No proszę, jak to pozory mylą! Wszystkim nam się zdawało,...

No proszę, jak to pozory mylą! Wszystkim nam się zdawało, że pan minister Bartosz Arłukowicz, to po prostu jeszcze jeden sekwestrator podatkowy, który - wykonując rozkaz wydany premieru Tusku przez naszych okupantów - będzie nas szlamował z gotówki pod pretekstem „leczenia”. Tymczasem - nic podobnego! Pan minister Bartosz Arłukowicz to nie jest żaden sekwestrator podatkowy, tylko płomienny bojownik o szczęście ludu pracującego miast i wsi, który własną piersią broni nas przez farmaceutycznymi koncernami, które na naszą zgubę urządzały w aptekach rozmaite promocje lekarstw i zdradziecko sprzedawały je nawet za złotówkę.

Sam kilkakrotnie padłem ofiarą takiego podstępu i nawet do dzisiaj sądziłem, że zrobiłem dobry interes. Tymczasem nic podobnego! Dobry interes robimy wtedy, kiedy leki kosztują jak najdrożej. I to nie dlatego, że VAT naliczany jest jako procent od ceny. Wprawdzie pan minister Bartosz Arłukowicz nam tego taktownie nie wyjaśniał, ale każdy sam może się domyślić, że jeśli płaci drożej za leki, to tym bardziej ceni sobie zdrowie. A przecież właśnie o to chodzi, żebyśmy zdrowi byli! Teraz poseł Olszewski z Platformy Obywatelskiej już będzie wiedział, jak nawijać redaktoru Rymanowskiemu, bo wprawdzie jest elokwentny i wszystko wie - ale ostatnio jakby trochę się zacukał.

Stanisław Michalkiewicz

8 komentarzy

antydziałkowiec

pokrecić polakowi w głowie- to zadanie pana Arłukowicza postawione mu przez długonosego krętacza .Tam jak w kaledoskopie -raz zielona wyspa ,innym razem już kryzys jak w ,,bratniej '' Mongolii -zamydlić ,zamotać, Po co Polak ma wiedzieć jak jest naprawdę, slepym łatwiej manipulować a i do kieszeni coś wpadnie ...przy okazji .

0 0
ID:36197

pietreq

Znowu powtórzył się, jak zwykle zresztą, stary scenariusz: pojawia się jakiś poważny problem - premier Tusk znika. Jest kłopot - nie ma szefa rządu. I jakoś nigdy się nie odnajduje, dopóki problem nie przycichnie czy sam się nie rozwiąże. Taki stały fragment gry. Tak i też było tym razem. Zrobiła się afera z refundacją leków - Tusk zapadł się pod ziemię. Arłukowicz pozmieniał, pobajerował, skierował gniew ludu na koncerny farmaceutyczne, problem trochę propagandowo (bo przecież nie realnie) się zmniejszył - to i pan premier cichaczem się objawił. I tak jest zawsze. Taka "Tuskonorma". Chodzi oczywiście o to - o czym wie każde dziecko - żeby się Polakom premier Donald nie kojarzył, bron Boże, z problemami, kłopotami, nieszczęściami. Tusk jest od sukcesów, od osiągnięć - co z tego, że i tak rzekomych, "dmuchanych", pozornych?

Ryszard Czarnecki

0 0
ID:36222

Samanta

Koncerny farmaceutyczne, niestety, lekko przesadzają z cenami leków, poza tym, to bardzo solidarna branża. Mogą "wykończyć" młodego ministra (pijarowo), tak jak to zrobiły parę lat temu z Łapińskim, który pierwszy z nimi zadarł.

2 0
ID:36229

antydziałkowiec

pieteq -,,taki stały fragment gry '' to określenie pasuje do Donalda (podwórkowego piłkarza)- jak do ataku to -huraaaaa, a jak trzeba zrobić mur i zasłonić bramkę przed rzutem wolnym po własnym faulu to ...się tyłem odwraca chroniąc ...swoje ,,brylanty''...a los pacjentów ma w ........niedomówienie .....kiedy ,,naród '' te prymitywne chwyty oceni ?

1 1
ID:36240

dzonny_killer

przecież arłukowicz to czerwony, co nagle poglądy zmienił... najpierw przyjechał do Włocławka na zaproszenie prezydenta i wygłaszał opinie o fatalnych rządach pluska, później przyjechał na zaproszenie platfusów i piał peany na cześć pluska, opierdzielając równocześnie pałuckiego... :p

3 0
ID:36272

antydziałkowiec

Dzonny-Na tym właśnie polega obłuda i zakłamanie ludzi tego pokroju ,której wielu udaje ,że nie dostrzega ,lub co gorsze, uznaje za zaletę politykierów .A media w tym ogłupianiu Polaków biorą czynny udział i na zlecenie i za zgodą politykierów-co do tego chyba nie masz wątpliwości ?

0 0
ID:36282

dzonny_killer

fałszywce są wszędzie... tylko co do tego nie mam wątpliwości... :p

chyba nie chcesz powiedzieć, że jak komuch staje się platfusem to jest to ZŁO, a jak platfus staje się komuchem to jest ok??? nie rób sobie jaj i popatrz co się niedawno działo we Włocławku... :p

0 0
ID:36289

antydziałkowiec

Czy ja kiedykolwiek pisałem ,że Włoclawek to enklawa uczciwych Polityków ? Oni po prostu nie chcva być gorsi od kolegów przy zasobniejszym żłobie -ryba psuje się od głowy . Ja tylko czekam jak ujawnią się ,,uczciwi nabywcy '' gruntów w okolicach Nieszawy .A ze swoich źródeł wiem ,że większość ,,ziemian '' wywodzi się z miejscowej ,,partyjnej smietanki '' , ktora miała dostęp do wiedzy, planów i koryta .

0 0
ID:36319

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA