Przedszkole nr 8 - posiłki. Wczoraj w przedszkolu było...

Przedszkole nr 8 - posiłki. Wczoraj w przedszkolu było zebranie jedna z mam słusznie podniosła kwestię posiłków. Dlaczego dzieci dostają śniadanie o 8.30-9.00 a obiad 11.15-11.30 a potem nic tylko jedno kruche ciastko na wagę i śliwkę do 16.30. W innych przedszkolach posiłki są rozłożone bardziej równomiernie. odstęp 2 godz. pomiędzy śniadaniem a obiadem dwu-daniowym to za mało żeby dziecko zgłodniało, nie zje obiadu a potem 5 godzin głoduje, aż do powrotu do domu. Chyba chodzi tylko o to żeby o 12 zamknąć kuchnię i posprzątać. Wydaje mi się, że : śniadanie powinno być o 8.30, drugie danie 11.30, zupa 12.30-12.45 (lub odwrotnie)i podwieczorek o 14.00 a dzieci które są do 13.00 mogą dostawać podwieczorek przy zupie. Podwieczorki też powinny być bardziej konkretne a nie tylko śliwka i 1 maleńkie ciasteczko, chociaż budyń. Bardzo proszę Panią Dyrektor o wzięcie pod uwagę tych dzieci, które zostają do 16.30 a nie tylko dostosowywać jadłospis do 7-rga dzieci, które są do 13.00. Można też zmniejszyć stawkę żywieniową dla dzieci do 13.00 do 5 zł i nie liczyć ich do podwieczorku bo w domu i tak mogą zjeść.

10 komentarzy

bill idol

Mama jesteś idolką! Może wreszcie mit idealnego przedszkola dotrzegą też w urzędzie! Chyba powinniście napisć podanie i niech podpiszą się pod nim rodzice wszystkich dzieciaków i wysłac to do urzędu miasta. Moje dziecko się tam nie dostało choć bardzo zabiegaliśmy o to ale teraz nie załujemy

4 0
ID:32687

dzonny_killer

@mama... jak ci się przedszkole nie podoba, to wyślij dziecko do prywatnego lub wynajmnij mu nianię... wiele dzieci i rodziców niegrymaszących czeka na każde wolne miejsce!!!

2 11
ID:32689

szuja

Brawo@ dzonny
Droga@ mamo tak przecież chcieli twoi rodzice popierając solidaruszków.Hahaha

2 6
ID:32697

mama 3 latka

Wielkie dzięki dla Pani Dyrektor za błyskawiczną reakcję na prośbę rodziców. Od 8.09 dostosowano godziny posiłków zgodnie z życzeniem rodziców

4 3
ID:32706

traktorzysta

dzonny_killer & szuja: w waszych postach zalatuje różowym PRLem. Wszystkie instytucje do których dokładamy chociaż grosz mają pełnić wobec obywateli rolę służebną. Ilość chętnych nie ma tu nic do rzeczy.

3 1
ID:32745

dzonny_killer

@traktorzysta... przedszkole porównam ci do np. salonu samochodowego... idziesz i wybrzydzasz, to ci się nie podoba, tego ci brakuje, to powinno być inne... normalny sprzedawca w normalnym salonie momentalnie wyśle cię do konkurencji, abyś mu d... nie zawracał...
posyłasz dziecko do przedszkola na określonych zasadach... skoro je posyłasz, to zasady akceptujesz... jak coś ci się nie pasi, to zmień przedszkole/sklep/cokolwiek... masz wybór!!! proste? gdzie tu "różowy prl"???

1 3
ID:32758

traktorzysta

@dzonny_killer: przedszkole do salony samochodowego a samochody do dzieci.

Normalny sprzedawca zaproponuje lepszą wersję, a nie odeśle do konkurencji. Znowu jakieś zwyczaje z PRLu opisujesz. Widzę że masz niewielkie pojęcie o współczesnym świecie albo pracujesz w państwowym urzędzie gdzie petentowi/klientowi mówisz żeby Ci du** nie zawracał. Ż-E-N-A-D-A!!!

BRAWO DLA PANI DYREKTOR! Widać że można bez odsyłania do konkurencji.

1 1
ID:32761

zbuntowany_kaloryfer

1 września zawiozłem córki do szkoły. No i okazało się, że rozpoczęcie roku szkolnego to istna rewia mody i "pokazywania się" rodziców. Szok. Gdyby w tym dniu organizowano konkurs na najgorzej wyglądającego rodzica dnia, to w swoich trampkach i zniszczonych bojówkach na 99,99% zająłbym pierwsze miejsce;))))

3 0
ID:32767

dzonny_killer

cóż ja poradzę na to traktorzysto, że nie rozumiesz prostych aluzji... ostatecznie mam to w pompie, jestem zadowolony z przedszkola, do którego chodzi moje dziecko, jestem zadowolony z pracy w prywatnej firmie i jestem zadowolony z życia... to wszystko jest jednak okraszone niezadowoleniem ze "czerwonego smrodu", który opanował nasze miasto... :p

1 3
ID:32773

szuja

@dzonny
Nie martw się ,jeden POmyleniec dzisiaj obiecał znowu takie cuda ,że na pewno nie będzie cie stać na to przedszkole.Nawet VAT będzie 22 %.Raj na ziemi a może nawet Chiny.Hahaha

1 0
ID:32776

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA