Uważam, że jesteśmy bogaci, my przeciętni obywatele,...

Uważam, że jesteśmy bogaci, my przeciętni obywatele, skoro nas stać na utrzymanie NATO, biurokrację brukselską, nasz niepotrzebny senat, ministrów pożal się Boże, marszałków, wojtów, radnych i podradnych i oczywiście księży. A co najważniejsze to jesteśmy w stanie pokrywać wszystkie idiotyzmy naszych rządzących.

13 komentarzy

pietreq

Czyli nie jest tak źle jak się wydaje. Wygląda na to, że przyzwyczajeni jesteśmy do ciągłego narzekania, zamiast uznać fakt, o którym od dawna zapewnia nas premier i cieszyć się z tego. Wystarczy tylko uwierzyć, że jesteśmy bogaci "by żyło się lepiej".

3 3
ID:35999

antydziałkowiec

Ciekawe jak te ,,odkrywcze ''-prawdziwe wnioski skomentują wielbiciele partyjnych pijawek przy korycie , ale budująca jest coraz większa ilość takich trzeźwomyślacych .Może wreszcie naród zrozumie ,że pomysły w stylu wojenka w Afganistanie ,podwyższenie wieku emerytalnego ,czy pożyczki dla Niemców służa tylko PARTYJNYM KORYCIARZOM Z WARSZAWY .

6 5
ID:36000

Zibi.

Więc co proponujecie prócz biadolenia rodem z magla...? Najłatwiej w dobrym towarzystwie puścic bąka, tylko że w konsekwencji takiego zachowania wychodzi sie na prostaka ;-)

5 2
ID:36002

antydziałkowiec

Zibi -co proponuję ? -meczyć wybrańców pytaniami i domagać się zobowiazań wyborczych na piśmie (tak jest w kajach skandynawskich) a nie pozwolić robić z siebie durniów przed urna , przy urnie i...po urnie (chyba ,ze lubisz być okłamywany ?) -to chyba nie jest skomplikowane tylko trzeba chcieć .

2 1
ID:36003

pietreq

Zamiast biadolić, lepiej jest wierzyc rządzącym, że jest dobrze. NIe powinniśmy wtrącać się do polityki, bo to należy tylko do polityków. Taki mamy ustrój.
Do nas należy tylko oglądać telewizję i chodzić na wybory. Można też wystartować do wyborów jeśli ktoś odczuwa takie powołanie. Teraz możemy jedynie cieszyć się z tego, że nie jest gorzej.

0 4
ID:36004

pietreq

Donald Tusk tyle mówił nam o miłości, zaufaniu a ludzie zamiast cieszyć się, że mają takiego dobrego premiera, który nie jest np. jakimś okrutnym dyktatorem (na jakiego zapowiadał się Kaczyński) przekornie kierują pod jego adresem słowa nienawiści. Niewdzięcznicy. Ja nie wiem jakiej w końcu władzy chcieliby Polacy. Każda im się nie podoba.

1 2
ID:36005

Andrzej 5419

Mam propozycję zamiast mówić o pierdołach wystarczy zmienić to wszystko po przez stworzenie wielkiej grupy niezadowolonych i pod hasłami likwidacji wszystkich przywilejów w tym zgniłym od politykierów kraju zacząć prawdziwe wprowadzenie europejskich zasad zaczynając od karty praw podstawowych do likwidacji tysiące zbędnych przepisów pozwalających kombinować w/w a zobaczycie że Polska to bogaty kraj tylko pijawki czerwonych i czarnych oraz prxzebierańców z kochanej solidarności-dotyczy cwaniaków nie szarych członków doją nas na pięć cycków z życzeniami bogatych myśli i czynów w 2012 pozdrowienia dla trzeżwo myślących a jest was dużo i wiele możemy tylko nie chcemy.

3 1
ID:36008

antydziałkowiec

Andrzeju pomysł super ...a tak na marginesie na kogo głosowałeś w ostatnich wyborach ? Po tym co napisałeś raczej nie na ,,nieomylnych '' z PełO ? Chyba ,ze .....mataczysz ?

0 1
ID:36014

Jędrek

Na Palikota , bo obiecał że zrobi porządek z czarną Stonką !

1 4
ID:36019

antydziałkowiec

Do Jędrek -przy pomocy homo ,narkomanów i transeksualnych ? Dziekuję za taki porządek , on bardziej dba o swoje konto niż wasze interesy .A tak na marginesie - na homo też głosowaleś ?

2 1
ID:36040

dzonny_killer

@~Jędrek: tja... palikot i porządek z czarnymi? hahaha! ..... jakich mało, ale potrafiący robić kasę i hałas... :p w dodatku jest dogadany z platfusami i co gorsza przechwytuje komuszy element z sld... :p fuuuuj

4 0
ID:36091

antydziałkowiec

Dzonny- po takiej ocenie ,,drużyny Paliłwkota'' zostaniesz zjedzony ze skarpetkami przez zwolenników pedałowania , trawki, i ,,homoniewiadomo'' i innych zboczeń okłamywanych przez tego sepleniącego spryciarza - boisz się ? nie ? ...zażyj taaaabaaaaakiiiiiiii ......

0 0
ID:36133

dzonny_killer

@~antydziałkowiec: w pompie mam wszelakie próby "zjadania" mnie... zwolennicy palącego koty zostali pięknie zmanipulowani i myślą, że on zrobi coś dla nich.... hahaha :p

odnośnie "odmiennych"... nie mam nic przeciwko normalnym ludziom typu Raczek, czy Piróg... natomiast wszelkiej maści pozoranci, szukający taniej sensacyjki, zmanierowani i szumnie manifestujący swoją inność (np. szpak) są dla mnie po prostu zerem i tylko szkodzą "odmiennym"... :p

1 1
ID:36158

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA