jak można być katolikiem i za karą śmierci? czy prezesso...

jak można być katolikiem i za karą śmierci? czy prezesso przestał brać leki? Pod zakładem pracy brata składać kwiaty w miesięcznicę jego śmierci. Mówić o tym, że brat poległ, choć przecież na wojnie nie był? Organizować marsze w rocznicę stanu wojennego, choć jakoś w tamtym czasie preziowi się nie chciało maszerować? Taki wzrok, maska zamiast twarzy?Zastanawiający stan psychiki człowieka? żal mi go czasami:(

10 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Uważam się za katolika, ale popieram karę śmierci. Niektórzy mówią, że to zemsta. Niech i tak będzie. To moją siostrę zgwałcono i związaną wrzucono do Wisły - sprawców (nie znaleziono ich) należy ubić, ot co.

7 3
ID:35230

zbuntowany_kaloryfer

Dodam jeszcze: jeżeli Wam zamordują kogoś bliskiego to obstawajcie za łagodnym traktowaniem sprawców. A ja chcę, żeby mordercy mojej siostry ponieśli taką samą karę.

7 2
ID:35233

antydziałkowiec

A jak można być katolikiem i prowadzić wojnę nie będąc napadnietym z narodem oddalonym o tysiace kilometrów pod błogoslawieństwem majorów- kapelanów wojskowych będących na żołdzie Ministerstwa Obrony Narodowej ? Co o tym mówi Biblia ?

4 4
ID:35236

~~~~

Obecnie przeciętny pobyt w więzieniu za zabójstwo w Polsce to 7 lat, za pobicie ze skutkiem śmiertelnym - 3,5 roku

Tylko pogratulować wymiarowi sprawiedliwości ...rodziny ofiar mają wielkie prawdopodobieństwo spotykać morderców swoich bliskich na wolności.

6 0
ID:35242

szuja

Pan Bóg powiedział. Oko za oko,ząb za ząb.

5 1
ID:35245

Włocławianiuuuniuś

Jak można było być papieżem tzw. szefem katoli i zabijać w biały dzień przez spalenie na stosie tysiące niewinnych ludzi. Z czego o zgrozo wielu z tego okresu jest świętymi.
Ile tysięcy zgineło niewinnych ludzi za krucjat do ziemi ,,nie świętej" ?
Jak można jechać na wojne aby zabijać z księdzem kapelanem ?
Jak brać przykład z człowieka który cały ten syf handlowy wypędził z świątyni, a oni teraz nawet opłatkiem handlują, świeczkami etc.

1 0
ID:35246

dzonny_killer

a jak można być ponoć "socjalistą", a bliźniego wręcz okradać miast mu pomagać??? :p

0 0
ID:35249

Zofia

Za kara smierci sa wlasnie fanatycy religijni, w jednej rece krzyz, w drugiej miecz, obskurantysci i inni, ktorzy nie zrozumieli, ze zamiast karac, trzeba wyeliminowac podloze i przyczyne przestepstwa, zastosowac profilaktyke.. Nie zmniejszy sie przestepsw przez zastosowanie kary smierci. W Stanach Zjednoczonych legalnie zabijaja sie rowniez niewinnych, wystarczy zwykle doniesienie. Na dochodzenie prawdy malo pieniedzy, chyba ze ktos jest bogaty to jego adwokaci wykryja prawde. Chce zaznaczyc, ze wielu niewinnych Polakow zostalo zabitych przez pseudo sady w Ameryce. Zamiasta kary smierci zapewnijmy mlodym jakas perpektywe. We Francji neofaszysci i integrysci religijni (katolicy) sa rowniez za kara smierci. Na szczescie jest jeszcze wiekszosc ludzi trzezwo myslaca.

1 1
ID:35251

zbuntowany_kaloryfer

Zosia! Nie jestem "fanatykiem religijnym":. Ostatnio byłem w kościele na Wielkanoc. A i tak dlatego, że żona mnie wygnała. Sam bym nie polazł z wrodzonego lenistwa.

4 0
ID:35254

Zofia

Przepraszam, ale mowilam ogolnie nie mam prawa nazwac tak osoby, ktorej nie znam

0 0
ID:35257

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA