Radny Rosiński 3 lutego ok.12.30,pomimo że 1/3 parkingu...

Radny Rosiński 3 lutego ok.12.30,pomimo że 1/3 parkingu przed UM była wolna i pomimo zwracanej uwagi zaparkował na miejscu dla inwalidy.Nie widziałem też, by pofatygował się po bilet z parkomatu.

18 komentarzy

antek

Przecież radni, a zwłaszcza ci wywodzący się z PRL myślą, że są na swoim. I nie ważne, że miejsce jest dla inwalidy, przecież to jego parking przy jego UM, gdzie jest jego kolega szefem ...

0 0
ID:2496

sufragan

Antek ,czy wg. Ciebie chamstwo też się dzieli na obozy,okresy urodzenia itd. To do jakiego Ty się zaliczasz. Twój ojciec urodził się w PRL-u. To jak to mam rozumieć? O matce nie będę wspominał.Trzeba było zwrócić chamowi uwagę. Swój ze swoim przecież się dogada.Nie!Jest jeszcze opcja 112/nr kołnierzyka dla łysych/.

0 0
ID:2497

Krystyna

Arogancja i chamstwo nie ma nic wspolnego z partia czy ustrojem to jest po prostu wrodzone

0 0
ID:2498

władysław polak

Wstyd -jak można wieloletniemu działaczowi P..R ,.. ,WSM zarzucać takie błahostki ,on ma do tego prawo (?), ale z drugiej strony ....brać przykład, czy nie?????jak Państwo myślą ?

0 0
ID:2502

jar

" ten co widział" to zwyczajny kapuś.
natomiast ten radny ma uprawnienia rencisty.

0 0
ID:2503

szuja

Jar, a co mają uprawnienia rencisty do parkowania na kopercie. Nie ośmieszaj się.Nawet z I grupą INWALIDZKĄ NIE PRZYSŁUGUJE PARKOWANIE. TRZEBA STANĄĆ JESZCZE RAZ NA KOMISJI SPECJALNEJ.

0 0
ID:2505

Do -jara

W oparciu o jakie kryterium utożsamiasz rencistę z niepełnosprawnym, a to właśnie dla tych drugich mają być specjalne miejsca parkingowe, nie dla każdego rencisty.

0 0
ID:2506

uhb

Pojedź gdzieś dalej na zachód i sprawdź mentalność ludzi, w Danii czy Niemczech informowanie policji o tym, że ktoś łamie prawo jest tak naturalne jak potrzeby fizjologiczne. Polacy maja zakodowane we łbach, że to donoszenie, ale np. Duńczycy mają porządek a my syf - i po której stronie racja?

0 0
ID:2507

Stacha

Pan Rosiński równiez parkuje przed Realem na kopercie jak i innych miejscach parkingowych,przeznaczonych dla mieszkańców WSM ,której nie jest członkiem .Miał plakietkę,że jest niepełnosprawny.Chyba,że jest niepełnosprawny bo zgodnie z informacjami jakie uzyskałam w PRON-nie,/jako rencistka/ - uprawnieni do tego są tylko osoby z widocznym kalectwem narządów ruchu.
Pan Rosiński nie wygląda na taką osobę - a nawet często korzysta z zagranicznych wojaży.Tego Pana powinno się również rozliczyć za prezesowanie w WSM. Po ostatnich publikacjach pracowych mam nadzieję, że zarówno obecni jak i byli prezesi Spółdzielni Mieszkaniowych znajdą sie pod "lupą" prokuratorów.

0 0
ID:2508

johan

Kartę parkingową mogą uzyska: Osoby o znacznym stopniu niepełnosprawności, umiarkowanym,i lekkim w którym orzeczeniu posiadają kod- R lub N.Przepisy te dotyczą również kierującego pojazdem ,który przewozi osoby niepełnosprawne z wyżej podanymi oznaczeniami kodowymi , R , N Jest to karta parkingowa ,która jest,uznawana w całej Europie,umieszcza się ją na przedniej szybie.Naklejka wózka inwalidzkiego nie upoważnia do parkingowania na kopertach przeznaczonych dla osób niepełnosprawnych.

0 0
ID:2510

obserwator-prowokator

Akurat przykład Danii, tudzież jakiegokolwiek innego państwa skandynawskiego, zwłaszcza Szwecji, jest absolutnie nieadekwatny do wszelkich porównań z Polską. To zupełnie inna kultura, mentalność i moralność. Ponad 60-letni okres absolutnej dominacji ideologicznej moskiewskiego imperium zrobił to, czego teraz doświadczamy jako Polacy. Totalna abnegacja elementarnych zasad regulujących normalne, nowoczesne stosunki międzyludzkie (nie chodzi mi tutaj o tzw. wartości chrześcijańskie, bo to frazes), moralności, uczciwości i prawości (w sensie praworządności). Kultura naszego społeczeństwa oscyluje zaś w sferze cywilizacji wódczanej, a nie winnej. To co dla Duńczyka, Szweda czy Norwega jest niekwestionowanym kanonem życia publicznego, jak i prywatnego, standardem, dla wciąż zdecydowanej większości Polaków jest co najwyżej fanaberią, zbytecznym anachronizmem moralno-etycznym, reliktem. Jak zwykle przy tym, im wyżej w hierarchii władzy, tym gorzej... Tylko dla przykładu muszę dodać, że szwedzki urzędnik jakiejkolwiek administracji w ogóle nie wie na przykład, co to "samochód służbowy". A u nas... Byle jaki wierchuszka, od wójta poczynając a na prezydencie (nie tylko miasta) kończąc, ale to jest żenująca, patologiczna praktyka (i reguła) nie tylko wśród hierarchów administracji publicznej, od razu służbowy samochód z kierowcą, telefon (lub kilka) i inne gadżety, zwane "atrybutami władzy" (np. ochrona, niejednokrotnie bardzo liczna). Do tego deprawujące przepisy prawa, które same w sobie są idealnym bodźcem do różnego rodzaju negatywnych, złych praktyk, zwłaszcza korupcyjnych. Wystarczy być uważnym i wnikliwym obserwatorem i analitykiem lokalnego życia publicznego, by wszystko to stwierdzić jako niezaprzeczalne fakty...Czemu więc dziwicie się takim zachowaniom jak opisane w komentowanej wypowiedzi?.

0 0
ID:2511

jar

szuja i ten niżej,pod Toba piszacy,
oczywiście wiem o czym piszę,użyłem oszczędnie hasła"rencista" jako sygnalizujące uprawnienia.oczywiście-zapewniam- znam ustawodawstwo dotyczace orzekania o niezdolności do pracy , i o orzekaniu stopnia niepełnosprawności itp.
A do Stachy kieruję następujące słowa:pisz rozważnie,więcej odpowiedzialności za wypowiadane słowa,pamiętaj nie jesteś osobą anonimową.

0 0
ID:2516

johan

jar- Konwersacja-inaczej rozmowa,ciekawa wymiana zdań,może też służyć jako zachęta do rozmowy w komunikatorach internetowych Nie wyzywaj ludzi od kapusi a Ty chyba jesteś jego członkiem rodziny .Pełna aprobata z mojej strony ,dla tego co widział.Natomiast władysław polak -opamiętaj się Ty się nie zajmuj przyznawaniem przywilejów.

0 0
ID:2518

johan

Jeszcze raz poinformuję -karę należy wykupić w Centrum Pomocy Rodzinie Rodzinie ,które mieści się przy ul.Ogniowej ,były internat vis a vis Fabryki Manometrów.Dawniej kosztowała około 30zł obecnie nie wiem .Myślę że teraz wyjaśniłem co nie co To jest pewne żródło informacji,ale jeszcze raz powtórzę ,jeżeli ktoś ma oznaczenia kodowe R.N
Jeśli ktoś nie ma proszę pytać w/w podanym adresie.Dodać jeszcze mogę że niektóre zakazy też nie dotyczą niepełnosprawnych osób POwodzenia

0 0
ID:2519

ADAMCIO

ODPOWIEDŹ DLA"STACHY"
Informacji nie mogłaś uzyskać w"PRON"ie,bo taka instytucja NIE ISTNIEJE.Jest natomiast PFRON i ta instytucja nie ma nic wspólnego z przyznawaniem rent i decyzji o stopniu niepełnosprawności,który to stopień czy też renta uprawnia do korzystania z t.zw.KARTY PARKINGOWEJ.Nigdzie też nie jest powiedziane,że kalectwo musi być widoczne.Radzę najpierw DOKŁADNIE zapoznać się z odpowiednimi przepisami w w/w sprawie,a później zabierać głos.I NIE KŁAM WIĘCEJ!!!A jeśli ROSIŃSKI taką kartę posiada,to albo jest inwalidą co najmniej w STOPNIU UMIARKOWANYM (niepełnosprawność związana z narządem ruchu)- w co wątpię-albo mu kolesie taką kartę załatwili.A GDYBY KTOŚ NIE WIEDZIAŁ TO INFORMUJĘ,ŻE NA TAKIEJ KARCIE JEST IMIĘ I NAZWISKO WŁAŚCICIELA KARTY I NUMER SAMOCHODU DO KTÓREGO JEST TA KARTA PRZYPISANA.Natomiast samo naklejenie znaczka z rysunkiem wózka inwalidzkiego N I E U P O W A Ż N I A do parkowania na miejscu dla inwalidy.A jeśli ktoś parkuje na takim miejscu nie mając do tego uprawnień, jest zwykłym .....

0 0
ID:2522

obserwator-prowokator

Drogi Adamcio!
Jeśli tylko udowodnisz mi, że w świetle prawa inwalida to niepełnosprawny w stopniu umiarkowanym, to będziesz naprawdę kimś.Od razu podpowiadam Ci, że od 1.09.1997 nie ma pojęcia inwalidy, lecz od tego momentu istnieje pojęcie niezdolnego do pracy.

0 0
ID:2527

johan

Stowarzyszenie Klon/Jawor-ul.Szpitalna 5/5 00-O31 Warszawa
Proszę się zwrócić z prośbą pisemną do w/w stowarzyszenia o przysłanie broszur z serii warto wiedzieć"POZNAJ SWOJE PRAWA"
Otrzymacie wszystkie broszury za darmo,dotyczące osób niepełnosprawnych i ich praw.Jeśli nie macie ochoty napisać ,to proszę Was wyszukać w googlach podany w pierwszym wersie adres,przestaniecie się przekomarzać Pozdrawiam.

0 0
ID:2528

adamcio

Drogi obserwatorze-prowokatorze.
Wiem,że w orzecznictwie ZUS nie ma już nazwy inwalida. ZUS wydaje decyzje o niezdolności do pracy .Ale jest też P.Z ds.O.o S.N.(skrót do rozszyfrowania przez Ciebie)który również przyznaje decyzje o "stopniu niepełnosprawności".I jest to niezależne od ZUS ale również na podstawie tej decyzji można otrzymać KARTĘ PARKINGOWĄ.
Pozdrawiam.

0 0
ID:2547

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA