Jakoś nie słychać w ,,POdobno wolnych mediach''i na tym...

Jakoś nie słychać w ,,POdobno wolnych mediach''i na tym forum odszczekiwania tych ,którzy śp Błasikowi przypisywali ,,namawianie do lądowania po pijanemu'' choć nawet prokurator generalny na ,,kunferencji'' gębę miał POdobną do cholewy i już nie był tak ,,wyrywny'' w opiniach o śp Błasiku i ,,naciskach '' .I jak tu wierzyć ,,niezależnej prokuratórze '' i ,,POdobno wolnym mediom '', które dziwnym trafem nadają w tonie ,,niezależnej kumisji MAK'' i jej gwiazdy (pięcioramiennej)? A Idol nabrał śniegu w usta i jeździ na nartach w ...Alpach ...za nasze POdatki .

8 komentarzy

cichyobserwator

anty:Ty znów tylko swoich "idoli" cytujesz zapominając o faktach. Fakt 1: to gen. Błasik już przed startem złamał zasady wysyłając 1-go pilota do kabiny a on pan i władca składał meldunek prezydentowi ,a do startu nie powinno dojść nie znając warunków na lotnisku docelowym.Fakt 2: jeżeli teraz okazało się ,że 2-gi pilot podawał prawidłową wysokość to dlaczego 1-szy zerwał wolantem automatycznego pilota dopiero 20 m nad ziemią,Fakt 3: nie zachowano zasady ciszy w kokpicie bo mimo ,że nie stwierdzono głosu gen.Błasika to inne których tam nie powinno być były.I krótko do wypowiedzi twojego wykształconego,super yntylygenta apropo brzozy.Wyślij mu książkę do fizyki (kiedyś to była 8 klasa podstawowa) z wzorami na pęd i masę a potem zaproś do siebie -wsadż go do samochodu -i pokaż mu co się stanie ze stalowym pojazdem przy prędkości 100 km/h przy spotkaniu z brzozą.Może coś zrozumie?A przy okazji wyjaśnij mi za czyje podatki idzie na urlop każdy pracujący polak ,też za twoje?

3 4
ID:36721

ozon

matko kochana! ile mozna bic pine na ten sam temat? kto i kogo ma przepraszac? Anodina odczytala ich ustalenia i tyle wiec nie rozumie za co platforma czy sam Tusk ma przepraszac?Nasze ustalenia ,nasz blad to nasze przeprosiny ale tu???? Wiem jedno ,ze gdyby nawet sam Pan Bog zsedl z niebis i powiedzial jak b ylo ze to nie zamach to i tak Macierewicz i PiS wiedzieli by swoje! Szkoda gadac! opozycja niech wykorzystuje prawne narzedzia do poprawienia jakosci naszego zycia niech zaskarza ustawy a nie bije piane i nic z tego nie wychodzi. ale tak to juz u nas jest ,ze "kruk krukowi oka nie wykole..."od gadania nic nie zmienia sie i wszyscy zyja z naszych podatkow od lewa przez srodek do prawa z taka roznica ,ze jedni blizej korytka a inni ciut dalej i o to im chodzi by byc blizej a nie by spoleczenstwu zylo sie lepiej..oj naiwni, naiwni.....

2 1
ID:36722

antydziałkowiec

Cichy -ok tylko ,że wcześniej mimo braku pewności tuskomatolska propaganda juz ogłosiła za ,,Czerwonogwiażdzistą'' ,że on tam był i ,że był nawet pijany -jak to nazwiesz? A jak ,nazwiesz wyniki fikcyjnych sekcji autoryzowanych przez p Kopacz? To nie kłamstwo ? A słyszałeś o obowiązkowej międzynarodowej procedurze rekonstrukcji wraku (jeśli jest dostępny)przed oficjalnym podaniem przyczyn katastrofy ? Francuzi w tym celu wyciągali wrak z 200metrowej głebi oceanoicznej!!! Słyszałeś o tym ? A wrak polskiego samolotu rozszabrowany leży i gnije poza granicami Polski -o tym też wiesz ? I się z tym zgadzasz ? A o ,,nawalonych '' kontrolerach ze Smoleńska , których zeznania zagineły słyszałeś ? A o obowiązku BOR sprawdzenia lotniska przed lądowaniem samolotu tej rangi słyszałeś ? Masz komputer ? Poszukaj procedur jakie były wykonywane przy innych katastrofach lotniczych (bez poklepywania ) i będziesz miał odpowiedź na kłamstwa naszych politykierów .Uważam jest tylko kwestią czasu obnażenie zakłamania i celowego tuszowania faktów związanych z ta katastrofą. A doprowadzą do tego rodziny ofiar katastrofy tak jak systematycznie robi to pani M Wasserman .

2 4
ID:36732

ozon

czlowieku nikt nie mowi ze nie bylo bledow i innych niedorobek. uporczywe tezy o zamachu to jest wlasnie manipulacja i to do celow politycznych co samo w sobie jest ohydne.mam komputer ,czytam i wiem. , a poza tym dziwne ,ze te rodziny jakos nie wzdrygaly sie biorac od panstwa kierowanego przez takich klamcow jak piszesz odszkodowan i to na kazda glowe w rodzinie.. coz za hipokryzja.....Ty wiesz swoje ja swoje. Masz prawo wierzyc w kazda teorie jak pisowcy, byleby zgadzala sie z tym co oni chca! ja nie godze sie na to zeby podatnik a jestem nim pokrywal koszty chorych wymyslow no ale z cudzego mozna wydawac no nie????

2 0
ID:36750

cichyobserwator

oj anty,anty skąd ty to wszystko wiesz?Wskaż mi w czym to są zawarte te twoje " obowiązki rekonstrukcji wraku" i to jeszcze międzynarodowe.Francuzi zaś szukali czarnych skrzynek bo wiadomo było od początku że z takiego obszaru i głębokości jest to nierealne.Szczątki wraku są uzupełnieniem do wniosków wyciągniętych z zapisu czarnych skrzynek.Za przykład stawiasz dochodzenia z innych katastrof i masz rację tylko ,że tam nie mają takich szaleńców jak pan prezes z kolegami i takich jak ty , którzy żądali podania przyczyny najlepiej na drugi dzień po.A prawda jest taka że trwają one latami i też nie zawsze uda się to wyjaśnić na 100%. Z twoich przykładów mam rozumieć ,że to " nawaleni kontrolerzy z lotniska" trzymali nasz samolot na autopilocie do wys. 20 m a gdyby na lotnisku czekała setka BOR-owców to do katastrofy by nie doszło.Zarzucasz propagandę rządowi a może skomentujesz rewelacje swojej strony : bomba ,bomba elektromagnetyczna, sztuczna mgła,dobijanie rannych, telefony już po katastrofie ,itd.Jak to nazwiesz ?Fakt ,że nie wszystko odbyło się jak powinno ale wygłaszanie idiotycznych czasami twierdzeń przez p.Macierewicza i kilu mu podobnych fachowców od lotnictwa jest po prostu żałosne i w niczym nie pomogą.

1 2
ID:36768

antydziałkowiec

cichy - to śledztwo od zabezpieczenia terenu i szczątków samolotu po archiwizację tego co po nim zostało i identyfikację zwłok było prowadzone wbrew wszelkim zasadom i procedurom obowiazujacym w takich sytuacjach, bo pod nadzorem politykierów ,co ptwierdzili amerykanie - czy to też kwestionujesz ? Wiesz jak wygladało lądowanie na tym klepisku samolotu Tuska ? Nie widzisz różnicy ? Ja szukam opnii FACHOWCÓW , którym jest obojętne poklepywanie ,bo są niezależni .Przy odrobinie chęci można w ,,necie'' takie opinie znaleźć i są one druzgocące w ocenie Postępowania ekipy Tuska ,jako odpowiedzialnych za nadzorowanie tak ważnego śledztwa i uległość naciskom Kremla .Dowodem może być kompromitująca identyfikacja zwłok z udziałem p Kopacz , pozostawienie czarnych skrzynek w Moskwie . Na tym właśnie polega polityka bagatelizowania bałaganu w tym postępowaniu uprawiana przez tą ekipę .Myślę ,że mimo tego wszystkiego to tylko kwestia czasu ,by choć część prawdy została odsłonięta . Jak widzisz ,,na rewelacje'' się nie powołuję lecz na fakty .

0 0
ID:36799

cichyobserwator

Tak,kwestionuję.Ci twoi amerykanie to profesorki polskiego pochodzenia ,którzy są już w takim wieku że łykają takie bzdury od Macierewicza i ferują te swoje niby fakty bez dostępu do czegokolwiek z prowadzonego śledztwa. .Fakty odnoszące się do przyczyn katastrofy to ja wymieniam a ty powtarzasz po swoich"fachowcach" co było nie tak już po.I tu się o dziwo zgadzamy ,że wiele - zbyt wiele - było nie tak.Fakt niezaprzeczalny jest jeden - przyczyną katastrofy były błędy człowieka i trzeba się z tym pogodzić .W necie znależć można wszystko ale na pewno nikt się nie upiera ,że przyczyną katastrofy było postępowanie kogokolwiek po katastrofie i tacy jak Ty powinni się w końcu z tym pogodzić.

0 2
ID:36824

antydziałkowiec

Cichy -gdzie w moich tekstach wyczytałeś ,że ,,przyczyną katastrofy były błedy po katastrofie ''? Nie baw się w ,,wolne media '' i nie ,,twórz faktów'' jak one .....pijany Błasik w kokpicie ...naciski ... niedoświadczona załoga ....Lądowanie samolotu polega na współpracy wieży i pilotów( tym bardziej na lotnisku-klepisku) , a tam jej nie było ,bo ,,nawalona wieża'' bez potwierdzonych uprawnień gadała co jej ślina na język ... , brak sygnalizacji świetlnej i radiowej i dlatego przesłuchania i urządzenia z wieży musiały zaginąć .Czy o tym też nie slyszałeś ? poklepyaniem takich spraw nie da się wyjaśnić .

0 0
ID:36840

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA