Jakiś czas temu odbyła się na tym forum dyskusja nt....

Jakiś czas temu odbyła się na tym forum dyskusja nt. strefy płatnego parkowania http://www.wloclawek.info.pl/nowosci,wiadomosci_wloclawek_i_region,1,1,bedzie_wieksza_strefa_platnego_p,17860.html
Głos zabierał również radny pan Sławomir Bieńkowski. I w związku z tym, tą drogą zwracam się do niego: Szanowny panie radny jest mi pan winien 20zł (słownie 20 zł). Może pan zwrócić mi te 20zł osobiście, na konto, przekazem (do wyboru przez pana). Ja głupi posłuchałem pana że parking pod halą na Zielonym Rynku od strony urzedu jest bezpłatny i co? I spotkała mnie dziś niemiła niespodzianka. Właśnie znalazłem za wycieraczką mandat, właśnie na te 20zł - jeśli uiści je pan za mnie w ciągu 7 dni, jeśli nie kara rośnie do 50zł (14 dni) no a później to już windykator. I co pan na to?. A może jednak ma pan rację i parking jest bezpłatny a w związku z tym weźmie pan całe to "towarzystwo parkingowe" za twarz i wyjaśni sprawę?

Łączę pozdrowienia i proszę o informację co dalej.

4 komentarze

Sławek Bieńkowski

Panie "wieśniak"

Informacje o parkingu na Zielonym Rynku skladaja sie z roznych zrodel.
Pierwsi na pewne niezgodnosci zwrocili uwage Radny Andrzej Kazimierczak i Radny Krzysztof Kukucki co jest zapisane w protokole z posiedzenia komisji rewizyjnej:

http://www.bip.um.wlocl.pl/bip_download.php?id=2272

Obydwie mapki dostepne w MZD nie wskazuja stref platnego parkowania w obrebie placu przy Zielonym Rynku.

http://slawomirbienkowski.pl/index.php?link=gal&id=18&page=1

Uchwala Rady Miasta mowi o placach parkingowych wyznaczonych przez miasto, a plac przy Zielonym Rynku nie ma statutu placu parkingowego.

Ktos popelnil blad w zgraniu tych dokumentow, mapki, nadania statutu placu parkingowego, wyznaczeniu miejsc platnych na placu. W konsekwencji wedlug mnie i w/w Radnych oplat na placu nie powinno byc, a sam zaplacilem tam mandat.

Moja ocena zostala zrobiona na podstawie powyzszych danych.

Jednoczesnie sluze pomoca, wspolna wizyta w MZD w celu wyjasnienia/anulowania mandatu. Pomoca prawna w Biurze Zarzadu Powiatu PO RP we Wloclawku, ul. Kosciuszki 13 lub innym wsparciem w wyjasnieniu sprawy, ktore jest w granicach moich mozliwosci.

Prosze o kontakt

[email protected]

Pozdrawiam
Sławek Bieńkowski

3 0
ID:35093

antydziałkowiec

Czy w takim razie inni pokrzywdzeni tym balaganem tez maja proawo do anulowania mandatu ? Czy to nie oznaka bałaganu pod,, latarnią ''? Czy nie czas całkowicie skonczyć z tym dodatkowym podatkiem nakładanym na mieszkańców -podatników ?

0 0
ID:35100

wieśniak

drogi "antydziałkowcu" po posptkaniu z panem radnym nie omieszkam na tym forum poinformowac wszystkich mieszkańców o jego efektach.

2 0
ID:35110

dzonny_killer

czy już wiadomo tak na 100% czy trzeba tam płacić czy nie? radni prosimy o odpowiedź! to Wasz zasmarkany obowiązek :p

0 0
ID:36070

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA