Na początek powiem wszystkim na tym forum Dzień dobry...

Na początek powiem wszystkim na tym forum Dzień dobry bardzo.Od dawna czytam i w końcu podąłem decyzje zalogowania się. Na początku chciałem się poradzić.Mam parę złotych i chciałem gdzieś zainwestować . Nie żeby to były jakieś grube pieniądze . Znalazłem ciekawą stronkę . Co na ten temat sądzicie? http://www.ambergold.com.pl/

16 komentarzy

m.i.b.

fuj, zaśmierdziało sprytną aczkolwiek bezczelną kryptoreklamą...

5 1
ID:35695

dzonny_killer

odkładaj sobie na kampanię wyborczą i spróbuj zostać radnym/prezydentem/posłem/senatorem/europosłem etc. :p

nigdzie lepiej nie zarobisz!!! zainwestuj w siebie... :p

5 2
ID:35697

peja

Albo jesteś niespełna, albo masz za takich czytelników tej strony.

6 1
ID:35698

amityr

Napisałem wszystko bardzo poważnie . Nie jest to żadna krypta ani wieko. Po prostu lokata obecnie daje mniejszy procent zysku niż stopa inflacji złotego. Myślałem ,że może ktoś już korzysta z tej spółki.Kol @m,i.b. oczywiście można i tak sądzić.Jakby było coś nie tak admin by nie puścił.Przecież nikogo do niczego złego nie namawiam.

2 3
ID:35699

mieszkaniec włocławka

Ja sądzę, że jesteś bardzo naiwny. Skończyłeś już gimnazjum?

6 1
ID:35702

antydziałkowiec

Dzonny -ty masz intuicję-przed świętami lichwiarze stają się wyjatkowo natrętni ...

3 2
ID:35703

Adam

amityur nie bądź naiwny, nie daj się złapać. Te wszystkie lokaty to bujda.

3 0
ID:35705

amityr

Co wam się stało. Może ten wiatr tak odmiennie podziałał na wszystkich. Założę się ,że pewnie nikt nawet nie przeczytał co na stronie napisano.

2 2
ID:35706

Soldier

@amityr: To co napisali nie koniecznie musi równać się z tym co oferują.. Radze ci chłopie uważaj, jest wiele lepszych sposobów do zainwestowania pieniędzy.

2 0
ID:35708

Stacha

Spór między gdańską spółką Amber Gold, a Komisją Nadzoru Finansowego trwa od grudnia 2009 roku i nic nie zapowiada nadejścia jego rychłego końca. Przedsiębiorstwo oferujące swoim klientom kontrakty lokacyjne znajduje się poza nadzorem KNF, a przekazane mu depozyty nie podlegają ochronie Bankowego Funduszu Gwarancyjnego. To właśnie ten fakt zdecydował o umieszczeniu spółki na liście ostrzeżeń publicznych KNF, ze wskazaniem podmiotu wykonującego czynności bankowe bez zezwolenia, szczególnie w obszarze przyjmowania wkładów pieniężnych w celu obciążenia ich ryzykiem.

2 0
ID:35713

mistrzcietejriposty

wiekszosc na Twoje nieszcescie zadala sobie ten trud i przeczytala ta strone... i jest to kryptoreklama w polaczeniu z szukaniem naiwniakow ociemnialych itp.
Jakas spolka z.o.o do tego jak na instytucje finansowa z bardzo mizernym kapitalem zakladowym. takie zyski na zlocie takie wszystko "ahhh" tylko jest tu kilka haczykow.

po 1 sp. zo.o po 2 mizerniutki kapitalik zakladowy jak na kogos kto szumnie oglasza te wielkie zyski ahhh no i ta porywajaca zagranicznie brzmiaca nazwa .... nic tylko leciec do nich i .... dac sie nabic w butelke

4 1
ID:35714

antydziałkowiec

,,Nasz'' system bankowy niestety coraz bardziej wali czosnkiem , a lichwy uczą,,sprzedawców produktu'' (bleeeeee co za wstrętne nie polskie określenie) na szkoleniach marketingowych .Określenia takie jak RENOMA I UCZCIWOŚĆ banków stały się pustym hasłem .A powiedzenie ,,masz jak w banku '' może odnosić się raczej do niepewności spłat kredytu niż do szacunku dla klienta . ,,Produkty'' mają raczej chrakter przysłowiowej żydowskiej lichwy niż oszczędzania pieniędzy .

2 2
ID:35719

amityr

Ble, ble ,ble. Właśnie się zawziąłem i przeczytałem sporo wypowiedzi na innych forach na temat w/wsp spółki. Większość ludzi wypowiada się raczej pomyślnie. Prokuratura oddaliła też zarzuty stawiane przez KNF.Więc dalej wiem ,że nic nie wiem.

1 4
ID:35721

mistrzcietejriposty

NIe. Ty dalej chcesz nas przekonac ze nie mamy racji. nasza opinie znasz wiec dalsza dyskusja z Toba jest bezcelowa. Idz na te "pomyslne" fora

5 1
ID:35722

Zibi

Jeśli masz trochę pieniędzy (dobrze by było abyś wyjawił ilu cyfrowa jest ta liczba) wtedy można cokolwiek doradzić. Doradzam wpłacanie pieniędzy na konto spółki która nie jest bankiem. W przypadku upadłości jesteś na ostatniej pozycji w kolejce wierzycieli, a kolejka jest długa (7 pozycji). Dodatkowo bank ma gwarancje BFG i zabezpieczenia. Wszystkie lokaty w Polsce do 100 tys Euro są gwarantowane. Amber Gold to taka firma jak WGI (Warszawska Grupa Inwestycyjna w której to w radzie nadzorczej zasiadali: prof. Orłowski, prof. Rossati, dr Bochniarz, dr Olechowski i upadła a w przeddzień upadłości wytransferowała do NY około 230 mln zł, bo była zwykłą sp z o.o. Wszedłbym w relacje z AmberGold gdyby za moją kasę dawaliby mi na rękę równowartość w złocie, a oni niestety dają papier z ładnym wzorkiem i pieczątką. Robi wrażenie ale takie samo jak akcje lub obligacje przedwojennych polskich przedsiębiorstw. Jeśli zamienisz żywą kasę na kolorowy papier wg mojej oceny postąpisz nieroztropnie, tym bardziej że jest kryzys. Lepiej mieś w garści (na koncie w banku) słabą złotówkę lub dolara niż kawałek barwionej celulozy ;-)

7 0
ID:35726

amityr

@Zibi
To jest logiczne rozumowanie i przekonywujące.Dzięki
@mistrzciętejriposty
Naprawdę nie wiem o co ci chodzi?Czy to ty ,czy Pan Kononowicz.

1 4
ID:35729

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA