Wczoraj oglądałem program "Magazyn Ekspresu Reporterów"....

Wczoraj oglądałem program "Magazyn Ekspresu Reporterów". Często oglądam ten program, ale reportaż który zobaczyłem wczoraj poruszył mniej jak mało który.

Historia Państwa Grąbczewskich, którzy od 12 lat są OKRADANI przez bank PKO BP. Ich życie wygląda jak historia amerykańskiego thrillera w którym zwykły człowiek zderza się z jakąś nieokreśloną siłą która za wszelką cenę chce ich zniszczyć. Włocławski oddział banku PKO BP obciąża starych, schorowanych ludzi wirtualnymi kredytami, które muszą spłacać, otwiera im konta o których nie wiedzą, nasyła komornika, który pozbawia ich środków do życia, prokuratura umarza sprawy, utajnia a następnie niszczy akta zasłaniając się tajemnicą bankową. Bank "gubi" kluczowe dla sprawy dokumenty, czuje się bezkarny i dalej wysyła do Państwa Grąbczewskich polecenia spłaty nieistniejących kredytów. Mimo, że przez 12 lat bohaterowie reportażu udowodnili niejednokrotnie, że nie mają żadnych zobowiązań wobec banku, posiadają wszystkie dokumenty, spłacili setki tysięcy złotych tytułem nieistniejącego kredytu to żyją w nędzy i zawisło nad nimi widmo utraty domu, ostatniej rzeczy której bank im nie zabrał.

Bardzo proszę o obejrzenie reportażu. Link prowadzi do całego magazynu, a sprawa Państwa Grąbczewskich zaczyna się w 03:11
http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/20122011/5763038

Czuję się niesamowicie poruszony, ale nie mam pomysłu jak tym ludziom można pomóc. Na pewno nagłośnienie sprawy ma szansę zmobilizować jeden z największych polskich banków do zadość uczynienia krzywdzie niewinnych osób.

5 komentarzy

m.i.b.

ER już dawno się skończył
teraz tam leci byle co, robione byle jak
wszystko dla taniej sensacji i paru groszy
aczkolwiek programy interwencyjne czasami pomagają ludziom

1 0
ID:35826

antydziałkowiec

Ciekawe ,że trzeba takich przykładów by zrozumiec w jakim złodziejskim systemie Polacy żyją , a okradanie przez ukryte podatki Was nie jeszcze nie denerwuje ? A może tego też nie dostrzegacie ? Watów ,akcyz ,opłat parkingowych ,opłat za dowody osobiste ,paszporty i inne dokumenty należne podatnikowi od państwa na ktore płaci główne podatki ?

2 4
ID:35834

grzegorz1

Obejrzałem z ciekawością reportaż i nie czuję się poruszony w przeciwieństwie do ObejrzyjcieREPORTAŻ.Za kilka dni odpowiem na tym portalu Pani Krystynie na pytanie jakie zadała Panu redaktorowi "Jak żyć,jak żyć Panie redaktorze".Będzie to moja historia [thiller] jaka mnie spotkała przez Państwa G..... Historia pewnego kredytu.....Zapraszam do lektury.

2 0
ID:35866

what's...up?

@~grzegorz1:
tez bylam poruszona,do tego stopnia, ze podziekowalam pko bp za uslugi...... ale kolega grzegorz1 zasiał 'ziarno wątpliwości'......coś więcej kolego?

1 0
ID:36257

dzonny_killer

przecież wymieniony bank, to wg. mnie jedna z najgorszych instytucji? "obrabianie" klientów jest na porządku dziennym, miesięcznym, rocznym... no ale jak ktoś jest na tyle mało rozumny, że się z nimi wiąże, to już jego sprawa... :p

1 0
ID:36278

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA