Gdzie się podziały wróble ?

Gdzie się podziały wróble ?

13 komentarzy

widz_26

wszystkie są w kocich brzuszkach, tam wszystko ładnie się trawi i odżywia futerko i pazurki

2 10
ID:32744

negocjator...

nawet wróble nie dały rady od polityki Tuska ! swoją droga jeszcze jedna kadencja Tuska i skończymy jak te wróble !

6 6
ID:32746

hmm

Dobre pytanie, tez sie wlasnie kiedys zastanawialem. Podejrzewam ze przez to ze w tym roku owadow bylo bardzooooo malo stad taki ich brak, choc nie tylko tym sie odzywiaja. Z wloclawka nawet ptaki uciekaja :D

12 0
ID:32747

sportowiec

Zupełnie poważnie. Katastofą dla wróbli są remonty bloków (gładkie elewacje uniemożliwiające budowę gniazd), oraz worki na śmieci i szczelne pergole utrudniajace dostęp do pożywienia. Skończyły się również końskie kupy. W tej sytuacji wróble nie rozmnażają się jak dawniej a ich resztki przenoszą w przyjaźniejsze regiony. Słyszałem również o jakiejś chorobie, która dwa lata temu przetrzebiła populację wróbli.

6 0
ID:32748

mazurki

@~negocjator...: jeżeli wszystko ci się kojarzy z Premierem Tuskiem to czas najwyższy udać się do psychiatry, bo to poPISkiwanie świadczy o omamach!

5 5
ID:32749

antydziałkowicz

A czy wiecie czym tak naprawdę wykonywane są opryski na meszki we Włocławku ? Czy ktoś poinformował mieszkańców o składzie chemicznym tego paskudztwa ? Ja kilkakrotnie usiłowalem się dowiedzieć w UM i niestety bezskutecznie .

5 0
ID:32750

szuja

Wróble jak wróble ale jaskółki. To one w głównej mierze wyłapywały meszki.

2 3
ID:32751

zbuntowany_kaloryfer

Wróble gdzieś przepadły. Od dobrych 3-4 lat nie widziałem wróbla przy moim domu. Są za to wrony. W dodatku wyjątkowo czujne i chyba obdarzone zmysłem telepatii;))

5 0
ID:32752

beata 1111111

to co mi wiadomo, przyczyną między innymi są właśnie dobrze otynkowane domy jak również i wrony i to dzikie ptactwo, które jest dokarmioane tak nagminnie na Placu Wolności i przed blokami. Sama widziałam jak gołąb ( ten dziki) zaatakował gniazdo wyrzucając znajdujące się tam pisklaki. Dotyczy to małych ptaków, których po prostu zabrakło i są bezbronne. Gołębie dzikie zwane są też szczurami lotnymi, które niszczą wszystko. Wniosek - przestać dokarmiać te ptaszyska a nie będą się w takim stopniu rozmnażać. Owszem można - ale tylko w okresie ciężkiej zimy.

0 2
ID:32759

zbuntowany_kaloryfer

Wyjaśnię jeszcze dlaczego określiłem wrony jako "czujne". Bo jakimś cudem wyczuwają broń. Gołębie nie. Łabędzie nie. A wrony... spróbuj jeden z drugim podejść z pistoletem w dłoni - ale zupełnie spokojnie - do drzewa na którym siedzą wrony. Zobaczysz efekt. Dlatego pisałem o "telepatii".
Ps. Wyraźnie zaznaczam (żeby mi nikt tu nie zarzucał), że nie zachęcam nikogo do strzelania do nieszczęsnych wron ani do kogokolwiek!!!! Chodzi tylko o przeprowadzenie testu na czujność!!!!!!!
Ps. W tym roku widziałem sporo sikorek!

2 2
ID:32763

szuja

A ja słyszałem ,że jak ktoś jest na haju ,to wrony wyczuwają go na kilometr.Ciekawe ,czy Kaloryfer odróżnia broń gwintowaną prawoskrętnie od lewoskrętnej?

0 2
ID:32765

Stacha

W Śródmieściu są wróble i nie tylko- mewki ,sroczki, kawki - posyp im kaszy a zaraz je zobaczysz.

1 0
ID:32770

szuja

Teraz mówi się znowu mewki ???. A kasza to znaczy kasiwo.Łapię .

0 2
ID:32775

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA