witam, niedawno miałam wypadek samochodowy nie z mojej winy...

witam, niedawno miałam wypadek samochodowy nie z mojej winy .Samochód mój był stary (1994r)ale na chodzie po wypadku nadaje się do kasacji. Jestem ubezpieczona w PZU na kwotę10.000-po ocenie orzecznika jestem w szoku ponieważ powiedział że dostanę 1300zł.Za te pieniądze nie kupię samochodu. Jeszcze zostało mi na głowie pozbycie się wraku. Po co są te ubezpieczenia skoro kierowca poszkodowany nic nie zyskuje? Może ktoś mnie poinformuje o co i u kogo mam się ubiegać o większe pieniądze.Będę wdzięczna.

7 komentarzy

tiaa

wrak możesz zabrać albo zostawić im ten problem oni wrak sprzedają i dostajesz jego równowartość + odszkodowanie. Jeżeli uważasz że kwota jest za niska zawsze możesz się odwołać poza tym słyszałem że jest coś takiego jak odszkodowanie moralne za stracone nerwy brak auta na dojazdy do pracy itp i jeżeli o takie wystąpisz to dostaniesz jeżeli nie wystąpisz nic nie dostaniesz ale najlepiej to poszukaj sobie jeszcze dokładnie u wujka google ;)

8 0
ID:34489

szuja

Ty masz naprawdę szczęście a nie pecha.. U nas w Polsce jest akurat kapitalizm komunistyczny.Więc się ciesz ,ze w ogóle coś dostaniesz.

5 7
ID:34491

Zyga

Dziwne, że do tego czasu Pani nic nie było wiadomo o firmach ubezpieczeniowych
działających w Polsce - powiem krótko: wyzyskiwacze i oszuści - powinno
si,e w nich ubezpieczać jak najmniej osób,-realizować tylko obowiązkowe
ubezpieczenia.

3 0
ID:34494

Soldier

Szuja chyba za dużo kawy wypił ;)

2 1
ID:34497

antydziałkowiec

Nie daj się tym złodziejom -koledze chcieli wypłacić 3 tysiące za szkodę całkowitą a w sądzie skonczyło się na ...10tysiacach +odsetki + zwrot kosztów rzeczoznawcy . Prawnik z PZU miał minę jak zbity pies po ogłoszeniu wyroku . Nie przyjmuj takich śmiesznych odszkodowań -walcz z tą patologią bo warto !

3 0
ID:34502

Sebastian Kowalski

nie z Pani winy więc kasa idzie z OC ?? ubezpieczona na 10 tyś ?? czyli AC ? może pomyliła Pani AC Z NW bo nie wiem czy auto tak stare może mieć AC.

2 0
ID:34511

samochodziarz

Auto z tego rocznika moze mieć ubezpieczenie AC. Ja również mam auto z tego rocznika i mam AC ponieważ jest to drugie auto w domu ubezpieczone u tego samego ubezpieczyciela, mianowicie PZU.

A co do kwoty z ubezpieczenia. Zawsze można się odwoływać. Ostatnio mój kolega miał taki przypadek. Ubezpieczyciel wycenił auto po wypadku na...800zł. Po dwukrotnym odwoływaniu się dostał 2500zł. Więc morał z tego taki, że warto podstawić na swoim i walczyć o swoje prawa ;)

0 0
ID:34608

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA