Jak chcesz sprawdzić swoje zapatrywania wyborcze zobacz...

Jak chcesz sprawdzić swoje zapatrywania wyborcze zobacz tu:http://latarnik.nq.pl/
A tak wyglądają moje wyniki.

Twoje poglądy są najbardziej zbliżone do programu wyborczego komitetu:
Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej
Min
Zgodność poglądów: 65 %
Max
Porównanie Twoich poglądów z programami wyborczymi pozostałych komitetów:
Komitet Wyborczy Polskie Stronnictwo Ludowe Komitet Wyborczy Polskie Stronnictwo Ludowe
Min
Zgodność poglądów: 65 %
Max
Komitet Wyborczy Ruch Poparcia Palikota Komitet Wyborczy Ruch Poparcia Palikota
Min
Zgodność poglądów: 55 %
Max
Komitet Wyborczy Platforma Obywatelska Komitet Wyborczy Platforma Obywatelska
Min
Zgodność poglądów: 49 %
Max
Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość

8 komentarzy

dzonny_killer

dla mnie nie jest wymierny - sprawdzałem :p
brak partii Korwina... :p

1 1
ID:33557

Bart

na początku PO z 70 %
Ruch Poparcia Palikota z 63 %
SLD - 50%
PSL - 41%

a na końcu PIZ z 18 %

1 1
ID:33564

Robert

Mi wyszedł Palikot. Potem PO i dalej SLD. A i tak też zagłsuję.

1 1
ID:33565

szuja

Zapomniałem dodać ,ze głosował będę na Ugrupowanie Palikota

0 0
ID:33576

wolf

Mnie również "wyszedł" Palikot, a potem PO. Głosował będę jednak na PO. Dlaczego? Bo obawiam się,że Palikot zrobi w Sejmie kabaret, a te jego pospolite ruszenie, jeśli nie dostanie "papu" w postaci stanowisk i stołeczków rozlezie się do innych ugrupowań.Liczę też na to, { może nieco naiwnie ;-) }, że Donald Tusk, który mówi, że premier powinien rządzić maksymalnie dwie kadencje, w tej będzie odważniejszy. Dlatego daję im jeszcze jedną szansę.

2 1
ID:33578

dzonny_killer

@wolf rozumiem twoje intencje i pewnie gdyby nie partia Korwina uczyniłbym podobnie... jednak zagłosuję na Korwina... uważam, że powinien dostać szansę, a sposób w jaki pomijają go w mediach trąca bojaźliwym zachowaniem rządzących! dlaczego tak się go boją?

Szujo... w jakimś sensie rozumiem i twoje podejście, jednak głosując na palikota głosujesz na gościa z PO, który jest pierwszym koalicjantem PO i który ma niejasną przeszlość i jeszcze bardziej niejasnych kandydatów... :p reasumując: Palikot i tak jest lepszy od pisu, czy co ważniejsze od komuszków!!!

2 0
ID:33586

wolf

Powiem Ci dzonny, że przez moment też myślałem o Korwinie, ale...To ładnie brzmi: niskie podatki. A co w zamian? Państwo utrzymujące za te niskie podatki armię, policję sądownictwo i więzienia.Trochę mało jak na XXI wiek.To propozycja dla młodych, zdrowych i bogatych. A co z resztą? Nie jestem zwolennikiem rozdawania na prawo i lewo zasiłków i zapomóg, bo uważam że ich nadmiar demoralizuje; ale też nie mogę się zgodzić na to, by ludzie umierali z głodu na ulicach,jak nie przymierzając w Indiach.Dlatego ten pan odpada. A resztę kandydujących pominę miłosiernym milczeniem...Pozdrawiam.

1 0
ID:33603

dzonny_killer

Być może Wolfie nie oddałbym głosu na Korwina, gdyby miał szanse na rządzenie krajem... natomiast jako kilkuprocentowy "strażnik", pomysłodawca, inicjator i być może koalicjant mógłby się lepiej dla kraju spełnić... musiałby mieć tylko jakąś "temperówkę" u swego boku... :p

0 0
ID:33612

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA