Mamy dyktaturę ekonomiczna. ludzie są deptani jak smiecie....

Mamy dyktaturę ekonomiczna. ludzie są deptani jak smiecie. Jak może wyzyć ktos przed sześćdziesiatka, nie mający pracy, daleko jeszcze do emerytury chory bo nie ma pieniędzy na leki (slużba zdrowia rozwalona), brak pieniedzy na opłaty, ogrzewanie nawet na sam chleb. znam osobiscie takie osoby. z czego mamy być dumni , ze cały narod jest zniszczony, oczywiście mam na mysli osoby które powinny utrzymywac się z pracy a nie cwaniakow z grubymi pieniędzmi.

10 komentarzy

Oczytany

Ktoś mądry w swoim czasie stwierdził, że rząd się wyżywi. A było to za czasów..ho ho...No i mamy to, o co walczył niejaki JPll. Śmiechu warte.

5 1
ID:36436

antydziałkowiec

Krystyno -w ten sposób narażasz się na ,,merytoryczną'' krytykę obecnych na tym forum entuzjastom cudów ,,obecnienampanujacego'' piłkarza ,,któren wraz z ze swoją drużyną fachowców jest zdrowom siłom narodu i prowadzi go ku świetlanej przyszłości ''- za 250 Euro miesięcznie, benzynie po 6 złotych za litr .....i .......w półrocznych kolejkach do specjalistów ....czy podtrzymujęsz nadal swoją opinię o ,,zielonej wyspie ''?

5 2
ID:36440

sportowiec

@antydziałkowiec. Nie wiem jak Ty, ale ja pamiętam czasy, gdy sześć (!) dni w tygodniu pracując, zarabiało się 25 $. Nie było to wcale tak dawno. Więc może to Ty oczekujesz cudu, licząc na zmianę sytuacji ekonomicznej Polaków w tempie przemiany z Kany Galilejskiej. PS A to że zarabiamy 10 x wiecej to nie zasługa Tuska, Balcerowicza, Kaczyńskiego czy Kwaśniewskiego tylko nas, ciężko pracować w fabrykach, na budowach, w biurach, przychodniach itp.

3 3
ID:36443

antydziałkowiec

Sportowcu- ale w tym samym czasie (na który się powołujesz) niejaki Rakowski z Urbanem i innymi kacykami -sekrytorzami pływali po Śniardwach jachtami o wartości 50 Fiatów 126p każdy !!!!!!!!! A Polakom kazali OSCZĘDZAĆ i jeść kartofle zamiast mięsa . Teraz jest podobnie- to ,,bida ma oszczędzać'' .Najniższa pensja w Unii to ok 1000 Euro a w ,,polszcze -250 Euro + cena paliw Podobna jak w Unii , przy zarobkach politykierów po 10 tyś Euro miesięcznie .Uważasz ,że to normalne ?

3 4
ID:36447

ben Jakov

Pan "Antydzialkowiec zdaje się zapomniał, że Polska przez ponad 40 lat miała narzucony przez Stalina ćwiczebny ustrój i nie chce zrozumieć, że jesteśmy w tej chwili na takim etapie, jak np. Francja w połowie lat sześćdziesiątych. Jako stary Żyd przypominam, że niejaki Mojżesz, Izraelitów przez 40 lat po pustyni ciągał nie dlatego, że nie mógł znaleźć drogi do Kanaanu, a dlatego, żeby pokolenie niewolników wymarło. W Polsce niewolnik państwa zamienił sie w sierotę po Marksie...

5 5
ID:36449

swojak

Gdzie jest Solidarność,gdzie jej idee Kościoła ?Wszystko poszło się je....... do Agencji Towarzyskich.

2 0
ID:36461

pietreq

Kościół Katolicki w Polsce jest podzielony, podobnie jak polskie społeczeństwo. Chodzi mi zarówno o hierarchię jak i w ogóle o wszystkich katolików. Za czasów PRL-u społeczeństwo dzieliło się tak jak ziemniaki, na "tłuczone i w mundurkach" ;)
A że historia lubi się powtarzać, jest bardzo prawdopodobne, że jak nas bieda znowu przyciścnie i wyjdziemy na ulicę, to sytuacja z tłuczeniem przez tych w mundurkach się powtórzy. Znamienny jest fakt, że płemieł dał podwyżki tylko jednej grupie spośród mundurowych... i jakie fajne opancerzenie im sprawili.

3 2
ID:36467

antydziałkowiec

Ben- z całym szacunkiem, ale takimi idiotyzmami karmoino moich rodziców wyganiając ich na zbieranie stonki (z imperialistycznych stanów) , rozkułaczano i kazano wyrabiać 600% normy . Czy ja mam tak samą ideologią ogłupiać swoje dzieci ,które słuchają w ,,niezależnych mediach '' , że majątek który wypracowali ich dziadkowie sprzedaje się(rozdaje) żydom , Niemcom , i Bóg wie komu jeszcze? Oni uczyli się po to by godnie żyć ,a nie po to by utrzymywać złodziejskie politykierstwo wszelkiej maści .Mam ich przekonywać , że obecny eurokołchoz jest bardziej sprawiedliwy od tego stalinowskiego ,bo na mieszkanie będa w unijnej Polsce pracować 50 lat- do emerytury ? Nie - taki odważny nie jestem ....a oni swoje prawa znają ,bo nie są gorsi od żydów ,anglików czy niemców(jak pokazuje propaganda ) i to jest ich wartość-w Polsce niedoceniana .

3 2
ID:36468

Sportowiec

@ antydziałkowiec; ja już kiedyś pisałem, że marzy mi się dzień kiedy jakiś Niemiec, Żyd, Anglik, Francuz,Polak, katolik, ewangelik, muzułmanin kupi za 1 zł to co dziadkowie wypracowali (PKP, Pocztę, kopalnie z KGHM na czele i jeszcze parę innych zkładów) i zrobi wreszcie porzadek przeganiając różnej maści polityków i ZWIĄZKOWCÓW, którzy właśnie w NASZYCH POLSKICH PAŃSTWOWYCH I NARODOWYCH fabrykach uwili sobie gniazdka dojąc kasę za nic.

2 4
ID:36478

antydziałkowiec

Sportowcu -to nie widzisz ,że twoje marzenie już się we Włocłwku spełniło z nawiązkom ? Drumet ,Nobiles,Manometry, wala czosnkiem na kilometr ,a niedługo może do nich dołączyć Anwil .No i Twoje marzenia to już real .....tyle że nadal wali od niego przekrętami i czosnkiem .....a kasa wypływa za granicę .

2 2
ID:36494

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA