Co za ludzie mieszkaja na ul. Słonecznej, żeby lać zimną...

Co za ludzie mieszkaja na ul. Słonecznej, żeby lać zimną wodą psa sąsiada bo pies na na nich szczeka . Banda starych dziadów. Po prostu chamstwo.

16 komentarzy

antydziałkowiec

Oj, nie zagalopuj się LALA 20- gdzie jest napisane ,że sąsiedzi muszą 24 godziny na dobę słuchać dzikiego ujadania twojego kundla ? Wachac jego odchody , albo zastanawiać sie czy jego pchły nie przechodzą na ich posesję ? Szanujmy się nawzajem - to najprostsze rozwiązanie .

14 16
ID:34647

Olaf

Jeżeli większość właścicieli psów w Polsce ma problemy z własną psychiką to administracyjnie powinni być pozbawieni możliwości trzymania zwierząt.
To ,że psy trzymane w mieszkaniach,obejściach czy prowadzone na smyczy oszczekują ludzi to wyłącznie wina ich właścicieli ,których stan psychiczny można łatwo ocenić zachowaniem ich pupili.
Dlaczego np.Holandii trudno spotkać szczekające psy?

11 6
ID:34653

Piotrek

Dokładnie, zachowanie psa dużo zależy od jego właściciela.
Moim zdaniem, sąsiedzi i tak łagodnie i humanitarnie potraktowali tego pieska :))

9 5
ID:34658

Soldier

Jeżeli ktoś nie potrafi wychować psa tak żeby nie przeszkadzał swoim zachowaniem społeczeństwu, to niech lepiej w ogóle nie trzyma czworonoga w mieszkaniu.

8 4
ID:34659

LALA20

~Piotrek- nigdy nie kojarzyło mi się z inteligencją , no i teraz też się to potwierdza, chciałabym mieć tą przyjemność oblać solidnie teraz w zimie, zimną wodą tych zwolenników mądrych teorii,cóż wtedy by powiedzieli mądrego i jak by zareagowali ich" właściciele", że maja taki tok myślenia.Chyba do przyjemności by to nie należało,CO?

6 3
ID:34662

szuja

Aaaaaaaaaa@lala mieszka na Słonecznej. Mam tam kompla,muszę go przepytać co to za barbi.Hahaha

5 8
ID:34664

Piotrek

~LALA20 za to bardzo kojarzy się z inteligencją :)
To jakieś prawo jest, że każdy musi być inteligentny? Ja nie muszę. I co mi zrobisz?
Według Ciebie kto jest ważniejszy - człowiek, czy pies?
Ja mam psa, ale dla mnie pies nie jest ważniejszy od jakiegokolwiek człowieka.
Gdybym miał do wyboru ratować życie obcego człowieka lub mojego psa, to ratowałbym życie ludzkie.
Dlatego tutaj staje w obronie ludzi, których pies atakuje a nie psa.
Nie potrzebna mi tu inteligencja, wystarczy logika i właściwie określone priorytety.
Ja napewno nie prowadziłbym wojny z psem, lecz udał bym się do sąsiadów i z nimi rozmawiał. Gdyby mnie nie posłuchali, to pewnie także postarałbym się przekonać pieska, że nie warto ze mną igrać.
Nie wiedziałem, że ten pies musiał pozostawać na mrozie.
A może podzielisz się swoim własnym pomysłem, co w takiej sytuacji być zrobiła?

1 3
ID:34668

olo...

Mnie sie wydaje że gdyby był na smyczy z włascicielem to by chyba nic mu sie niestało aczkolwiek nieznam sprawy ale uważam że zwierzak został niedopilnowany bo chyba nikt by sie nieodważył na taki chory gest przy włascicielu.

4 2
ID:34669

LALA20

Pies jest biegający po swoim ogrodzie i ma prawo do tego i ma prawo do tego by szczekać(po to jest psem)nie tak jak moi sąsiedzi plociuchy co to nie mają nic innego do roboty jak tylko czepiać się mojego psa.

4 4
ID:34672

szuja

Kompel powiedział ,że na Słonecznej mieszka wiocha ,bo trzymają psy na łańcuchach przy budach.Taki pies potrafi szczekać na okrągło 24godz.Przestaje jak go spuszczają z łańcucha.Wystarczy zgłosić takiego na policję .Co pies winien ,że ma takiego Pana.Tą wodę to powinien wylać na łeb właścicielki psa.

7 6
ID:34675

LALA20

Szuja ,nawet nie umiesz dokładnie czytac , a piszę jak wół, że pies biega po swoim ogrodzie, a stary dziad chce szkolic psa, który go nie cierpi.

4 1
ID:34679

negocjator...

Trzymanie psa w bloku to jedna wielka porażka ! powinien być zakaz ! ewentualna zgoda w przypadku całkowitego sprzątania po psie odchodów ! bo wychodzenie z psem wygląda tak że pani wysuwa nos z klatki schodowej w buzi ma papierosa a pies na smyczy 5 metrowej wali kupe pod klatką bo się zimno zrobiła i pani sie boi o własne zdrowie !

5 2
ID:34684

Ola

Widać po wpisach,że Polska to dziki kraj.Nawet tak błahe problemy okazują się nierozwiązalne.

2 1
ID:34693

dzonny_killer

@negocjatorze... w jednym bardzo ładnym mieście na północy Polski kilka wspólnot mieszkaniowych wpadło na niezły pomysł... otóż został przegłosowany pomysł (o co w sumie nietrudno), aby osoby posiadające psa płaciły w czynszu dodatkową comiesięczną opłatę na wynajęcie firmy sprzątającej trawniki z psich odchodów w wysokości bodaj ~6zł... w zasadzie wszyscy są obecnie zadowoleni, bo i trawiniki czyste, i koszty dodatkowe wcale nie są wysokie... można? można! wystarczy chcieć!!! :p

3 0
ID:34694

szuja

LALA20
Dzwoniłem do kolegi. On mówił ,że to tylko ten były pracownik Urzędu Miejskiego.Bardzo chory z reszta człowiek i bardzo lubi swojego psa.W nocy to on psa trzyma w domu.Kolega mówił,że ten pies nauczył się pić piwo.Pewnie teraz tresuje go do picia innych trunków. Kurcze rozpija psa.Co to się dzieje.

0 4
ID:34715

zbuntowany_kaloryfer

LALA20, dostrzeż pozytywne aspekty tego wydarzenia (tj. oblania zimną wodą): wszak mogli oblać psa wrzątkiem. Albo nie daj Boże kwasem solnym;))

2 0
ID:34812

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA