A co sądzicie szanowni forumowicze o zdjęciu krzyża w sali...

A co sądzicie szanowni forumowicze o zdjęciu krzyża w sali Sejmu ?
http://fakty.interia.pl/felietony/graczyk/news/krzyz-palikot-obciach,1707595

23 komentarze

Soldier

Palikot już miesza

11 9
ID:33764

Stacha

Krzyż ma swoje miejsce w kościele a nie w Sejmie. Bardzo dobrze,że Palikot chce to zmienić.

12 5
ID:33765

Włocławianiuuuniuś

Me zdanie, kto chce chodzić do kościoła i dawać na tace niech chodzi, kto nie chce więc nie chodzi. Ale nie zgadzam się na to że że 460 osłów będzie miesiąc gadać czy krzyżyk sobie w pokoju powiesić czy nie. Jak tak ma wyglądać nasze przyjazne państwo to już wole żyć na Białorusi. Oglądając reklamówki o Tusku - widzę zamiast Bartka - Janusza:

10 3
ID:33766

Oliwia

Wiadomo, zadne krzyze nie powinny znajdowac sie w biurach, szkolach czy w sejmie.

7 3
ID:33767

palikotowiec

oczywiscie albo zdjac albo powiesic symbole wszystkich wiar w polsce, miejsce krzyza winno byc w kosciele , kazdy moze miec w swoim mieszkaniu a nawet powiesic sobie na szyi.

6 3
ID:33768

poliszynell

Mało zdecydowany osobnik. Teraz chce zdejmować a parę miesięcy temu był za tym aby we wszystkich miejscach publicznych, także i w sejmie zawiesić obok krzyża, krzyż prawosławny i gwiazdę Dawida jako symbole innych religii funkcjonujących na terenie naszego państwa.
Palikot robi "wrażenie" jako...adoptowany syn... Roberta Biedronia i Anny Grodzkiej:)

5 3
ID:33772

ciastek

Kościół to kościół,sejm to sejm,burdel to burdel-wszystko ma swoje miejsce!!!Palikot nie miesza większość z nas tak myśli tylko się do tego nie przyznaje bo co ludzie powiedzą!Miejsce różnych rzeczy ma swoje miejsca gdzie idą ci co chcą a nie są zmuszani wszyscy.Jestem katolikiem i widzę że od jakiegoś czasu wiarą wyciera się mordę.

6 0
ID:33773

Katolik

Jestem wierzącym katolikiem i jestem za zdjęciem krzyża . Popieram Palikota !

6 3
ID:33774

Oczytany

Zdjąć!! Powiesić go w kościele!!!Panie Palikot do dzieła!!

6 3
ID:33775

dzonny_killer

mnie tam krzyż nie przeszkadza... co innego kiecory... zamiast zajmować się tak banalną sprawą, której istota z pewnością zwiększy PKB kraju, lepiej by palący koty zrobił, gdyby udało mu się wyeliminować udział kiecorów z życia państwego typu: religia won ze szkół do kościołów i niech watykan opłaca katechetów, pozabierać im "majątki" - błogosławieni żyjący w ubóstwie, ustalić raz na zawsze i wszędzie takie same opłaty za śluby, chrzty, pogrzeby etc. całkowicie zlikwidować wszelkie dofinansowania kościoła przez państwo, obciążyć księży normalnymi podatkami jak każdego obywatela... :p

zamiast się zająć poważnymi sprawami gościu robi szopkę pod publiczkę i sobie będzie z symbolem wojował... słabe to :p

4 2
ID:33782

obserwujący

A mnie zastanawia jak to jest z tą przysięgą Palikot przecież nie wierzy w Boga a przy przysiędze padają słowa: "tak mi dopomóż Bóg" Jeżeli Palikot jest niewierzący to co dla niego znaczą te słowa? tyle co nic.. Podejrzewam że ma tą przysięgę głęboko.. poczekajcie kilka miesięcy a zobaczycie jakie będą się cyrki działyna wiejskiej..

4 2
ID:33788

szuja

Cyrki były przed wojną . Teraz to namiastka,a Pan Jezus jakoś cierpliwie słucha i patrzy się na tych oszołomów. Zapewne jest mu przykro, że dał się na próżno ukrzyżować.Jak się zeźli to zejdzie z krzyża i sam sobie pójdzie gdzie go oczy poniosą.Może nawet odwiedzi do naszego Prezydenta a i do @ Dzonnego zajrzeć może. Tylko szuja jest niegodny mimo ,że czasem do Klasztorku wdepnie.

3 5
ID:33790

Rudy Donek

Teraz Stacha będzie po drogach się szwędała i zbierała krzyże postawione w miejscach wypadków drogowych.

2 0
ID:33793

szuja

Zapomniałem w poprzednim poście linka dodać.Jakoś mnię wyszło z głowy.

0 1
ID:33798

dzonny_killer

Szujo trzymaj się blisko, to może łaska Pańska i na Ciebie skapnie... :p

2 0
ID:33812

mistrzcietejriposty

@obserwujacy - a ogladales przysiegi poslow z zeszlego roku ???? nie siej fermentu jak niewiesz. na ten przyklad poslowie niewierzacy nie wypowiadali tych ze slow. po prostu skladali przysiege poselska bez tego "cytatu". uzupelnij wiedze zanim klepniesz cos niezgodnego z faktami i sie tylko osmieszysz brakiem niewiedzy

0 0
ID:33834

tiaa

dzonny zgadzam się z toba w 99% Tylko że to zdjęcie krzyża ma być symbolem który rozpocznie tą poglądową przemiane w Polsce. Od czegoś trzeba zacząć ;)

1 0
ID:33838

dzonny_killer

@tiaa... wszystko fajnie, tylko po co schodzić do kaczego poziomu... on walczy "krzyżem", dla niego to nie symbol, tylko oręż... naprawdę Krzyż niczym nie zawinił, aby stać się przedmiotem takiego sporu, czy wręcz wojny... ktoś powinien "głupiemu" ustąpić i zabrać się za ważniejsze dla kraju sprawy... :p

0 0
ID:33844

viki

narod wybral Palikota i glupoty beda dziac sie w Sejmie.Facet nic nie zrobil w Komisji PP i tu zaczyna od nic nierobienia i zadymy.A tak ludzono sie ,ze on chce cos zrobic.Jednak nadal ludziska daja sie nabierac

1 0
ID:33863

dzonny_killer

o przepraszam... zawczasu pisałem, że palikot to tylko ściema i podpucha, żeby odwracać uwagę od ważniejszych problemów... ot cichy koalicjant platfusów... :p

1 1
ID:33868

szuja

dzonny -kłamiesz.

1 1
ID:33889

dzonny_killer

a niby po co? :p

0 0
ID:33895

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA