Za pomocą tego portalu, chciałbym ostrzec przyszłych...

Za pomocą tego portalu, chciałbym ostrzec przyszłych klientów pewnej firmy mieszczącej się przy ulicy Wiejskiej. W dniu 21 pażdziernika zamówiłem w/w sklepie drzwi zewnetrzne z montażem.Montaż był wliczony w cene drzwi.Po kilku dniach zjawił się pracownik firmy w celu wymierzenia drzwi.Po kilku godzinach zadzwoniono do mnie,że musze dopłacić 50 złotych,bo jak powiedziano"trzeba troche kuć".Zgodziłem się.Wyznaczono termin na 10 listopada.Zgodnie z umową pisemną wpłaciłem całą kwotę za wykonanie usługi.W/w dniu zjawia się dwóch "fachowców".Po 7 godzinach pracy,nowe drzwi nie chcą się zamykać na żaden z trzech zamków."fachowiec" bierze tzw.breche w bija ją między góre futryny a ściane i wiesza się na niej w celu jak to określił"naciągniecia futryny" a muszę tu wspomnieć,że futryna jest już na stałe zakotwiczona i zapiankowana i jest założony próg[nie fachowo].Wieszanie się fachowca nie pomaga a tylko uszkadza futryne.Fachowiec bierze młot i wali w próg i to nie pomaga.Wpada na genialny pomysł,odkręca kotwy i wbija drewniane kliny między futryne a ściane i to nie pomaga bo pomóc nie może ale fachowiec o tym nie wie.Na koniec bierze miare i mierzy.Okazuje się,że różnica między górą a dołem futryny jest około 8 mm.Rezygnuję z dalszego montażu drzwi przez tych "fachowców" w tym dniu.Udaję się do sklepu.Rozmawiam z właścicielem firmy,opowiadam o całym montażu.Wysłuchał i stwierdził cytuje"panie a może oni takich drzwi jeszcze nie zakładali".Śmiech na sali.Ustaliłem z szefem firmy date kolejnej wizyty jak i również to,że przyjedzie sam mistrz fachowców i dokona prawidłowego montażu.Po kilku dniach dzwoni mistrz i mówi,że on nie przyjedzie bo ma robote ale przyjadą w dniu 15 listopada w godzinach między 11 a 12 prawdziwi fachowcy i naprawią fuszerke ale gdyby oni również partaczyli to mam przerwać im prace.W pracy biorę wolne i czekam,czekam i doczekać się nie mogę.O godz 14.30 dzwoni sam mistrz fachura,że dzisiaj nie dało rady w ustalonych godzinach bo mają"dużo roboty".Po ostrej wymianie zdań,udaję się do sklepu.Zastaję właściciela firmy i pytam się;jak Pan traktuje klienta,który zapłacił za usługę a usługa nie jest wykonana.Odpowiada"ma pan problem bo ja nie",pytam się;dlaczego ma takich papraczy w firmie,odpowiada"mam 50 pracowników i nie muszę znać ich kwalifikacji".Pytam się o nowy termin,odpowiada"a idż pan sobie do pracownika i ustal" a wszystko to z uśmiechem na twarzy i pazurki w kieszeniach.Na moje stwierdzenie,że zrobię mu taką"reklamę"że długo będzie pamiętał,odpowiedział że ja również go zapamiętam.Ustaliłem z pracownikiem nowy termin na 22 listopada.Drodzy Państwo,unikać jak ognia tej firmy.Może lżejsza kieszeń właściciela firmy nauczy szacunku do klienta,dotrzymywanie umów i dotrze do niego to,że za kwalifikacje pracowników odpowiedzialność bierze szef firmy.Proszę administratora o podanie całej nazwy firmy wraz z adresem sklepu.Za treść biorę odpowiedzialność podpisując się z imienia i nazwiska. Z poważaniem Grzegorz Kulpa.

5 komentarzy

Zibi

Współczuję Pana położenia i proponuję odreagować w np. sposób. Proszę wykupić powierzchnię ogłoszeniową jakiegoś portalu i konkretnie napisać o jaką firmę chodzi i kto jest jej właścicielem. To nie będzie wiele kosztowało. Nie naruszy Pan prawa i niczyich dóbr pod warunkiem że zdarzenia o których Pan pisze są prawdziwe w co nie wątpię. Proponuję mieś także świadków przy spotkaniach z tym nieuczciwym przedsiębiorcą lub nagrywać rozmowy. Innej drogi nie ma aby walczyć z takim złodziejstwem i oszustwem. Na pewno wszyscy na tym portalu Pana poprą.

11 0
ID:34687

wloclawek.info.pl

Panie Grzegorzu niestety publikowanie nazwy firmy jest niezgodne z naszym regulaminem, tak więc nie możemy spełnić Pana prośby do końca.
Pozdrawiam

3 3
ID:34688

IPOS

Panie Grzegorzu a nie ma tam przypadkiem terminu w jakim usługa powinna być wykonana, jeśli w umowie którą zapewne Pan podpisywał jest termin w jakim usługa ma być wykonana to w takim razie jedna ze stron nie dotrzymała warunków umowy o ile oczywiście ma Pan dowód wpłaty i nie podpisał Pan odbioru montażu....Jeśli zapis jest w umowie, posiada Pan dowód wpłaty a usługa nie została zakończona to oznacza to że umowa nie została zrealizowana i nie został dotrzymany zapisany (o ile jest) termin. Jest to podstawa do dochodzenia przed sądem wpłaconych pieniędzy + koszty + dodatkowe koszty jakie poniesie Pan do przywrócenia stanu który był przed montażem. Trzeba oprócz tego mieć chęci i czas ale jeśli są możliwości to można takiego nieuczciwego sprzedawcę pociągnąc do odpowiedzialności.
Pozdrawiam

4 0
ID:34690

antydziałkowiec

Bardzo dobrze takie firmy i sklepy trzeba publicznie piętnować -do takie celu powinny słuzyć takie lokalne fora .Z pewnościa ubyłoby takich z Wiejskiej ,oszustów obuwniczych sprzedających rozpadające się Adidasy, czy naciagaczy bioracych zaliczki na montaz dzrzwi podobno "antywłamaniowych". Aale do tego potrzebna jest jednosc klientów !

4 0
ID:34701

zdzisław b

grzesiu a ty znowu spieniasz się z kimś, dobrze że cię tam drzwiami nie przytrzasnęli , już ze wszystkimi znajomymi jesteś skłócony. bylismy kiedyś kolegami ale dziwak z ciebie się zrobił nie do wytrzymania. zmień się bo już czas na życiowe przemyślenia. zdzisiek

0 0
ID:34976

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA