Słyszałam jak Straż Miejska przypominała o obowiazku...

Słyszałam jak Straż Miejska przypominała o obowiazku odśnieżania chodników. Dobrze , ale kto przyponmina i o obowiazku sprzatania po psach ich odchodów. Dzieci nie moga bawić sie bo do rąk zamias śniegu lepią się psie łajna.Ludzie kiedy dojdziemy do takiej kultury ,że będziemy zwracać uwagę naszym sąsiadom żeby sprzątali po swoich psach. A Straż Miejska zajmuje się tylko żle zaparkowanymi psami. Radni trzeba coś z tym zrobić, żeby nasze miasto było czyste a nie za----e.

7 komentarzy

burmistrz

gledzisz az robisz bledy podnies swoje 4 litery i idz sie przespacerowac po tym zimowym zdrowym powietrzu

1 4
ID:36720

ozon

moja droga! nikt nikomu nie zwroci uwagi bo boi sie ,ze samochod mu porysuja lub gorzej uszkodza... tak ,tak niestety. Kultura spoleczenstwa to proces trwajacy latami i dluuuuugo poczekamy az to sie zmieni. Licze ta to,ze Polacy jezdzacy po swiecie przyswoja sobie EUROPEJSKIE zachowania i przeniosa to na rodzimy grunt.. moze to utopia ale ufam ,ze tak stanie sie a poki co zaczac edukacje od najmlodszych by to one powiedzialy np mamie: nie rzucaj papierka na ulice bo to wstyd! ,na dywan w domu nie rzucasz MAMO! itp itd.

3 0
ID:36723

Mk

@~burmistrz: Tak a propos powietrza bardzo mocno dzisiaj w godz 12-13 czuć było chlor w powietrzu we Włocławku. Była jakaś awaria ktoś coś wie więcej ? Fakt ziomowa pogoda, szczególnie jakjest słonecznie wręcz wypycha człowieka z domu.

2 0
ID:36728

amityr

Straż miejska niech przedzwoni do Prezydenta ,żeby najpierw odśnieżono te ,które do miasta należą.Ale gdzie tam jak SM podlega pod .

3 0
ID:36737

pietreq

Przez pierwsze dni, kiedy śnieg napada, to jest pięknie, bajecznie bieluśko. Z czasem, im dłużej śnieg poleży, to tych oznakowań pozostawianych przez pieski jest z czasem coraz więcej.
Latem w trawie nie widać tego tak bardzo i dopiero jak się wdepnie w taką minę, to jest atrakcja.
Zimą, kiedy śnieg poleży, to cała prawda o miejskich trawnikach wychodzi na jaw :))

4 0
ID:36738

zbuntowany_kaloryfer

Wiedziałem, że kwestia psich kup triumfalnie powróci na Forum! Ten temat jest niczym zły szeląg - zawsze wraca;)))

6 0
ID:36745

andrew

niech żyje CENZURA!!!!

2 0
ID:36792

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA