ja mam takie pytanie nigdy mnie jego osoba nie interesowała...

ja mam takie pytanie nigdy mnie jego osoba nie interesowała do momentu lansu w tv chodzi mi o ks. biskup M. naszego .Człowiek z złotych łańcuchach wypicowany ,salony u niego jak w prezydenckim apartamencie ,ale może ma taki styl ale pytanie jest takie czy on się udziela pomagając biednym co kol wiek coś dla ludzi ?bo mozę nie wiem i nie potrzebnie robię zamęt?

18 komentarzy

Soldier

Również chciałbym wiedzieć czy "zasłużony" biskup Mering robi coś dla tych, których los nie obdarzył tak hojnie jak jego.

13 6
ID:35925

zuzanna

Instytucja za którą stoi ten pan , obdziera takich biedaków z ostatniej złotówki .

10 5
ID:35927

dzonny_killer

oczywiście, że robi... MODLI się... :p

6 4
ID:35930

szuja

KTO JEST WYWYŻSZON ,BĘDZIE PONIŻON !

7 2
ID:35936

Epienedzja

Oczywiście, gdyby chciał dobrze, to by sie wziął do roboty, pracował gdzieś ciężko i połowę pensji przeznaczał, swojej wypracowanej np. jak stolarz, bezdomnym. A tak to widać propagandę, zawsze są głupi i biedni to interes się kręci, ku chwale głupoty

4 4
ID:35938

szuja

Ludzie naprawdę nie lubię pasożytów ale czemu jemiołę do własnego domu targacie

5 7
ID:35946

stanisław

Do Pakero i innych,W Konstytucji jest zapis iż Państwo całkowicie odpowiada za los kazdego i ma taki obowiązek,także i bezdomność i bezrobocie..Płacimy wszyscy obowiązkowe podatki.Kościół jest z natury misyjny i w jego obowiązku jest głosić Ewangelie.Datki płacone są dobrowolnie. A tak na marginesie,pytanie,kto prowadzi największą noclegownie na ul Karnkowskiego?Czyż nie Kościół z moich dobrowolnych datek?Jak masz pretensje to nie ten adres.Na Wiejskiej w Warszawie sa od tych spraw.

6 10
ID:35949

majki

czasami jak się spotka księdza to widać ze z powołania ze przeżył coś w życiu co dało mu wiarę w tym przypadku chyba biznes i kasa dało temu panu powołanie i mądrowanie się na rożnego rodzaju tematy show Nergalowe biznesowe i najlepsze ze nie był świadomy ze pracował dla SB

5 3
ID:35953

szuja

@~majki:
Mnie się wydaje ,że raczej dla PZPR.Pracował Sąd,Prokuratura,SB,WSW , wszyscy pracowali dla PZPR.Kościół raczej z wyjątkami.Jak pisać ,to pisać prawdę.

8 3
ID:35954

antydziałkowiec

,,Predzej wielbład przejdzie przez ucho igielne niz bogaty trafi do królestwa niebieskiego '' - trudno znaleźć odniesienie do tego cytatu w działaniach polskiego episkopatu......a co dopiero mówic o miejscowych ,,plebanach''....

3 2
ID:35958

szuja

@~antydziałkowiec: a co znowu przytyli?

2 0
ID:35961

antydziałkowiec

Tam jeszcze nie ma zainteresowania codziennymi problemami wiernych ,tam jeszcze trawią te nieznane wiernym zapisy konkordatu ,ale ........w kosciołach jest ich z roku na rok coraz mniej ,więc jak się obudzą(w episkopacie) może być już jak .....we Francji -kościoły na sprzedaż .

2 0
ID:35966

pietreq

@antydziałkowiec, dlaczego przecinki, kropki, wielokropki i inne znaki umieszczasz po spacji, zamiast przed?
Czy chcesz być przez to orginalny?

3 2
ID:35971

antydziałkowiec

Nie chcę być oryginalny ,wystarczy mi ,że zwracacie na poruszane zagadnienia uwagę i za to Wam dziekuję , a są to chwyty , ktore powinniście znać z codziennej ,,obiektywnej ''prasy.......

0 0
ID:35976

zbuntowany_kaloryfer

Oryginalność oryginalnością, zagadnienia zagadnieniami, ale spacja przed kropką bądź przecinkiem w oczy kole - ot co;)))

3 0
ID:35987

Siarkowski

Niech sobie stawia te spacje i kropki gdzie chce, najważniejsze, że nie pisze "WOCŁAWEK", jak to mawia jedna prezenterka upadającej stacji.

2 1
ID:36020

Samanta

@ stanisław. Schroniska dla bezdomnych są utrzymywane z podatków (a nie z "datków"). Kto je prowadzi, otrzymuję dotacje z samorządu.

2 1
ID:36031

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA