Mamy interesujący system kapitalistyczno liberalny....

Mamy interesujący system kapitalistyczno liberalny. Komunikacja miejska niby komunalna a robi sie z niej spółkę, na czele prezes, który ze swoimi przybocznymi sam ustala ceny, wymaga dotacji, zabiera do kieszeni połowę pieniędzy, brak uzgodnień z miastem jeżeli chodzi o trasy linii autobusowych, przystanków, ceny biletów. PKP państwowe czy prywatne? pocięta na spółki, od torów, ubikacji, sprzątania, odcinków jazdy, wagonów. Brak kontroli, minister transportu nie wtrąca się, ceny wygórowane prezesi pochłaniają pieniądze a pasażer nie liczy się.

4 komentarze

antydziałkowiec

Krystyno- zapomniałaś dodać ,że to wszystko dzieje sie pod batutą prezesów i dyrektorów namaszczanych przez lokalne politykierstwo i partyjniactwo za pieniądze nas podatników , którzy nie chcąc zgrzeszyć co jakis czas są zapedzani do pudeł zwanych ,,urnami'' i sami tych ,,fryzjerów '' wybierają -czy to nie parodia ?

1 1
ID:36076

mistrzcietejriposty

Niewiem jak to jest z PKP, za to o naszej komunikacji moge bardzo qwiele powiedziec. Prezes oprocz z przybocznymi (a wlasciwie z przyboczna) interesuje sie tylko kasa i nic wiecej. Szeregowy pracownik to robaczek, obciazany, malo zarabiajacy i najlepiej jak siedzi cicho i nie protestuje bo zaplaci za paliwko (niby przepal - ale myslmy zdrowo - niekonczace sie korki) albo ryske na autobusie. Ta spolka to wg mnie najgorzej zarzadzane przedsiebiorstwo na swiecie!!! Nie mam wyksztalcenia ekonomicznego ale wystarczyloby mi pol roku aby Ta spolka zatrudnila wiecej ludzi i jeszcze zarabiala sama na siebie, ale jak prezesura nauczyla sie tylko latac do miasta po kapuche to po co prowadzic spolke w sposob taki aby zarabiala??? a jak miasto da mniej to sie "obcina" linie i zwalnia pracownikow - najprosciej ... najprosciej bo nie trzeba sie wysilac do mtyslenia, tylko po prostu, zwolnic paru i juz .... mamy oszczednosci. Proste - prawda??? Pewnie ze proste - zwlaszcza jak prezes jest z "namaszczenia" a nie z przemyslanego wyboru.

2 0
ID:36077

amityr

@mistrzcietejriposty:
A mnie sie wydaje ,ze wszystko ci sie pomyliło .

0 0
ID:36100

mistrzcietejriposty

@amityr - akurat ta spolke znam od podszewki ... nie znasz tematu , nie pisz , no chyba ze jestes czerwony jak ten Twoj awatarek - a wszystko na to wskazuje

0 0
ID:36208

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA