Nergal promuje szatana? Więcej promują "zło" Ci, którzy...

Nergal promuje szatana? Więcej promują "zło" Ci, którzy powinni świecić przykładem a swoją głupotą, niedouczeniem, cynizmem, pazernością i pogardą dla innych pokazują, że z hierarchicznym kościołem lepiej nie mieć nic wspólnego. Takich ludzi wśród księży nie brakuje - choć są w mniejszości- i to oni promują wszystko co najgorsze w świecie, bo ludzi zamiast uczyć miłości to uczą naiwności i trwania w głupocie!

6 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Nergal to śmiertelnie chory, przerażony człowiek. Ale nadal tak zadufany w sobie, że Boga odrzuca.

2 3
ID:32662

dzonny_killer

ale ma wolną wolę i pełne prawo do takiej postawy życiowej... może kiedyś zrozumie, że postawił na niewłaściwy "gmach mądrości", ale to już jego sprawa... :p

0 2
ID:32667

zbuntowany_kaloryfer

Dzonny, ja też mam wolną wolę. W dodatku nie uznaję żadnych autorytetów i jestem z natury dość nieobliczalny i porywczy. Ale Boga nie obrażałem nigdy i nie obrażam.

2 2
ID:32670

dzonny_killer

no i pewnie Kaloryferku nikt tego nie neguje, a przynajmniej nie powinien... zaś pan "merlin(g)" wtrąca się tak naprawdę w nie swoje sprawy... zatem jeśli komuś się program z udziałem nergala nie podoba, to niech sobie przełączy kanał... w innym razie pan biskup robi darmową reklamę, czyli można przypuszczać, że wszystko zostało ukartowane pomiędzy obiema stronami i imć nergal podzieli się z zyskiem z włocławskim purpuratem... :p

1 1
ID:32673

szuja

Merlin zmartwychwstał ?
http://www.prorok.pl/czarownica/art-565,0.html

1 1
ID:32679

zbuntowany_kaloryfer

Dzonny, brzydzi mnie zachowanie nergala i Dody. Aczkolwiek Dodę bym docenił jeszcze w konkretny sposób.

2 0
ID:32684

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA