Szanowni Użytkownicy - jestem na etapie kupna mieszkania w...

Szanowni Użytkownicy - jestem na etapie kupna mieszkania w związku z powyższym proszę o wskazanie kompetentnej osoby, która w profesjonalny sposób pomoże przejść przez zawiłości prawne oraz pozwoli przygotowanymi dokumentami zadbać o interesy przyszłego nabywcy własnego "M". Dziękuję wszystkim, którzy okażą dobrą wskazówkę.

7 komentarzy

antydziałkowiec

Tzw ,,dewloperów'' (oszustów budowlanych) omijaj jak zarazy -Mam w rodzinie oszukanego ,ktoremu nawet prawnicy nie pomogli .Polecam reportarze pani Jaworowicz ,,Sprawa dla reportera'' -ona tam tych oszustów nazywa po imieniu, na naszym terenie też pokazywała kilku -to Ciebie z pewnością przekona !

1 1
ID:34461

szuja

Program Jaworowicz zszedł na psy!

0 2
ID:34466

antydziałkowiec

Szujo -w temacie deweloperów -oszustów pani Jaworowicz pokazuje całą prawdę o systemie ustaw pozwalajacych takim oszustom okradać uczciwych Polaków i to są fakty!

0 0
ID:34470

ja

Witam!
Jeśli chcesz kupić mieszkanie na rynku wtórnym nie oszczędzaj na dobrym biurze pośrednictwa.
Wezmą swoją dolę ale są ubezpieczeni od oc i wiedza co i gdzie trzeba sprawdzić.
Sam miałem taką sytuację mieszkanie, okazało się że jest tam zameldowana osoba obca. Dzięki właścicielom biura sprawa wyszła na jaw i obyło się bez późniejszych problemów. Korzystałem z usług znanego w naszym mieście biura z Toruńskiej.

0 0
ID:34471

krzywy_żonkil

do "ja", kupując mieszkanie i spisując akt notarialny notariusz ma obowiązek przed sporządzeniem aktu zbadać stan prawny nieruchomości, żeby poprawnie sporządzić akt. Ja kupowałem mieszkanie niedawno bo we wakacje, akt notarialny spisany w czerwcu, mieszkanie kupione na kredyt hipoteczny, nie bawiłem się w żadne biura pośrednictwa, dawać prowizję 3-5%, czyli skromnie licząc min.3tys zł dla samego biura praktycznie za nic to jak dla mnie spora przesada, tym bardziej, że wszystkie sprawy papierkowe i tak załatwia notariusz (dostarczenie papierów do wydziału ksiąg wieczystych, założenie księgi wieczystej, wpisy do księgi itp), ani kupujący ani sprzedający po sądach i urzędach nie biega.

0 0
ID:34472

antydziałkowiec

krzywy niestety ma rację -w razie wpadki pośrednik jest obsawiony klauzulami w umowie i za nic nie odpowiada .Ale .....notariusz też nie odpowiada za przekręty dewelopera jeśli takie obciązają nieruchomość i na placu boju pozostajesz sam !Takie mamy ,,prawo'' ,które uchwalili posłowie ,,sponsorowani'' przez lobby deweloperskie i to też było w programie pani Jaworowicz powiedziane- ,,sankcjonowane prawem złodziejstwo ''.

0 0
ID:34473

czytelnik

Dziękuję za cenne uwagi - chciałbym nadmienić iż własne "M" będzie kupione na rynku wtórnym, bez pośredników, staram się ciąć koszty, które i tak trzeba będzie przeznaczyć na akt prawny sporządzony za pomocą Notariusza.

0 0
ID:34476

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA