śmierdząca siermiężność komunistyczna ma trwać do usranej śmierci albo jeszcze dłużej ,a talony na samochody mają być ponownie należne tylko naczelnym złodziejom z ,,letygimancjami partyjnymi '' w państwie zwanym ,,Polską''? Powiedz to młodym Polakom ,tylko uważaj byś od nich nie dostał kopa w nieparlamentarną część ciała za takie gadanie .

6 3
ID:32609

wieśniak

To co według Was jest dobrobytem?

1 0
ID:32612

szuja

Od tego dobrobytu ,to już niektórzy całkiem POmyleni.

3 3
ID:32613

dzonny_killer

niektórym to już się w d... poprzewracało... sami nie wiedzą czego chcą, a apetyt im rośnie w miarę jedzenia... takim się nigdy nie dogodzi... :p

@max - rzeczy, które wymieniłeś nie są "normą", to nadal towary tzw. luksusowe i bynajmniej do życia nie są konieczne... owszem ułatwiają i uprzyjemniają je, ale to wszystko :p

3 7
ID:32614

zbuntowany_kaloryfer

Faktycznie Dzonny - apetyt rośnie w miarę jedzenia. Ja tak mam jeżeli chodzi o naleśniki z powidłami śliwkowymi;). Jak to jest, że objętościowo człowiek przyswoi ze 3 razy więcej takich naleśników niż innego jadła? Kolejny fenomen;))

4 0
ID:32616

antydziałkowiec

Z przykroscia należy stwierdzić ,że na tym forum i nie tylko nadal krąża duchy komuny .Tak jak za jej panowania ,,działacze'' dostawali talony na mieszkania ,samochody , wycieczki do ,,bratnich kajów'' za współpracę z ,,organami'' , tak teraz budują się na d zalewem ,jeżdżą trochę dalej terenówkami za 200tyś ,a nam wmawiaja ,że to luksus na na który nas nie stać .Czy coś się zmieniło od czasów gdy Urban z Rakowskim pływali po Kisajnie jachtem za 50 ,,maluchów'' i chlali wódę w Giżycku za pieniądze podatników -chyba nie .

6 0
ID:32617

j24

wszędzie peł(n)o układów scalonych, można powiedzieć - światem rządzą układy. Tylko gdzie jest miejsce dla przeciętnego kowalskiego? A komfortu jak nie było tak nie ma, czerwoni zmienili flagę, a Kowalski nie wie czy oddać pensje na wyprawkę dla dziecka czy na jedzenie dla rodziny.

PS1. Rodzina, najczęściej 2+1 oraz marzenia, że może kiedyś 2+2
PS2. Niedługo taniej będzie wsadzić rodzinę do samochodu niż wozić 4 osobową rodzinę MPK (z pominięciem kosztów niefinansowych wiążących się z wyborem MPK).

6 0
ID:32620

andrze5419

macie panowie rację oprócz killera który jest do prostowania kręgosłupów bida jest przeogromna i co z tego że mam 13-to letniego Opla w dobrym stanie już za niedługo muszę i to sprzedać bo od ośmiu miesięcy nie mam pracy jak się pojawi to kumple załatwią takiemu killerowi . Uczciwą pracą i uczciwością dupę można wytrzeć i na to braknie najgorsze że czerwone ścierwa nadal mają dobrze wszystko przejeli w ramach pokojowego przejęcia władzy a w naszym mieście trzymają sie super balangi obiecanki zatrudnianie swoich i wybory wygrywają tylko że moja matka i ojcieć zapiepszali na robotach pięćlat w wojnę u niemca a niektórych polityków jak oni się nazywają matki lub ojcowie przyszli z wermachtem albo może SS i to w śród czerwonych są tacy to dlatego nie ma pełnych życiorysów naszych włodarzy

4 4
ID:32622

tom

na jednym z forow wpadlo mi cos w rece:

http://marucha.wordpress.com/2010/11/21/stalinowskie-korzenie-kor-u-sld-i-unii-wolnosci/

pozostawiam do wlasnej oceny.

4 1
ID:32623

kat

Trochę za późno na takie refleksje. Solidaruszki podpierani pod ramiona przez kler doprowadzili nas do tego co mamy. Każdy myślał, że kapitalizm polega na tym, że murzyni będa za niego pracować, a on sam utrzyma się z paru łóżek rozstawionych na bazarze. Kolejny szok nastąpi za 10-15 lat jak zobaczymy wysokość wypłacanych emerytur. Nie pozostanie nic innego jak eutanazja albo mieszkanie w noclegowni, bo na utrzymanie własnego mieszkania będzie stać nie więcej jak 20% emerytów. Skończą się czasy, gdy emeryt w rodzinie jest niejednokrotnie najważniejszym filarem utrzymania rodziny. "O take Polskie walczyliśta..."

1 1
ID:32642

antydziałkowiec

Najlepszym przykładem ,,prywatyzacji po Polsku '' były bony Balcerowicza po 20zł sztuka !! Do dziś w środowiskach,, żydostwa bankowego'' w USA ta prywatyzacja jest komentowana w formie anegdoty o głupocie Polaków ,którzy dali się nabrać na taki prosty chwyt .Pomysł podobno pochodził o żyda -doradcy w MFW. Realizatorzy to już ,,elita ''polityczno- bankowa Polski .

1 2
ID:32665

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA