Proponuję aby Ministerstwo Zdrowia zmieniło nazwę na...

Proponuję aby Ministerstwo Zdrowia zmieniło nazwę na Ministerstwo Zdrowia i Eutanazji. Od 1 stycznia 2012 roku moja insulina i paski do glukometru zdrożały razem ok. 40 zł, a mister zdrowia mówi że reforma została wprowadzona dla dobra pacjentów. Pozdrawiam wszystkich cukrzyków

19 komentarzy

pietreq

Nie jestem cukrzykiem, ale Ci współczuję. Ja też mogę kiedyś znaleźć się w takiej sytuacji, każdego może to spotkać.
Pamiętam jak Donald Tusk mówił, że jest blisko zwyczajnych ludzi.
W debacie wyborczej w 2007 roku - wtedy jeszcze nie premier - Tusk skierował do Kaczyńskiego następujące słowa:
"Gospodarka z mojego punktu widzenia, to przede wszystkim PORTFELE ZWYKŁYCH LUDZI".
Pewnie każdy wówczas myślał, że zależy mu na tym, aby te PORTFELE były pełne. Teraz okazuje się, że sens tych słów był zupełnie odmienny.

10 2
ID:36557

negocjator...

rząd po prostu chce żeby wszyscy ludzie którzy są przed emeryturą szybko umarli żeby im nie wypłacać świadczeń ... a resztę chorych wykończyć finansowo i zabrać im mieszkania i inne pozostałe dobra ... sprzedać co się da i zrobić przetarg na kolejne laptopy , tablety albo super auta lub nagrody pieniężne dla siebie ...

12 2
ID:36559

antydziałkowiec

Cukrzyku - to znaczy ,że pan Arłukowicz OKŁAMUJE poLAKÓW idac w ślady Tuska. A do Ministerstwa (podobno) Zdrowia propponuję dodać,, i USTAWOWEJ EUTANAZJI ''- bo oni podobno wydaja przepisy ,,z mocą ustawy ''.

5 4
ID:36561

zyga

A najgorsze to jest to , że pani Ewa Kopacz przygotowała bzdurną ustawę
za co została awansowana na marszałka sejmu. .BRAWO DONALD
TYLKO TAK TRZYMAJ DALEJ.

10 2
ID:36563

antydziałkowiec

po prostu kolejna NIEPRAWDA!!!!!!!!! http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sejm-poprawki-do-projektu-noweli-ustawy-refundacyj,1,4996768,wiadomosc.html- połączone z brakiem kompetencji Pani Kopacz i Pana Arłukowicza -a tak ładnie otumaniał we włocławskim teatrze ....

4 4
ID:36564

negocjator...

ja sie was pytam kto głosował na tych z PO ? bo ja NIE !

11 4
ID:36565

pietreq

@negocjator, a czy to ważne, kto na nich głosował? Czy to coś zmieni, kiedy się o tym dowiesz? Chcesz teraz za te decyzje nas rozliczać?
Każdy w życiu popełnia jakieś błędy.

1 5
ID:36568

Soldier

No to kiedy jedziemy do Warszawy okazać sprzeciw tym pasożytom żerującym na zwykłych i porządnych obywatelach ?!?!

4 0
ID:36569

Soldier

@~pietreq: Pewnie że to ważne, ponieważ przez ludzi którzy głosowali na tych POpaprańców mamy taką sytuację w Polsce jaką mamy. Mam nadzieję że w końcu wyborcy PO zmądrzeją i nabędą umiejętności trzeźwego patrzenia na czyny patałachów którzy nami rządzą.

3 0
ID:36571

antydziałkowiec

Ciekawe stanowiska - kto głosował ? ,czy warto rozliczać? Oczywiście że warto ,a nawet trzeba -inaczej zawsze Polak będzie dorabiał partyjną niekompetentną śmietankę nierobów i ignorantów -tak jak za komuny.

1 1
ID:36574

pietreq

@Soldier, a propos wyjazdu do Warszawy, to wielu tam pojedzie wiosną 1-go maja.
Palikot niedawno powiedział:
"Chcemy przeprowadzić pochód pierwszomajowy, największy marsz, jakiego od dawna nie widziała Warszawa".
Będzie można blokować?
http://www.rp.pl/artykul/182403,783250.html

1 0
ID:36577

Oczytany

Ciche referendum, na kogo byśmy głosowali? Soldier, ~anty..i tede? Widzę wasze głosy...ale może się mylę ....

1 1
ID:36580

pietreq

@negocjator, @Soldier, antydziałkowiec,
jestem przeciwny rozliczaniu wyborców. Oni ulegli indoktrynacji. Są bardziej podatni na manipulację mediów. Należy patrzeć na nich bardziej ze współczuciem, jak na chorych i cieszyć się z każdego ozdrowiałego.
Znam ludzi, którzy teraz żałują, że głosowali na PO. I co? teraz mam ich za to potępiać, że tak głosowali? Cieszę się, że odłączyli się od Matrixa i zaczynają widzieć wszystko inaczej.
Jak myślicie, komu najbardziej zależy na tym abyśmy ze sobą walczyli?
Uważam, że należy raczej rozliczyć komunizm. Bo to jest rak, który nadal toczy Polskę.
Węgrzy właśnie to robią. Wprowadzili poprawkę do konstytucji:
"Ustrój państwowy nie może zostać oparty na zbrodniach reżimu komunistycznego", a "organizacja przestępcza powinna ponieść odpowiedzialność za eliminację demokratycznej opozycji i eksterminację narodu węgierskiego".
http://niezalezna.pl/21075-wegry-partia-socjalistow-organizacja-przestepcza
Polecam interesować się wydarzeniami na Węgrzech. Możemy się na nich wzorować. Węgrzy pierwsi w Europie mają szansę wyjść z medialnego totalitaryzmu.
Mało kto pamięta teraz, co mówił Jan Paweł II, a nadal jest to aktualne.
"Nie ma wolności bez solidarności! Dzisiaj wypada powiedzieć: nie ma solidarności bez miłości, więcej! nie ma przyszłości człowieka i narodu".
P.S. Nie chciałbym abyście mój wywód odebrali jako moralizowanie, bo to nie jest moim celem. Podzieliłem się tylko własną oceną rzeczywistości i moimi wnioskami.

1 1
ID:36583

Soldier

@~Oczytany: I tu się mylisz nieświadomy człowieku ;)

1 0
ID:36603

antydziałkowiec

Ooooooooomanipulacja(naprawdę?) ...nieświadomymi wyborcami ?...żałują ,że głosowali.....i nie ma wolności bez solidarności - a gdzie w tym wszystkim jest psi obowiązek politykierów w głoszeniu PRAWDY ,w postępowaniu UCZCIWYM wobec wyborów .Gdzie ja pisałem o rozliczaniu wyborców ??? politykierów trzeba rozliczać na równi z oszustami i złodziejami ,bo jak widać to jest źródło wszystkich naszych problemów .Piszesz o rozliczeniu komunizmu -a kto dogadał się w Magdalence z komuną i UBecją jak nie obecnienampanujący ? Kto podzielił koryto na ,,LEWE '' I ,,PRAWE'' , ,kto przestraszył się OLSZEWSKIEGO(że powie prawdę o kolaborantach !) i brał udział w ,,cichym puczu'' ? Pietrq - odpowiedz na te pytania i będziesz wiedział dlaczego żyjemy w ,,systemowym kryzysie'' i ,,planowej bidzie'' od 50lat z przerwą na lata 89/90 -kiedy to pojawiła się NADZIEJA -natychmiast ,,zmanipulowana '' właśnie przez obecniepanujące politykierstwo .To są fakty ,a kto im zaprzecza temu...nos rośnie ....

2 2
ID:36614

pietreq

@antydziałkowiec,
czy możesz jeszcze raz, ale krócej i klarowniej odnieść się do mojego wpisu? bo nie rozumiem o co Ci chodzi.

0 0
ID:36651

poliszynell

~antydziałkowiec "kto przestraszył się OLSZEWSKIEGO"

nikt się go nie bał:) /Olszewski z tej samej kliki/ ta cała lustracja to przykrywka do wprowadzenia Układu Europejskiego regulującego wszystkie sfery życia narodowego i państwowego /podpisany przez Balcerowicza i Skubiszewskiego a sporządzony w Brukseli/

http://www.cie.gov.pl/HLP/files.nsf/0/B2A4F6D0D2C08ACFC1256E7B0049ED16/$file/ue.pdf?Open

Od połowy 1991r. "cichcem"przygotowywano i pracowano nad Układem Europejskim podczas tzw. sejmu kontraktowego /kadencja sejmu kontraktowego powinna się zakończyć w 1993r/ ale musieli przyspieszyć koniec kadencji. Sejm kontraktowy nie mógł przyjąć tego Układu bo w przyszłości można by było takie posunięcie podważyć.
Dlatego też Wałęsa zarządził przedterminowe wybory do Sejmu i Senatu na październik 1991r. Do Sejmu I kadencji weszli ludzie, którzy nie mieli pojęcia co się dzieje za ich plecami ale też grupa wywodząca się z KOR, biesiadnicy kanciastego stołu, którzy dobrze wiedzieli o co biega.
Układ Europejski miał wejść w życie w marcu 1992. Gdy dotychczas niezorientowani posłowie dowiedzieli się o istnieniu Układu zażądali wyjaśnień od Olszewskiego /premiera/ i Skubiszewskiego/MSZ/ wówczas poszła w ruch karta lustracyjna w celu odwrócenia uwagi od UE. Problem lustracji rozdmuchano do takiego rozmiaru, że Układ Europejski niezauważalnie wprowadzono w życie.
Nawet nakręcili i emitowali film Nocna zmiana by zrobić ściemę i wmówić, że chodziło o lustrację i dekomunizację:) Sprawa Układu Europejskiego w filmie nie została poruszona, została zamieciona pod dywan:)
To wszystko miało miejsce podczas prezydencji Wałęsy, którego współpracownikami byli Kaczyńscy:) W Magdalence L. Kaczyński też bywał:)

Co do pytania na temat dlaczego żyjemy w "systemowym kryzysie" i "planowej bidzie" => [(PO)(PiS)dzielcy] :)

0 0
ID:36652

pietreq

@poliszynell,
czyżby PO i PIS, to też ta sama klika? Czy te kłótnie między nimi, to według Ciebie tylko gra?

0 0
ID:36668

poliszynell

@pietreq
według mnie TAK

pozdrawiam serdecznie:)

0 0
ID:36706

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA