Nowy skansal "demokratycznych" zolnierzy amerykanskich....

Nowy skansal "demokratycznych" zolnierzy amerykanskich. Czterech zolnierzy amerykanskich bezczescilo ciala Afganstanczykow smiejac sie i sikajac na nie przed kamera.10 lat istnienia obozu koncentracyjnego zbudowanego na czesci okupowanej przez Amerykanow Kubie, Guantanqamo. Osaby zlapane przez sluzby CIA bez zadnego oskarzenia osadzone zostaly w kladkach pod golym niebem, nogi w lancuchach, kaptury na glowach. Hitler by nie powstydzil sie takiego traktowania wiezniow. Tortury na porzadku dziennym. I pomyslec, ze Stany Zjednoczone wykrzykuja, ze bronia praw czlowieka, a nasz kraj jest podwykonawca tych brudow.

6 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Zosiu, kim są Afganstańczycy..?!;]]]]]

6 8
ID:36552

olo...

Przegieli w tym momencie myśle że w ramach protestu przeciwko nieludzkiemu zachowaniu bądż co bądż żołnierzy w stosunku do bojowników ale przedewszystkim ludzi. Powinniśmy wycofać swój kontyngent i przestać wspierac tych bandytów bo po tych zdrazeniach wzrośnie eskalacja wobec żołnierzy koalicji co mnie wcale niezdziwi .Jak dotej pory byłem zwolennikiem misjii stabilizacyjnej ale w tym momencie przestała to być stabilizacja to nic wiecej jak wywołanie wojny Afganskim bojówkarzom tym gorzej że po tych incydentach poprą ich cywile bo sami dali im argument .

9 3
ID:36553

danonek

to jest wyladowanie zlych emocji przez zolnierza ,ktory czuje nienawisc do swego przeciwnika.gorzej jesli byl by to cywil.dwa tygodnie temu zginelo dwoch moich kolegow z reki zolnierza afganskiego(ANA)ktory byl przez nich szkolony.oni tez raczej nie szanuja cial zolnierzy koalicji.wiem ze wojna jest zla ale to nie zolnierze ja wywoluja i nie oni jej porzadaja.tez nie kazdy zolnierz jest taki sam,nigdy nie wiadomo jak zareaguje gdy zobaczy np.spalone zwloki kolegi.zgodze sie ze takie rzeczy raczej nie powinny sie wydarzyc

5 2
ID:36558

Zofia

Kaloryferze. W czasie kiedy na prosbe rzadu afganskiego weszli do tego kraju wojska z owczesnego Zwiazku Radzieckiego ci sami Aganstaczycy byli dobrzy i Ameryka szczodrze ich uzbrajala. Teraz kiedy walcza o swoj kraj i nie chca dac do eksploatacji swych zasobow naturalnych sa zli i walcza przeciw tym samym, ktorych sami uzbroili. Tylko Amerykanie zarabiaja na tej wojnie a glupie rzadych roznych niewiele znaczacych kraikow miedzy innymi Polski finansuja ta wojne, oczywiscie z naszych kieszeni. Miedzy innymi kupuje sie od Amerykanow zlom zeby "zbroic sie". A nie lepiej za te pieniadze obnizyc zbyt wysoki WAT, dotowac zywnosc, opal, mieszkania, obnizyc ceny transportu, obnizyc oplaty za benzyne, dac na leczenie dla ludzi ?

3 1
ID:36562

abc ... itd

Zosiu, a nie prościej afgańczycy.
co do reszty ...to ile masz latek?

2 1
ID:36566

Zofia

Dziekuje Abc. Faktycznie lepiej napisac Afganczycy. Mam 90 lat. Ale nie pytam sie o Twoje lata, poniewaz to nie jest istotne.

3 2
ID:36567

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA