Ja współczuję mundurowym. Trzy patrole policji, dwa...

Ja współczuję mundurowym. Trzy patrole policji, dwa Straży Miejskiej na zmianie i maję ochronić całe miasto. Włodarze państwa i miasta siedzą cicho za ich plecami i liczą pozyskane oszczędności a złość mieszkańców spada na Bogu ducha winnych strażników i policjantów bo nie mogą być naraz wszędzie. Toć w hipermarketach jest więcej ochroniarzy i kamer niż na mieście a i tak nie mogą sobie poradzić z niszczeniem i kradzieżami

9 komentarzy

Soldier

Obrońca stróżów prawa się znalazł..

2 7
ID:35289

ole

niech nauczycieli bedzie wiecej i niech lenie maja wieksze pensje!!!

2 2
ID:35293

antydziałkowiec

Jak może chronić miasto Straż Wiejska specjalizująca się w ,,blokowaniu kół podatnikom '' (za wyjątkiem radnych) i chowaniu po bramach ?

4 6
ID:35295

szuja

A ja tam nikomu nie współczuję. Każdy musi się o własne cztery litery martwić.Fakt ,że stróże prawa zamiast zajmować się przestępcami ,muszą przesłuchiwać osoby piszące na forum bo radny złożył doniesienie.A radny w cale się nie pcha do koryta, tylko wszystko robi dla dobra Polski.

4 0
ID:35299

straznik

do antydziałkowca
dopisz jeszcze że ganiają babcie z pietruszką i na rynku dziadka z jajkami co stoi w bramie będzie komplet .
naprawdę masz pojęcie co oni robią -pozdrawiam

1 3
ID:35300

Mk

@mieszkaniec .Nie martw się o kogoś, w samochodzie jest ciepło, radyjko nie tylko firmowe umila czas. Pieszo nie chodzą (a chyba powinni choć od czasu do czasu, latem kiedyś były patrole rowerowe) tak jak ludzie np. na Kapitulną 24.Pozdro;

1 2
ID:35308

antydziałkowiec

Straznik -to prawda mojego sąsiada -emeryta ( 75 lat,900 merytury brutto) też dopadli za pietruszkę i pomidory z własnej działki tylko ,że pani sędzina wykazała tyle rozsądku i ich wyśmiała na sprawie ,,karno-skarbowej' za co ją szanuję ' .Dlatego też piszę -Straż Wiejska - bo łapią pietruszkowiczów i dziadków a pradziwych bandytów omijają na kilometr ...

2 2
ID:35320

wloclawianin

Tak wszyscy się wymądrzacie ,a jak każe góra tak pracują pracownicy.Takie zresztą dają prawa i obowiązki Panowie w Sejmie i lokalne władze.Sami zapomnieliście jak pracowaliście, ma być zrobione nakazał przełożony i robiliście.

3 2
ID:35325

antydziałkowiec

Włoclawianinie -sugerujesz ,że Straż działa nie w/g regulaminu, tylko na polecenie przełożonych ? To znaczy tak jak policja municypalna w Nowym Jorku za czsów Ala Capone ?

0 0
ID:35473

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA