OBUDŹ SIĘ POLAKU I PŁAĆ ABONAMENT, ONI CIE BARDZO PROSZĄ...

OBUDŹ SIĘ POLAKU I PŁAĆ ABONAMENT, ONI CIE BARDZO PROSZĄ I KOCHAJĄ, A TY WIDZU WIESZ, ŻE ONI CIE TAK KOCHAJA, CALUJA, SA TACY PIEKNI I WSPANIALI, DAJ IM TROCHE GROSZA, JAK KSIEDZU, KTORY BIDOCZEK SIE NAROBI, AZ MU BRZUSZEK PUCHNIE

#!
KU CHWALE POLAKU, NIE BADZ GLUPI, PLAC ABONAMENT, KU CHWALE

19 komentarzy

Ernest

Należy płacić ponieważ członkowie KRRiT,łącznie z jej przewodniczącym
tak mało zarabiają - średnia za 2011rok to 180 tyś.zł. miesięcznie więc
należy płacić.

10 1
ID:36708

Johan

Cios poniżej pasa?

Od kilku dni Telewizja Polska między reklamą podpasek a reklamą środka na wzdęcia spamuje nas spotami, w których słynni ludzie zachęcają do płacenia abonamentu. I tak Apoloniusz Tajner namawia nas, abyśmy uiścili tę opłatę za piękno skoków Małysza, które mogliśmy oglądać dzięki TVP. Z kolei Włodzimierz Szaranowicz grozi, że nie obejrzymy meczy na EURO 2012, jeżeli nie będzie pieniędzy za abonament.

Telewizja stawia jednak na polskie seriale, w którym występują ciągle ci sami aktorzy, a ich fabuły są coraz bardziej zbieżne. Co gorsza, władze KRRiT już zapowiedziały, że z ramówki TVP1 i TVP2 znikają wszystkie wydania Wiadomości i Panoramy, zostają tylko główne wydania wieczorne (a to przecież głównie serwisy informacyjne ogląda większość widzów TP). Powodem cięć są gospodarstwa domowe i firmy, które nie płacą abonamentów.

Z tego też powodu można oczekiwać, że KRRiT zaskoczy nas ciekawymi, nowymi rozwiązaniami dotyczącymi pobierania, jak i metody ściągania zaległych opłat abonamentowych. Wystarczy tylko trochę poczekać.

11 0
ID:36709

bam

zastanawia mnie jedno
mam w domu odbiornik tv, lecz używam go ostatnio tylko i wyłącznie do konsoli Mam obrzydzenie do wszelkiego rodzaju programów, wolę pograć np. w kosza na ekranie i się rozerwać niż tępo wlepiać gały w ekran i łykać tę czy tamtą propagandę. Poza tym tak naprawdę ilość reklam, jingli i wszelkiego rodzaju przerywaczy programu skutecznie zachęca mnie do wyłączenia tego gówna.

Dlaczego mam więc płacić abonament, skoro to jest swoisty podatek od posiadania odbiornika? Jeślibym zrezygnował z odbioru sygnału tv, to jakim prawem te złodzieje chcą pieniędzy? Za np. konsole czy dvd?

Poza tym skoro mam płacić abonament to albo niech TVP zrezygnuje z jakichkolwiek reklam (coś za coś), albo niech wpływy z abonamentu zasilają wszystkie stacje. Skoro to jest podatek od telewizora to dlaczego kasa ma iść tylko na TVP? Dlaczego mam dokładać się do gigantycznych pensji Lisów, Orłosiów i innych przeżeraczy naszej forsy? Dlaczego mam finansować kolejny durny teleturniej czy też talent show? Dlaczego mam płacić Rysiowi z Klanu 10 tysięcy dniówki? Przecież to kpina z ciężko pracujących ludzi, ludzi którym często nie starcza na chleb.

Jakby dali ludziom możliwość decydowania o zawartości programu (przyszłość telewizji, niektóre programy już tak nadają), to więcej by płaciło. A tak każdy ma to w pompie.

11 1
ID:36710

antydziałkowiec

Bam -jako jeden z coraz liczniejszej grupy Polaków uodparniasz się na ogłupiającą propagandę ,,wolnych upolitycznionych mediów''( ja też unikam telewizyjno-radiowego bełkotu ) a ,jak widać z reklam ,,pasożyty'' zaciekle walczą by KORYTO BYŁO PEŁNE ,ale jest tu ważniejszy aspekt tej nagonki . Ludzi ,którzy nie oglądają telewizji i nie sluchają ,,słusznych programów'' trudo ogłupić(to sens wypowiedzi ,,dr''LISA ) i zmanipulować , a jak dotąd nikt nie opracował sposobów manipulacjiu telepatycznej wyborców i dlatego tak darmozjadów -politykierów to denerwuje .Bo jak inaczej bez,,niezależnych mediów'' wmówić wyborcy ,że to co on widzi na własne zdrowe oczy ,to nie jest to co on widzi , a raczej ,co widzieć powinien ?

3 3
ID:36711

Olaf

Ilość reklam i powtórki w abonamentowej TV na pewno nie zachęcają do płacenia abonamentu.Każdy kto korzysta z sieci kablowej lub odbiorników SAT opłaca również w pewnej części TVP.Przecież prywatni nadawcy nie maja dostępu do abonamentu i potrafią układać ciekawsze programy,ale puszczanie kilkunastominutowych reklam w trakcie ciekawego filmu na TVN czy Polsat to tylko w Polsce.

3 1
ID:36712

Stacha

TVP ma gdzieś telewidza,najważniejsza jest dla nich kasa. Wkurzyli mnie- nie było transmisji meczu Anwilu "na żywo" w TVPSport tylko z wielkiej łaski wyemitowano retransmisję z tego meczu. Nie mam zamiaru ich utrzymywać.

5 0
ID:36713

wieśniak

Za co płacić abonament? Najlepszy przykład jest teraz z ME piłkarzy ręcznych. Mecze pokazywane są w TVPSport a ja nie mając dostępu do sieci kablowej musiałbym ponieść dodatkowe koszty. Bo tak to wygląda że ja płacę TVP aby mogła nadawać TVPSport (również Kulturę, Historię o Polonii nie wspomnę) ale żeby odbierać te programy to muszę najpierw zakupić jakąśTV satelitarną a następnie dodatkowo zapłacić za te kanały. Toż to jakaś paranoja!

4 0
ID:36716

poOPŁACIEabonamentu

Propozycja nowego podatku:

Warto to rozważyć zwłaszcza, że każdy obywatel nawet ten poddany aborcji ma już kupił statystycznie...

3 0
ID:36717

antydziałkowiec

Czy abonament to nie jest kolejny UKRYTY poDATEK na gospodarowanie potrzebującym , na co podatnik nie ma prawa mieć wpływu wpływu ? I musi utrzymywać Lisów i ,,pokraśków'' ,którzy za pieniądze poDATNIKA prpagują jedyniesłuszną ideologie swoich zleceniodawców .

2 2
ID:36718

Johan

@~antydziałkowiec: Na partie płać, na media płać... Nie łudźmy się . Misji mediów publicznych nie ma (jakaś farsa hasłowa dla ubogich ). Jeśli państwo tonie w długach (błocie) to nie stać go na kolejne obciążenia. Niech sprzeda (da wynająć) media, to skończy się problem to - zarobi. KRT w końcu będzie miała co robić ustalając jaką misję muszą realizować media prywatne chcąc mieć np. koncesję. Nie stać nas na kolejne kodowane programy TP dla stanowisk i pracy kolejnych znajomych na przetrwaniu. Nie stać na kilkadziesięcio-tysięczne pensje pracowników publicznych mediów. Nie róbmy wstydu z jakimiś abonamentami. Nie w tym rzecz.

3 0
ID:36724

ozon

jak widze to dla niektorych internet jest jedynym ,slusznym ,przkazujacum cala prawde i tylko prawde medium??? Oj ludzie ,ludzie wiekszego smietnika jak net nie ma i dobrze o tym wiecie ale to jest fajne no nie? Mozna nawrzucac komu sie chce, rozpowszechnic "jedyna prawdziwa prawde" i to rajcuje! Telewizja publiczna jak kazdy kto ma wladze grabi do siebie i kazdy z nas gdyby tam bbyl robilby to samo. Kazdy chce byc swiety niczym papiez ..nie chcesz nie ogladaj i tyle. Cywilizowani ludzie placa choc maja gorszy chlam w swojej publicznej niz my ,o chocby w Anglii no tylu rodakow tam jest i...uprawiaja pajeczarstwo no bo szkoda funtow.. Jezu jakie to niskie> Brytyjczycy z ta plaga nie moga sobie poradzic ale znajda sposob jeszcze troche.Polak potrafi no nie??? a ich tv do piet naszej nie dorownuje.popytajcie bywalcow wysp.

2 2
ID:36725

antydziałkowiec

Ozon -zwróć uwagę ,że przewaga neta nad ,,niezależnymi mediami '' polega na tym ,że to Ty- ŚWIADOMY CZŁOWIEK szukasz wielożrodłowej wiedzy na temat ,który Ciebie interesuje - zgadazasz się z tym ? Dlatego państwa arabskie zablokowały internet!!! A źródła niekoniecznie muszą pochodzić tylko z Polski . Im więcej wiadomości wielostronnych tym obraz sprawy bardziej obiektywny -zgadzasz się z tym ? A w ,,polszcze'' na 10 polskich kanałach prawie ci sami redaktorzy i rozmówcy klepią to samo po linii obecniepanujacych ...czy tego nie widzisz ? I za taką ,, pociągana za sznurki misję'' mamy płacić abonament ?-wolę wyrzucić telewizor ....

2 1
ID:36733

amityr

Wy macie słuchać Premiera. Przecież wyraźnie mówił żeby nie płacić abonamentu pod żadnym pozorem . Jak ja kocham ten ustrój wymyślony przez solidarnościowców.

0 0
ID:36739

ozon

Anty...... daj spokoj z tym podzialem na "lepszych i gorszych Polakow" nie musisz lubic PO tak jak ja PiSu ale daj spokoj z ta propaganda. przeciwnicy PO musza ciagle miec jakiegos wroga bo inaczej dusicie sie> nie ma ZOMO nie ma SB z kim tu walczyc ?? TYLKO O CO? Przypomina mi to okres miedzywojenny. wypisz wymaluj! Tak sie zarli tak sie zarli az hitlerowcy weszli sobie jak do siebie... teraz tez bij zabij POLAK NA POLAKA. To chore jest1i szkoda slow.

2 1
ID:36753

zbuntowany_kaloryfer

@ozon - NIE DOKARMIAJ TROLLA! Też przez jakiś czas dokarmiałem, ale odpuściłem. Szkoda nerwów i klawiatury;))

6 3
ID:36760

antydziałkowiec

Ten podział jest inicjowany właśnie przez ,,nieomylnych'' -kto dzieli Polaków na pacjentów ,lekarzy i aptekarzy i ich na siebie podpuszcza ? Albo nie widzisz ,albo udajesz ,że nie widzisz ? Udawanie nic tu nie pomoże ta obłuda już za daleko zaszła ...

1 0
ID:36777

amityr

@~ozon:
Zaraz wybuchniesz.Może trochę azotu. Będzie podtlenek i się pośmiejemy.

0 2
ID:36788

antydziałkowiec

Chyba ,,gdzieś na forum'' gnije ,,owoc południowy '' ananasem zwany .....może poleżał zbyt blisko grzejnika ?

1 0
ID:36801

szuja

@~antydziałkowiec:
On nie gnije on czerwienieje...hahaha

0 1
ID:36827

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA