Dla jednych to sama radość,zabawa po pachy a dla innych...

Dla jednych to sama radość,zabawa po pachy a dla innych problem z ponownym usypieniem dziecka i łapaniem zwierzaka,który ze strachu chowa się po kątach i za nic nie chce wyjść.Niech wreszcie ktoś stanie na wysokości zadania i zrobi z tym porządek.Jak chcą sobie ludziska imprezować to nie mam nic na przeciwko ale poza miastem niech organizują imprezki,śluby czy inne.Ludzie czy wy macie trochę rozsądku (Piszę do tych co te fajerwerki organizują i tych co wydają na ich użycie zezwolenie) niektórzy mają małe dzieci,które o tej porze już śpią,zwierzakach już nie wspomnę.To jakaś kpina.Dowiem się kto jest taki mądry ,przyjdę z petardami pod jego okna i jemu lub jej zorganizuję taką imprezkę,że długo ją będzie pamiętał lub pamiętała. Nie chcę być upierdliwa ale w tym kraju to każdy h.... na swój strój.Nikt nie liczy się z nikim i niczym,totalna anarchia.

11 komentarzy

Oczytany

Słuszna uwaga!! Popieram !!

8 6
ID:32937

obserwator

Jestes typem kobiety o ....... Skoro Ci nie pasuje to wypad na wies. To jest miasto i nie widze w tym nic nadzwyczajnego. Kup sobie stoperan bo widze ze Cie kobieto posrało :P Ten Twoj tekst ze jak ktos ma ochote na impreze czy slub to ma wyprawiac poza miastem to szczyt chamstwa. A druga sprawa to od kiedy fajerwerki sa puszczane po 30 min ? gora 5 min ! wiec o co Ci wgl chodzi ?!

5 10
ID:32938

dzonny_killer

również popieram, choć zdaję sobie sprawę, że ci, którzy robią te imprezki mają kasę, a więc mają w pompie innych... podskoczyć im możesz, ale szykuj się na wydatki... :(

7 5
ID:32941

szkoda słów

zamieszkaj w lesie, zamiast się cieszyć, że petardy zobaczysz nie tylko w sylwestra to psioczysz, wyprowadź się na wieś, masz wiele możliwości, Włocławek wreszcie idzie powoli w stronę miasta, a nie miasteczka jak to było przed laty, teraz robi dużo miasto, czas żeby wreszcie mieszkańcy coś zrobili, może warto byłoby się zastanowić kto trzyma psa w mieszkaniu i uważa się za miłośnika zwierząt, chyba ich więzienia, jak masz dom pod miastem z działką to tam piesek sobie chodzi, biega kiedy chcę, a nie w mieszkanku i co czyta gazety, ogląda telewizję ? cisza nocna jest później, tak się składa, że u mnie dzieci specjalnie czekają na te petardy i nie mogą się doczekać, ale widzę, że niektórzy już swoje dzieci robią za dziadów, na wzór malkontenta.

8 7
ID:32947

antekbosy

Do @ szkoda słów. Jak jesteś takim miłośnikiem petard to je sobie kupuj i odpalaj gdzie chcesz, nawet dzieciakom w nocnikach. Nie wszystkie dzieci przepadają za hałasem. Widać, niewiele osób także rozumie, jak huczna zabawa wpływa na zwierzęta. We własnym domu, jeśli to nie przeszkadza innym możesz robić co chcesz. Pragnę jednak przypomnieć, że zabronione jest używanie wyrobów pirotechnicznych w miejscach publicznych, z wyjątkiem 31 grudnia i 1 stycznia.
Naruszenie ww. przepisów podlega karze grzywny do 500 zł, wymierzanej na zasadach i trybie określonych w kodeksie wykroczeń.

9 4
ID:32953

matka

Ale pan G. z "P.B." (o ile dostałby karę grzywny) wliczyłby ją w koszta wesela !!!! A z drugiej strony , to wszystko to kolesiostwo. Jakby facet miał trochę ambicji , to po tych wszystkich postach dałby sobie spokój z tymi petardami. Ale widocznie nie ma, bo tylko zmienił godzinę ich wypuszczania !!

8 4
ID:32954

dzonny_killer

no niestety bosy antku nie ma racji... w naszym mieście obowiązuje "Uchwała Nr 46/VII/94 Rady Miasta Włocławka w sprawie ograniczenia używania materiałów pirotechnicznych na terenie miasta Włocławka"... w niej w paragrafie 2 czytamy, że zakaz nie obowiązuje w podanych przez Ciebie dniach, ale również "okolicznościowo, po uzyskaniu zgody prezydenta miasta Włocławek"...

czyli innymi słowy, jeśli masz kasę/znajomości, to... prezydent ma kasę, a ty dostajesz pozwolenie i sobie możesz "postrzelać"... :p a wszystkich innych masz wówczas w "głębokim poważaniu"... :p

4 4
ID:32956

prawdziwy obserwator

Czyżby szuja ponownie bez pardonu próbuje się pode mnie podszyć ??

1 1
ID:32958

Swój

straż miejska w tej sprawie już nie interweniuje poprostu układy wiem dzwoniłem nie raz powiedzieli żebym do nich się zgłosił, a oni d... nie podniosą, wiem że to jest głupota puszczanie petard, fajerweków tylko ludzie !!!! to się dzieje około 150 metrów od bloków na okrężnej i domków , czy jeden wieczór sobotni oni mogą mieć spokój ???? rozumiałbym żeby to było 500 metrów i huk był by lżejszy !!!

6 3
ID:32959

szuja

@~prawdziwy obserwator
Już ci raz podawałem moje IP.

1 3
ID:32960

szuja

Gdzieś czytałem ,że po takich fajerwerkach na policję zadzwonił do dziś nie ustalony nr telefonu ,że w miejscu imprezy jest podłożony ładunek wybuchowy. Wesele ewakuowano.Podobnież już na poprawinach było zupełnie cicho.

2 3
ID:32961

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA