Przeczytałem w GP o proboszczu, który nazwał wrzodami tych...

Przeczytałem w GP o proboszczu, który nazwał wrzodami tych parafian, którzy głosowali u niego na wsi na Ruch Palikota. Było ich 207. A ja twierdzę, że to musi być zły proboszcz, bo gdyby było inaczej, to nikt nie zagłosowałby na RP. Widocznie swoim postępowaniem i postawą proboszcz spowodował, że tylu aż parafian poszło i zagłosowało na ideały dalekie od nauki kościoła! Niech się lepiej proboszcz zastanowi przez najbliższe 4 lata co może zrobić dobrego, żeby ludzie nie głosowali na antyklerykałów. Niech sam uderzy się w pierś!!!

5 komentarzy

oczytany

Dość już wrzodu w postaci Krk.

6 1
ID:34453

Oczytany

Nie od dziś wiadomo, że największym wrzodem jest KRK. Jakim prawem przedstawiciele innego państwa, państwa Watykan rządzą w Polsce!! Wtrącają się w życie polaków, uzurpują sobie prawa do których mieć nie powinni!!!. Żądają z państwowej czyli naszych podatków kasy!!. Kto im nadał takie przywileje!!! Tylko OBCY, podstępem zdobyli to o czym marzyli, a o to modli się część mamionych dobrobytem i szczęśliwością owieczek. Stoi za tym połowa rządzących naszym krajem. PO, PiS, SLD i PSL...czyli same podnóżki i klęczniki na czele z Prezydentem .bieda...oj bieda...

7 1
ID:34455

antydziałkowiec

Oj, chyba w tym przypadku proboszcz ma rację , Palikotowi przecież nie chodzi o wyborcow ,ale o ...korytko i już daje o tym znać rudemu ....

5 8
ID:34458

Mk

@~oczytany: www.racjonalista.pl Nie chodzi o to, by drzucać religijnośc jako taką, ale o to, by nikczemni ludzie nie żerowali na niewiedzy czy strachu przed innych.

0 1
ID:34463

Soldier

Fałszywych proboszczów jest coraz więcej..

7 0
ID:34464

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA